Šta je novo?

Nesnosna buka iz kucista

chox

Slavan
Učlanjen(a)
27.04.2005
Poena
319
Pre koji dan sam zamenuo ventilator u napajanju,misleci da cu time smanjiti nesnosnu buku koja dolazi iz kucista.Naime,kada upalim komp odmah se cuje buka.Misleci da buku proizvodi vent u napajanju,zamenuo sam ga ali buka je ponovo dolazila.Onda sam konstantovao da tu buku proizvodi vent na procesoru (procesor je star,radi na 300 Mhz).Da li bi njega mogao za zamenim kao i svaki drugi vent?Da li bi mogao da mu otkacim dovod struje,pa da onda procesor nema svoje hladjenje,buduci da je on star i slab?Da li je takav vent skup,i kako ga mogu zameniti,jer buka stvarno nervira i iritira.

ma za 5 evra de otjesh ima da se kupi ventilator taj

:)

Ma garant je ventilator na procesoru, ali moze biti i da je na grafickoj, taj sto moze da galami to je cudo, sve je oko 5-6 eura :)

chox je napisao(la):
procesor je star,radi na 300 Mhz

Takav procesor moze da radi i sa pasivnim hladjenjem. Ja jos imam negde u kutijama stari P2 na 400 MHz sa pasivnim hladnjakom za socket 1. Uz dobru ventilaciju kucista eto ti necujno resenje. :banana:

znaci da stavim jos jedan vent na prednjoj strani kucista?ne znam gde da mu nadjem dovod struje...

Meni je izgoreo PI MMX na 233 MHz jer sam mu skinuo vent.(ostao onaj pasivni deo)
Pa ti vidi sta ces...

@macak-bl
koja bre graficka od pre 100 godiona ima ventilator?

a meni je isti taj PI mmx 233mhz radi pet godina bez ventilatora pa ti vidi :)

Moze CPU da radi i sa pasivnim hladjenjem (mislim na starije PI i PII procesore) obicno su brandovi imali ta resenja gde stave malo veci pasivan hladnjak a strujanje vazduha rese ili ventilatorom od napajanja ili stave na prednju stranu kucista neku 8micu... Ja se na tvom mestu ne bi zezao i kupio bih nov qler za 5ojra i resio problem...ili ako ti je skupo probaj da taj tvoj rasturis i podmazez masinskim uljem...moze da pomogne...

5 eura, da li ste vi normalni... toliko sam ja platio box hladnjak sa onom 6-ticom za AMD (nov)
za taj procesor kupi novi hladnjak za 2-3eura i netre ba ti vent...
isto i za grafick

Prevezi da ti cooleri rade na 5V a ne na 12V, to ce znacajno smanjiti buku ukoliko nisu mnogo defektni, tj. smanjice brzinu okretanja.

novakno1 je napisao(la):
5 eura, da li ste vi normalni... toliko sam ja platio box hladnjak sa onom 6-ticom za AMD (nov)
za taj procesor kupi novi hladnjak za 2-3eura i netre ba ti vent...
isto i za grafick
Upravo takav neki i treba da kupi...samo sto manjih dimenzija...mislis da ce da nadje negde original za s320?
E da imas u Computer Dre... (nadam se da nije reklama) za slot1 pa mozes da pazaris njega i skines samo ventilator...

Ma najbolje skini taj cooler, otvori kuciste i sa bocne strane stavi onaj veeeliiiikiiii ventiator koji mozes na buvljaku da kupis, a verovatno ga vec imas u kuci :))))))))))))

e ako ti je frka imam ja jedan kuler koji mi ne sluzhi ni chemu, a mislim da bi tebi dobro doshao... javi se na pp. pa tjem da ti ga poklonim

Nazad
Vrh Dno