Šta je novo?

Nero Disc Image

srdjan777

Čuven
Učlanjen(a)
29.09.2004
Poena
620
Skinuo sam jednu igricu koja je bila u 4 RaR fajla. Kad sam raspakovao dobio sam jedan Nero Disc Image od 730mb. Pretpostavljam da ovo trebam da narezem na CD, ali ne znam koju opciju da koristim u Nero i da li ce ovih 730mb stati na CD od 700mb?
Hvala unapred!

Neznam da li hoces da narezes na CD da imas, ili na CD-a da bi instalirao sa njega. Ako hoces da instaliras sa CD-a, mozes da probas sa programom deamon tools ili nekim drugim koje moze da napravi virtual drive, umesto da rezes taj CD, jednostavno uradis mount tog image-a u program i instaliras pomocu njega.

Nero->File->Open...

Što se tiče 730MB moraš uključiti overburn opciju (ako već nije) i podesit na 83min.
Nero-> Options-> Expert Features.

Dali će stati to već zavisi od kvaliteta medija na koji snimaš. (uvek možeš uzeti 90min CDR)

Poslednja izmena:
Ljudi, pričao sam ovde milion puta o Mode1 i Mode2 formatima... znači disk je sto posto u Mode2 formatu, samo reži bez overburna i sve će biti u redu... jer taj disk od 730MB sadrži oko 650MB korisnih podataka, ovo ostalo je error korekcija koja ne zauzima koristan prostor (koji iznosi 703 MB)...

Hvala svima. Mislio sam prvenstveno da se igram i hvala Grozni sto si mi objasnio kako da instaliram preko virtual drive. Takodje cu iskoristiti i objasnjenja Dexx-a i Voodoo_NBGD da narezem na CD. Naravno, ukoliko mi se igra svidi. Jos jednom hvala!!!

srdjan777 je napisao(la):
Skinuo sam jednu igricu koja je bila u 4 RaR fajla. Kad sam raspakovao dobio sam jedan Nero Disc Image od 730mb. Pretpostavljam da ovo trebam da narezem na CD, ali ne znam koju opciju da koristim u Nero i da li ce ovih 730mb stati na CD od 700mb?
Hvala unapred!

Dovoljno je da kliknes na taj imidz i startovace ce se Nero, ubaci obican CD u pusti rezanje, nema sanse da ima vise od 650 MB kad se nareze. Verovatno je .nrg ekstenzija, ona uvek zauzima vise mesta.

Sredio sam, medjutim, sad mi se pojavio drugi problem. Naime, radi se o igri Medal of Honor - Spearhead. Kod pokrenem instalaciju pojavi se setup prozor i trazi mi serial, ukucam i kliknem next, pa opet next i onda se pojavi sledeca poruka: "Setup could not find a copy of Medal of Honor allied assault. Please instal Medal of Honor allied assault and try again." i setup se iskljuci. Ne znam u cemu je problem i kako da ga resim?

Pa treba ti Allied Assault, pošto je Spearhead expanzija za AA.

Izvinjavam se Srdjanu sto cu iskoristiti njegov thread (da ne bih otvarao novi, a pitanje je slicnog tipa) za jedno moje pitanje.
Skinuo sam citavu igru (Resident Evil 4 za PS2) sa jednog torrent sajta i uz nju sam dobio 72-e RAR arhive, Info fajl i jedan .sfv fajl. Kada sam raspakovao prvu RAR arhivu (re4.part001) koja je inace teska 4,23 GB, dobio sam: DATA folder (on sadrzi: OFLIST.DIR, BIO4DAT.AFS, BIO4MOV2.AFS, BIO4MOV.AFS), IOPRP image fajl, MODULES DAT fajl, SLES_537.02 fajl i neki SYSTEM SpeedDial. Posto nemam iskustva sa narezivanjem igri za doticnu platformu, molim nekog ko zna vise o tome da mi pomogne. Da li neki poseban program trebam da koristim za narezivanje igri za PS2 ili moze da posluzi i NERO, da li postoji neka posebna procedura, i sve ostalo sto bi mi pomoglo oko resavanja ovog problema. Unapred zahvaljujem.

