Šta je novo?

Nero Image Drive Crash on boot

• Začetnik teme Začetnik teme Raka
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Raka

Čuven
Učlanjen(a)
21.02.2003
Poena
619
Sta bi moglo da uzrokuje da se racunar zakuca pri startu kada se instalira Nero Image Drive iz paketa Nero 6.3.0.0

Burazer ima Soltek SL-65FV+ Appolo PRO133 VIA plocu, Teac citac, Lite-On RW. 128 MB Ram, WinXP SP1.

Svaki put kada se instalira Image Drive i restartuje racunar, i kada Windows treba da pocne da se ucitava ispadne plavi ekran sa nekom greskom. Takodje se ne moze uci u Safe Mode. Jedino sto se moze uraditi je vratiti Last known good configuration.

Napominjem da je i ranije, kada je imao Win98 i Win98SE Virtual Drive pravio probleme.

Tako da izgleda da njegov racunar ne podnosi virtualne CD-ROM drajvove.

Da li je neko imao slican problem i da li neko zna kako ovo resiti. Najvaznije mi je da Nero Image drive proradi, tako da mi saveti da koristim neki drugi program za rezanje ili drugi virtualni cd program nisu bas korisni.

Taj isti Nero Image drive radi na ostalim konfiguracijama koje sam probao.

Pa sad, tesko da je problem neki logican, posto kako si rekao kod drugih ljudi radi, a kod njega pravi probleme u raznim windows-ima. Bojim se da ce ti zaista jedino resenje biti koriscenje nekog drugog programa.
Ako se ipak odlucis na ovo drugo preporucujem ti Alcohol, ili ako i sa njim bude odbijao da radi, Daemon Tools (on je toliko mali i toliko ne dira nikakva druga setovanja da ne verujem da moze da napravi ikakav problem 🙂)

Kontam ja i za Alcohol i za Daemon Tools, ali kako rekoh, to mi ne drzi vodu. Burazer i njegovi ukucani nisu bas toliko u racunarima pa bi im kriscenje raznih programa bilo jako tesko. Inace hvala na savetu.

Jos jedna stvar oko ovog problema je da sve ostalo radi OK. Rezac reze sve CD dikove i prepoznaje sve i svasta. Citac je Teac matori ali radi OK za sada.

Da li je moguce da ga neka od komponenti zeza ?

Da li je moguce da je ova kombinacija komponenti toliko losa da ni jedan program za virtualne diskove ne radi kako treba ?

Da li je jos neko imao slicne probleme sa Nero Image Drive ili sa nekim drugim slicnim programom, Virtal Drive, Virtual CD i sl.

Hvala unapred.

Opet ja 🙂
Samo da ti kazem da su Alcohol i Daemon Tools toliko prosti da prostiji ne mogu biti tako da tvoj burazer ne bi trebao da sa njim ima problema. Posebno sa Daemon Toolsom, on je potpuno analogan image drive-u.

Moze da se desi da neki drugi softver instaliran na masini i Nero
jednostavno nece da rade zajedno....
Meni npr. pre dosta vremena nisu hteli da rade WinOnCD i Nero
zajedno u kompletu (koje verzije ne secam se)
Probaj Nero 6.0.0.11 ili neku stariju verziju , mozda ti bas
ta 6.3.x.y ne valja (ushtrumphfovala se)

Pozdrav

OptiPlex: Mozda probam sa deamon Tools programom. Imas li link do neke najnovije verzije ili sajta.

Òàđìč ÐčŽìč: jednostavno nece da radi. Nije problem u verziji. Dok je imao Win98 Virtual Drive program mu se zakucavao kada mu u Virtual Driveu ostane ubacen CD. Tada racunar nije hteo da se startuje normalno. Inace na racunaru nema nikakvih drugih programa za rezanje diskova. Samo Nero 6.3.0.0.

Ja mislim da kombinacija hardvarea opisana u prvom postu ima grozna probleme sa bilo kakvim programima za Virtualne CD-ROM uredjaje.

Da li neko zna kako ovo resiti ??? Da li treba instalirati neki FIX za Windows XP. On ima Celerona na 450 i VIA Appolo chipset, jel moguce da ova kombinacija ne radi kako treba i da li ima neki drajveri da to poprave.

Nije mi bas milo da probavam sve i svasta jer Win nece da se podigne posle instalacije slicnih programa pa ne bi zeleo da odjednom sve pukne pa da moram ponovo da mu instaliram Win.

Nazad
Vrh Dno