Šta je novo?

Nesmotrenost sa Compaq-om-Pomozite

dmilan

Čuven
Učlanjen(a)
11.11.2002
Poena
604
Opvorio sam ortakov Compaq Deskpro 4000 i zatvorio ga. Nista nisam dirao unutra. Sad javlja gresku prilikom POST-a: Error 340 Keyboard or system board.
Probao sam sa promjenom tastature sto puta i nista.
Sta da uradim? Da dam ortaku svoj PC?
Pomozite!

dmilan je napisao(la):
Opvorio sam ortakov Compaq Deskpro 4000 i zatvorio ga. Nista nisam dirao unutra. Sad javlja gresku prilikom POST-a: Error 340 Keyboard or system board.
Pomozite!
nesto si morao dirati ... bios? neki tajni prekidac? :) probaj izmjenjati tastaturu vidi sta znaci 340 error ...

samo nemoj da panicis ... pomoli se Bogu(ako vjerujes) i smireno preispitaj sta si sve dirao ...radio i sl. i sta je uopce bio problem kad si otvarao komp. ako je sve radilo a ti nisi nista, makar i nehoticno, polomio
-- konektor, neki pin se pokrivio, i sl. postoji jos i mogucnost statickog elektriciteta ...

eto to ti je od mene ... znaci lagano pa ako ni tad ne bude islo, e onda je vjerovatno vrijeme da mu das svoj komp. dok ti mozda mozes isprobati neku usb-tastaturu(ima li takva? :) i nisam bas informisan o proizvodima novijeg datuma ...

a inace dali se zaglupi kad dodje do prikaza te greske, pretpostavljam da nece dalje ali ...

imas mozda jos i opciju da eksperimentises sa bios-om(sve na default)
update i sl. ali tek posto sve drugo izanaliziras ...

pozdrav!

Ne bih da zvucim smesno ali da li si proverio da nisi zamenio misha i tastaturu kad si ih ubadao u ps2?

Meni se to jednom desilo na sestrinom IBM-u i trebalo mi je neko vreme da shvatim sta nije u redu :beat: ctp;

bravice i osiguraci

pogledao sam pazljivije.
Postoji neka elektricna bravica na koju naleze stranica kucista. Takodje postoji mali kontakt koji je pritisnut stranicom. Da li su to mozda neke sigurnosne mere za koje znaju samo Compaq-ovi serviseri?
Sto se tice tastature i misa sve sam isprobao. Mis je serijski a tastatura PS/2.

Re: bravice i osiguraci

dmilan je napisao(la):
pogledao sam pazljivije.
Postoji neka elektricna bravica na koju naleze stranica kucista. Takodje postoji mali kontakt koji je pritisnut stranicom. Da li su to mozda neke sigurnosne mere za koje znaju samo Compaq-ovi serviseri?
Sto se tice tastature i misa sve sam isprobao. Mis je serijski a tastatura PS/2.

ma to je to :) mislim da si pronasao problem ... e kako ga rijesiti to sad ne mogu da ti kazem ... sem da moras da "snimis" gdje se kace te zice na plocu ... ako imas unimer mjeri napone na izlazima ... sve ispitaj ...

najvaznije je da vidis gdje tacno idu zice sa prekidaca na plocu, pa onda vidi kuda dalje vode stampani vodovi, tj. do kojega chipa ... ovo je jako znacajno da vidimo koji je chip u pitanju i koja je njegova funkcija ... mozda se sad poslije otvaranja kompjuter hardverski zakljucao, sto ne znaci da se ne moze otkljucati ...

pozdrav!

Re: probacu

dmilan je napisao(la):
Hvala ti Ha, probacu sve.
type;

ma Bogu hvala, sve dobro nam od njega dolazi ...

samo ti sve isprobaj i javi sta si uradio i ako treba pomoc samo trazi ...

zbogom!

dmilan je napisao(la):
Pomozite!

Zaglavio je neki mikroprekidac u tim bravicama. Samo ti slobodno sve rasklopi ponovo i sklopi deo po deo - ALI PAZLJIVO.
Ako se pistanje nastavi probaj na silu da krakospajas kontakte na bravicama.

Proveri da nisi zavrnuo neko leziste tih prekidaca malo jace ili da nisu pukla ponnozja negde na maticnoj ploci.
Ako radi i sa tim pistanjem - nista mu ne fali. Dobra je to masina.

Nazad
Vrh Dno