Šta je novo?

Nesnošljive problematične sitnice FS laptopa

codejan

Čuven
Učlanjen(a)
06.07.2004
Poena
620
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel Core i5-3470 quad core
Matična ploča
Gigabyte GA-P75-D3
RAM
Kingston 12GB DDR3 HYPER blu
GPU
EVGA GeForce GTX 260 896MB DDR3
Storage
Hitachi 1TB, EXRAM 512GB SSD
Zvuk
Creative Live! 5.1
PSU
Thermaltake SMART RGB 700W
Kućište
MS MidiATX
Monitor
BENQ FP91G+, HP W19
Miš & tastatura
Logitech MX400
Ostale periferije
neo SW-H55
Laptop
Lenovo ThinkPad T450s, ASUS eeePC 1001HA
Tablet
Lenovo TB-8505X
Mobilni telefon
Xiaomi Redmi 10 2022
Pametni uređaji
Denver BFH-17, Xiaomi TV Stick 4K
Pristup internetu
  1. ADSL
Ja i moj novi Fujitsu Siemens laptop, samo novi i novi problemi.

Ne znam da li se još kome dešava da kad uključi laptop u struju da mu slika potamni?
I još jedna stvar me izluđuje, škljockanje koje nekad i nekad izvire iz DVD rezača.

Da li su ovo normalne anomalije ili imam razlog za reklamaciju?

hm po defaultu bi trebalo da slika potamni kad se lap iskljuci iz struje kako bi se manje trosila baterija na osvetljenje ekrana. mada to sve mozes da podesis, ja konkretno iz acerovog tools-a, ti sigurno imas nesto slicno.

a za skljocanje ne znam :)

i meni se cuje to uznemiravajuce skljocanje, s desne strane, bas negde oko dvd-ja.Imam Amilo pro v3545.Skljocanje ne prestaje ni kada se otvore dvd vratanca.Pokusao sam jos sa disablovanjem dvd uredjaja u device manageru ali i dalje se cuje SKLJOC.Na osnovu toga sam posumnjao da zvukovi ne dolaze iz dvd roma, ali s druge strane bas zvuce kao "mehanicki" zvuci.Bar je cooler veoma tih i za svaku pohvalu, jer se ne ukljucuje cesto, a i kad se ukljuci veoma je tih.Laptop je sve vreme hladan, cak i prilikom intenzivnijeg igranja igara. :type:

Ja imam FSC Amilo Xi1526 i imam isti problem sa skljocanjem.
U poctku sam tripovo da je HDD, i radio sam mu test na bad sektore i benchmark, ali sve je OK.
Izleda da je to skljocanje ''normalna'' pojava, posto sve radi OK !

Verovatno je to škljocanje problem na koji se korisnici FS laptopa moraju navići.

Poslednja izmena:
Ja i moj novi Fujitsu Siemens laptop, samo novi i novi problemi.

Ne znam da li se još kome dešava da kad uključi laptop u struju da mu slika potamni?
I još jedna stvar me izluđuje, škljockanje koje nekad i nekad izvire iz DVD rezača.

Da li su ovo normalne anomalije ili imam razlog za reklamaciju?

dvd u fs je djubre. ja promenio dva. comtrade popravljao 42 dan prvi 37 dana drugi put.razgranata i azurna servisna sluzba.ubaci neki originalni(ne srpski dvd)ako ne cita nosi u servis da ga menjaju. nece dugo.

hm po defaultu bi trebalo da slika potamni kad se lap iskljuci iz struje kako bi se manje trosila baterija na osvetljenje ekrana. mada to sve mozes da podesis, ja konkretno iz acerovog tools-a, ti sigurno imas nesto slicno.

a za skljocanje ne znam :)

ekran djubre.gubi kontakt negde na sredini ispod ekrana. probaj pritiskom prstima (relativno blago pa malo jace) na natpis fs da vratis stvari u normalu.prvi put na servisu (comtrade 42 dana)promenili i ekran.sada radi dobro vec 10-tak dana.

Za ekran mislim da je u pitanju samo podesavanje (tipa Fn dugme i neko od F-ova za brigtness)....kad ga ukljucis u struju manualno podesi na najveci brightness, a potom na bateriji namesti tamnije na otprilike 60-70%...

Ta setovanja bi trebala da budu zapamcena (tako je bar kod mene na hp-u)...

@drelce

Meni DVD skljoca, ali radi bez greske. Inace Optiarc je odlicna firma (NEC+Sony), i mislim da ih FSC ne bi uzeo da su losi. Izgleda da ti je uleteo los primerak. Inace o Comtrade-u ne bih trosio reci, jer ne znam coveka koji ih nije do sada pljuvao !!!

Nazad
Vrh Dno