Šta je novo?

nervni slom sa asus plocom

oogabooga

Čuven
Učlanjen(a)
20.10.2003
Poena
690
drugaru crkla maticna. otpakujem novu, nekoriscenu (istina, matoru, plocu koja stoji 3 godine u radnji) asus p5kpl se, premestim na nju cpu pentium e6600, sata hdd i rezac, radeon 6770, ms napajanje, a iz mog kompa izvadim memoriju ddr2, jer je prethodna bila ddr3....
kompjuter zapisti, upali, ali ne vidi nijedan sata drajv??????
probao sam menjati kablove, hardove, podesavao tamo u biosu na enhanced i combinied, ali jednostavno ne vidi ni jedan sata drajv? za ovaj cpu na asus sajtu pise da je podrzan od verzije 0511, a u ploci je verizja 0701, znaci novija.
pomagajte, sta da uradim da ovo proradi??
hvala

Probaj za početak Clear CMOS.

jesi probao PATA HDD?

da, pata hdd i rezac vidi najnormalnije

ako si menjao kablove, radio clear cmos.. najwerwatnije sata kontroler je otisao...
ovo lupam sada ali da ne postoji fizicki nacin (preko dzampera) da se disable sata kontroler ?

ma i to gledam, ali ne vidim..... nego nadjoh na netu bar desetak postova od ljudi sa identicnom plocom, i isto su imali problem sa sata drajvovima...... jedan kaze da je resenje da se odabere odgovarajuci bios za cpu, ali na ovoj je vec zadnja verzija, cpu vidi najnormalnije

Pa probaj da downgrade bios na malo stariju werziju... shta da ti kazem... experimentisi malo u svakom slucaju srecno

vidim ja da cu da probam da pogodim trojku, u kantu za smece, sa njom......

Mislim da sam i ja imao jednu-dve, koje su tako krepale...Kao da u nekom momentu, vidi, sata hdd, pa ga nema, reset cmos, menjaj kablove, bios gore-dole, ali nista...
Ali se ova jedna, bas naradila [par godina skoro bez gasenja].
To im je, izgleda, nacin umiranja...
pozz

Nisam imao bas taj model. Neki drugi je asusov bio. Da skratim pricu. PCI-e ili PCI je trebalo fiksirati na (cini mi se) difoltnih 100MHz... Meni je radilo, pa sam ja cackao nesto, pa sam primetio da ne radi... Za svaki slucaj, spusti i klok memorije na 100...

@zelko.d, ali da ga ***em, sta ima da krepa kad ploca nije koristena uopste......, da nije mozda od stajanja....

"Anyway i looked up in Asus forums about this mainboard and thousands of people says the same thing, f... this board and its sata problems.. So i talked with my dealer, and bought a new gigabyte ep31-es3g instead.. My computer works great and i'm very happy with my new mobo. ....... vrlo utesno, hahahah

asus_repair_kit.jpg

sve vise razmisljam o ovoj opciji popravke...... :(

Moguce resenje (ne znam koliko isplativo) je PCI Sata kartica.
Mozda moze na oglasima da se nadje nesto povoljno

Probaj sa AHCI.

@zelko.d, ali da ga ***em, sta ima da krepa kad ploca nije koristena uopste......, da nije mozda od stajanja....
Zato samo i pominjem, da se ta jedna bas naradila, a druga sigurno nije, tvoja, tek otpakovana, pa crkla, ali izgleda, sve imaju isti nacin "umiranja"...
Kod tebe su najverovatnije u pitanju podzemne vode :wall::wall:
O predlozima za PCI sata kontroler, ne bih razmisljao, jer je juzni most, delimicno crkao i samo mozes da cekas kad ce jos nesto, u njemu...
pozz

jesi siguran da si podesavao sata kontroler?ako je ide,vidi ga u prvom tabu,ako je na ahci ili raid-u vidi ga,ali tek pod "boot drives" tabu i naravno tokom boot-a.

^ Upravo to.

stavio sam pci sata karticu, nasao preko oglasa za kutiju cigareta.... i sad rade drajvovi, nisam imao zivaca vise, a ovo je resilo problem......

Nazad
Vrh Dno