Šta je novo?

Nero - Koja alternativa?

• Začetnik teme Začetnik teme Artz
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Artz

Čuven
Učlanjen(a)
05.12.2000
Poena
619
Malo mi se smucio Nero.
Da li postoji nesto drugo van Nero sveta? Po mogucnosti ne nesto glomazno.

Roxio Anzthing WinOnCD 6 ili Easy Cd Kreator 6. Glomazno jeste ali je vrlo dobro. A i na netu mozes naci dosta likova koji ovo prodaju po lepim nasim cenama

Ja koristim Burn At Once, nije user friendly ali radi posao.

Cheetah CD Burner tamo gde Nero nece ovaj oce 😉

Deap Burner nema podrsku za sve image formate. Cini mi se da je to jedino sto mu nedostaje.

oftopik:

video sam neki program sa veoma lepim skinom (nešto kao 3dmark03 skin, onako svetao) koji služi za rezanje diskova.
da li neko zna o kojem se programu radi ?

Podrzava li ovaj program, moslim na DeepBurner otpakivanje mp3PRO formata kao Nero ????

Ja sam im pisao i pitao ih o ovome pa cekam odgovor, al eto da pitam i vas.

Neki kazu da Nero koristi zastareli nacin snimanja i engine koji nije promenjen od njegovog nastanka.

Preporuka je Stomp RecordNOW Max 4.5

Nero koristi svoj ASPI, a Stomp SPTI.
Burnatonce takodje koristi SPTI

SPTI je preporuka od strane Microosofta za hardware API za NT/2k/XP/2K3.

Nero hoce da zafrkne DVD kod rezanja

Kod:
Stomp RecordNowMax 4.5 is the best software IMHO for databackup, especially for DVD burners.
I use it since december 2002, when Sony's first +- burner appeared DRU500A.

RNM 4.5 is capable of Joliet 2 and Romeo standard (= up to 255 alfanumeric symbols in names, no limit in nested dirs, and so on).
Very stable. I burned over 500 DVDs with datbackup, no coaster yet.

NERO ..sucks like in its infancy: ONLY...shame 64 characters, like primitive burnprograms, 10 years old, back in 1995! SHAME!

For burning DVDs (mastering) I use Sony DVD Architect and Ulead DVD Workshop.

IMHO, Nero is still for beginners, buggy and still based on a PRIMITIVE 10 years old engine!

Stormal is right when it comes to SPTI.

Alcohol rules for copying or making/mounting images.
For serious audio mastering I use Wavelab. 

Stomp recordNow Max 4.5 info
[url]http://www.stompinc.com/recordnowmax/index.phtml?stp[/url]

Download 30 day evaluation
[url]http://downloads.stompinc.com/files/stpRNM450e_STPD.exe[/url]

Pored svega ovoga nekako sam navikao na Nero i i dalje ga koristim za rezanje Data diskova.
Alcohol koristim za pravljenje image-a

Alcohol je OK.

Kad uvedu ( a uvesce ) podrshku za "compile" koristicu samo Alcohol

Septimus je napisao(la):
Alcohol je OK.

Kad uvedu ( a uvesce ) podrshku za "compile" koristicu samo Alcohol

Da, Alkohol je dobar samo mu definitivno fali mod za pravljenje svojih data diskova.

Poslednja izmena:
grozda je napisao(la):
Neki kazu da Nero koristi zastareli nacin snimanja i engine koji nije promenjen od njegovog nastanka.

Preporuka je Stomp RecordNOW Max 4.5

Nero koristi svoj ASPI, a Stomp SPTI.
Burnatonce takodje koristi SPTI

SPTI je preporuka od strane Microosofta za hardware API za NT/2k/XP/2K3.

Nero hoce da zafrkne DVD kod rezanja

Kod:
NERO ..sucks like in its infancy: ONLY...shame 64 characters, like primitive burnprograms, 10 years old, back in 1995! SHAME!

IMHO, Nero is still for beginners, buggy and still based on a PRIMITIVE 10 years old engine!

