Šta je novo?

Nero i ISO ???

Sentenced

Čuven
Učlanjen(a)
05.10.2001
Poena
619
Da li nero moze da pravi ISO image CD-a ???
Nisam uspeo da pronadjem.

Mislim da ne može, ali zato može da ih čita. Koristi neki drugi program za te stvari.

napravi nrg fajl pa ga preimenuj u iso i to je to

Miroslav je napisao(la):
napravi nrg fajl pa ga preimenuj u iso i to je to
Wow nikad mi nebi palo na pamet da bi tako nesto uspelo 😉

😕

NRG i ISO uopshte nisu isti formati... mislim ti mozhesh da ga preimenujesh, ali probaj da ga prochitash sa nekim programom koji ne podrzhava nerov format...

ISO-je mozhesh da pravish sa Alkoholom, WinISO-m i WinImage-om...

Preciznije pitanje: kako da napravim .nrg , .iso ili bilo shta sl. u neru?

Mozes na sledeci nacin:
CD Copy i na kartici Image uncheck-ujes Delete image file after disc copy i odredis putanju i ime imidza. Tako ces dobiti *.nrg. Mozda postoji i neki drugi nacin, ali ovaj sigurno radi 🙂 .
Pozdrav

ne brate, nego lepo idesh "Choose Recorder", izaberesh "Image Recorder" kao uredjaj za snimanje i jednostavno uradish "Copy CD" kao da normalno kopirash disk... s tim shto ce te pred "snimanje" pitati u koji fajl zhelish da zapishesh image...

ljudi, shto se toliko plashite da chachkate po neru? pa nece vam izgoreti rezach ako sluchajno pritisnete neku "nepoznatu" komandu...

A zar ne moze i kao kada grebujete muziku, odete na ono save track, tu procita da je data disk i ponudi vam da snima ili u nrg ili u iso. Bar tako ja radim.

xvoodoo je napisao(la):
ne brate, nego lepo idesh "Choose Recorder", izaberesh "Image Recorder" kao uredjaj za snimanje i jednostavno uradish "Copy CD" kao da normalno kopirash disk... s tim shto ce te pred "snimanje" pitati u koji fajl zhelish da zapishesh image...

ljudi, shto se toliko plashite da chachkate po neru? pa nece vam izgoreti rezach ako sluchajno pritisnete neku "nepoznatu" komandu...

Ok, ja sam se u startu ogradio. Pretpostavljao sam da postoji drugi nacin. A shto se tich chachkanja po neru...znas prvi put sam tako napravio image, a kasnije me nije ni interesovalo za druge nacine. Eto...izmedju ostalog zato i posecujemo forume da bi nesto i naucili.
Pozdrav cheers

Ma dva puta mi je to trebalo hitno, pa sam u potpunoj panici jurio po opcijama i nisam nashao. A to za choose recorder se nikada ne bih setio.

DusaN je napisao(la):
A zar ne moze i kao kada grebujete muziku, odete na ono save track, tu procita da je data disk i ponudi vam da snima ili u nrg ili u iso. Bar tako ja radim.

Samo poslusajte coveka :wave;

Ne moze tako da se napravi .nrg , u stvari moze ali onda
taj nrg ima problema ako disk ima neku "zastitu" od kopiranja.
Neke igre koje sam na taj nacin kopirao , ne mogu da se
instaliraju.(u pitanju je bio Nero 5.x.y.z , sa 6.a.b.c. nisam probao)

eMe je napisao(la):
...

Ok, ja sam se u startu ogradio. Pretpostavljao sam da postoji drugi nacin. A shto se tich chachkanja po neru...znas prvi put sam tako napravio image, a kasnije me nije ni interesovalo za druge nacine. Eto...izmedju ostalog zato i posecujemo forume da bi nesto i naucili.
Pozdrav cheers

pa dobro, nisam ja mislio da si ti glup ili ne-znam-shta, nego samo me chudi zashto ljudi pitaju neke trivijalne stvari koje su one-click-away...

Za te stvari koristim iskljucivo CloneCD!

Za te stvari se koristi Fantom CD koji pravi imidze u bilo kom formatu (iso, ccd, mds, itd.)

P.S. CloneCD pravi ogromne imidze za moj ukus

Nazad
Vrh Dno