Šta je novo?

nervira me

sumanut

Čuven
Učlanjen(a)
02.11.2003
Poena
650
krenuo sam da radim instalaciju xp-a na jednoj particiji pa sam odustao ... ali ostalo mi je u onom fajlu ne znam kako se zove ...ono kad dodje da biram koju instalaciju hocu da dignem poshto imam dve (i ovu koju nisam zavrshio) tj 3 ... ja sam izbriso findows instalation folder koji je napravio win za instalaciju ... iz onog txt fajla sam izbrisao tu trecu instalaciju ... dakle nje nema u tom txt fajlu ali i dalje kada me pita koji cu sistem da digem ... postoje ove stare dve i ova treca koja se sad zove default ... kako da je maknem?

digni komp sa sys diskete, idi na C: i kucaj "attrib -r -h -s", pa onda "del *.*"

napravio ja sistemsku disketicu ... digao sistem al nece da mi vidi ni jedan disk ... mozhda zbog ntfs-a?

mozhe li to kako drugacijd ili nema pomoci?

Boot.ini???? Ukljuci hidden i system file-ove i na C:\ bi trebao da ti se nalazi boot.ini . Nisam te bas najbolje razumeo da li si njega editovao? Ako nisi probaj u njemu da izbrises tu trecu putanju.

Najlakse ti je da u start > Run ukucas MSCONFIG, i onda na tab-u BOOT.INI ces naci podesavanja koji sistem... (Ako je XP, ako nije bas tako lako, ali snacices se...) :beat:

Poz.

uh ... prava zagonetka ...

@xvoodoo : sa ovim programom sam uspeo da vidim shta se nalazi na particijama ali ne mogu da kucam komande tipa "attrib -r -h -s" niti "del *.*" vec samo da pregledam shta ima ...

@eMe : da editovao sam ... izbrisao sam tu trecu putanju koje sada nema u boot iniju ... ali kada upalim komp pojavi se i ta default putanja u koju kad udjem kazhe mi da ne mozhe da nastavi instalaciju jel su fajlovi izbrisani (ja sam ih izbrisao)

@Neo_Matrix : sve ja to nashao al dzhaba ... boot ini ko boot ini ... pishe da ima samo dve putanje ... a kad upalim kop odjednom imaju tri ...

puf ... pochinje bash da me nervira ... :zid:

hm ovako chachkao sam malo po msconfig-u ... i namestio sam da default putanja bude ''win xp system'' fastdetect i to je sad modified boot.ini

a ovaj orginalni je verovatno default putanja te koje nema ...

sve u svem kada koristi selective startup onda koristi i modified boot.ini ... kada stavim na normal startup onda koristi orginal boot.ini i deshava se ista stvar ....

ostavio sam na selective startup ...

to i nije toliko bitno? dal je selective il normal startup?

idi na "System Properties" -> "Advanced" -> "Startup & Recovery" i vidi shta ti kazhe...

Selective Startup, pa cekuj sta ti treba. Po default-u je sve chekovano.

Selective Startup, pa cekuj sta ti treba. Po default-u je sve chekovano.

kakve bre veze ima selektivni startup sa ovim? čovek se žali na više izbora prilikom boota, što se privremeno uklanja džaranjem po boot.ini-ju, a stalno reinstalacijom...

ok ok polako ...

pitanje je bilo : to i nije toliko bitno? dal je selective il normal startup? mislio sam to nije bitno za brzinu dizanja sistema?

kolko primetih nije ... tako da ne smeta da ga tako i ostavim zar ne?(kao selective start up

pa i nije toliko bitno, ali opet selective se smatra privremenim reshenjem ako ti je windows ****** pa dok ne popravish shta treba...

Nazad
Vrh Dno