Pored svega ovoga nekako sam navikao na Nero i i dalje ga koristim za rezanje Data diskova.
Alcohol koristim za pravljenje image-a

taj koji je ovo pisao veze nema sa zivotom... pa u 6.x verzijama ima checkbox "allow more than 64 characters for joliet filenames"...

mislim stvarno, "koristi primitivni engine"... a sta ovi ostali kao koriste sofisticirane engine koji trose procesorsko vreme u negativnim procentima, a pritom rezu diskove precizno i brizno vodeci racuna o svakoj rupi na disku... ma dajte molim vas, svi ti programi rade preko ASPI interfejsa sto znaci da je sve to isto sra*e, mojne da se lozite...

kad bih nekim cudnim slucajem bio prinudjen da kupujem originalni softver, moj izbor bi definitivno bio nero, kao najbolje all-in-one resenje. dakle, ako ti se smucio Nero, ti onda instaliraj nero 6.3.x.x :smoke:

inace, SPTI je skraceno od "SCSI Pass Through Interface" i moze se reci da je to obican "wrapper" preko koga se ASPI pozivi prevode preko DeviceIoControl funkcije iz windowsovog API-ja... to vam je ona opcije "Use WinNT native calls" iz audiograbbera i CDex-a...
dakle, jedina prednost ove metode je sto ne morate da jurite Adaptecove i ForceASPI-je po netu - rezultati snimanja su *ISTI*.

inace, to sto MS savetuje da se ovo koristi... pff 🙂 🙂 mislim stvarno... to ko da pitas Microsoft koji OS da instaliras na komp, a oni ti kazu Windows 🙂

Nero 6.3 rula!

Inace dobi sam pismo do autora Deep Burnera i javili su mi da nemaju podrsku za mp3PRO ali da im je to u planu i da ce je implementovati za..... nekoliko meseci.

Jedino sto mi se svidja kod Deep Burnera je brojcani pokazatelj popunjenosti diska. Ima pokazatelj za male CD diskove, 650 MB, 700 MB i za DVD. To bi trebalo da ubace u Nero.

Voodoo_NBGD: dakle, jedina prednost ove metode je sto ne morate da jurite Adaptecove i ForceASPI-je po netu - rezultati snimanja su *ISTI*.

Zasto bi neko morao da juri ove stvari po netu. Ja nisam instalirao nikakve dodatne stvari i sve radi OK. Win XP SP1 (cak nije ni SP1a), Nero 6.3.x.x i sve radi OK.

U velika li je razlika izmedju sp1 i sp1a... 😀

rakabencmark je napisao(la):
Voodoo_NBGD: dakle, jedina prednost ove metode je sto ne morate da jurite Adaptecove i ForceASPI-je po netu - rezultati snimanja su *ISTI*.

Zasto bi neko morao da juri ove stvari po netu. Ja nisam instalirao nikakve dodatne stvari i sve radi OK. Win XP SP1 (cak nije ni SP1a), Nero 6.3.x.x i sve radi OK.

OK, ali u onom tekstu ispade da je Nero bezveze jer koristi ASPI umesto WinNT native poziva! Kakav je to argument pri izboru programa? Nero cak i stavi svoje ASPI drajvere tako da nista ne mora da se juri po netu...

Argument bi bio recimo da ti Nero rasturi sistemske resurse dok snima ili jos gore dok pravi imidz 🙂 E sad, ako ne radite nista drugo na kompu onda je sve ok, ali ako pokrenete makar samo Winamp...:d
BTW generalno se slazem sa idejom da Neru treba ozbiljan fejslifting, ali i liposukcija 😀 Vec godinama je jedno te isto i samo se dodaje podrska za nove rezace. Kako Easy DVD Creator izadje jednom u 2 godine i vidi svaki rezac koji se pojavi tokom njih a Nero ne moze :smash:

Ona informacija o 10 godina starom endzinu i sve te gluposti nemaju VEZE SA MOZGOM! Popricao sam sa jednim covekom koji je zaposleni u Nero-u i kaze da je engine nov i da nema nikakvih gore navedenih ogranicenja sem onih koje standrad nalaze.

Ako vas vise interesuje, [email protected] odgovaraju na sve i svasta.

Tako je bre! Nero je majka svih disk-mastering programa! A to sto neki rezu iz wizarda, nji'ov problem 😀

Sime je napisao(la):
Kako da ga "zafrkne"?

Lepo 🙂
Evo konkretnog primera iz licnog iskustva - krene sa lead-inom, i tako pise da radi jedno 10min, medjutim skala sa procentima se ne pomera. Po isteku tih 10min rezac se ugasi i mozes lepo da izvuces upropasceni disk i da ga bacis.

Ali bitno je da je Nero majka svih programa, da su mi iz tehnicke podrske rekli da je nov nacin snimanja, da je sve promenjeno itd :d

BTW Vudu, ko jos reze iz wizard-a ? 😀

Nazad
Vrh Dno