Šta je novo?

nervni slom sa kamerom na laptopu

oogabooga

Čuven
Učlanjen(a)
20.10.2003
Poena
690
laptop toshiba satellite a60 psa60e model. pokusavam od juce da instaliram kameru na usb, ali neuspesno. prodje instalacija, ali kad ukljucim kameru, crna slika. probao sa 3 raylicite kamerice, uvek isto. stavio nov winxp i drajvere, i opet isto...... ne rayumem sta moye da je u pitanju..... dosta programa sam sa flesha preko usb stavio, usb'ovi rade....
neka ideja, predlog?

thx

Najverovatnije prvo instaliras pogresne drivere koji kasnije prave problem i kad instaliras prave.
Proveri i drivere od grafike. Koja kamera je u pitanju?

ma nisam neuk da neznam kameru da instaliram..... probao sam cak 5 kamera, te kamere i xp pronalazi bez drajvera, cak sam ubio i win, stavio nov, i opet isto.... i preko xp drajvera instalirao drajvere od kamere, i opet isto, jednostavno nece
grafika je neka radeon mobility 7000

`Ajde da probam...device manager, disable camera (mislim na onu integrisanu u laptop), pa onda tek instalacija usb kamere, u protivnom dolazi do konflikta dva video source-a. Ali ti si to verovatno već uradio?

`Ajde da probam...device manager, disable camera (mislim na onu integrisanu u laptop), pa onda tek instalacija usb kamere, u protivnom dolazi do konflikta dva video source-a. Ali ti si to verovatno već uradio?
Cisto sumnjam da taj starac od laptopa ima svoju kameru.

laptop toshiba satellite a60 psa60e model. pokusavam od juce da instaliram kameru na usb, ali neuspesno. prodje instalacija, ali kad ukljucim kameru, crna slika. probao sa 3 raylicite kamerice, uvek isto. stavio nov winxp i drajvere, i opet isto...... ne rayumem sta moye da je u pitanju..... dosta programa sam sa flesha preko usb stavio, usb'ovi rade....
neka ideja, predlog?

thx

Možda je problem u tome što pišeš "y" umesto "z"? :D

Šalim se! :)

Postaraj se prvo za to da si skinuo prave drajvere za kameru, jer kao što su ti već rekli, ako promašiš drajvere onda će ti to pokvariti i instalaciju sledeće kamere. Ja sam na primer imao problema sa Trust kamerom... ako sam iz prvog pokušaja promašio drajver, nije bilo šanse da ga instaliram, a nisam mogao ni drugu kameru instalirati jer se u device manageru pojavljivao po istim imenom kao i Trust kamera.

I zlatno pravilo za web kamere je prvo instalacija drajvera pa onda ubadanje kamere (osim ako u uputstvu ne piše drugačije).

drajveri su sa diska koji ide uz kameru. a istu tu kameru gurnem u laptop pored, i odmah slika iz prve, samo sa xp drajverima..... isti xp stavljen i na ovaj problematicni lap.....
da, starac nema integrisanu web kameru, zato i jeste ovolika "frka" :)

Za tu grafiku sa laptopa, jesi instalirao one prave sa toshibinog ili amd sitea ili su oni default Microsoftovi?

Nazad
Vrh Dno