Pozdrav. :wave:

P.S.: Izvinjavam se ako ovim pitanjem krsim pravila foruma.

Voodoo_NBGD je napisao(la):
Pa treba ti Allied Assault, pošto je Spearhead expanzija za AA.

Sad mi nista nije jasno :-(
Jel moze malo objasnjenje? Sta treba da uradim, odnosno sta trebam da skinem da bi ovo ****** proradilo.
Oprostite na mom neznanju. Da znam, ne bih ni pitao :)

Medal of Honor - Spearhead je expansion (dodatak na originalnu igru, dodatne misije itd.) za Medal of Honor - Allied Assault. Znaci da moraš imati instaliranu prvo tu igru (Medal of Honor - Allied Assault) da bi mogao instalirati nastavak (Medal of Honor - Spearhead).

Ljudi, pričao sam ovde milion puta o Mode1 i Mode2 formatima... znači disk je sto posto u Mode2 formatu, samo reži bez overburna i sve će biti u redu... jer taj disk od 730MB sadrži oko 650MB korisnih podataka, ovo ostalo je error korekcija koja ne zauzima koristan prostor (koji iznosi 703 MB)...

Eto, svaki dan se nesto novo nauci ;) (dokle vise :crash: ). Nisam puno radio sa Nero Disc Image file-ovima.

srdjan777 je napisao(la):
Sredio sam, medjutim, sad mi se pojavio drugi problem. Naime, radi se o igri Medal of Honor - Spearhead. Kod pokrenem instalaciju pojavi se setup prozor i trazi mi serial, ukucam i kliknem next, pa opet next i onda se pojavi sledeca poruka: "Setup could not find a copy of Medal of Honor allied assault. Please instal Medal of Honor allied assault and try again." i setup se iskljuci. Ne znam u cemu je problem i kako da ga resim?
Pazi kad sam znao da je ta igra u pitanju, i ja sam je skinuo pre 2 dana i imao isti problem, sva sreca, znao sam o cemu se radi. Link sa dabl babla, a? :eyebrows:
Sve u svemu, resenje ti je rekao dexx.

Da li neko zna kako da resim problem koji sam vec gore naveo? Unapred zahvaljujem.

Twi$teR je napisao(la):
Izvinjavam se Srdjanu sto cu iskoristiti njegov thread (da ne bih otvarao novi, a pitanje je slicnog tipa) za jedno moje pitanje.
Skinuo sam citavu igru (Resident Evil 4 za PS2) sa jednog torrent sajta i uz nju sam dobio 72-e RAR arhive, Info fajl i jedan .sfv fajl. Kada sam raspakovao prvu RAR arhivu (re4.part001) koja je inace teska 4,23 GB, dobio sam: DATA folder (on sadrzi: OFLIST.DIR, BIO4DAT.AFS, BIO4MOV2.AFS, BIO4MOV.AFS), IOPRP image fajl, MODULES DAT fajl, SLES_537.02 fajl i neki SYSTEM SpeedDial. Posto nemam iskustva sa narezivanjem igri za doticnu platformu, molim nekog ko zna vise o tome da mi pomogne. Da li neki poseban program trebam da koristim za narezivanje igri za PS2 ili moze da posluzi i NERO, da li postoji neka posebna procedura, i sve ostalo sto bi mi pomoglo oko resavanja ovog problema. Unapred zahvaljujem.

P.S.: Izvinjavam se ako ovim pitanjem krsim pravila foruma.
Mislim da će raditi ako u Neru (ne Expressu!) napraviš novu DVD-ROM (ISO/UDF) kompilaciju... bitno je da staviš No Multisession, File System ISO9660 Only, isključiš Do not add ;1 ISO version i za UDF staviš Physical Partition v1.02... u svakom slučaju, prvo probaj na RW disku...

EDIT: Otvori taj info fajl u Notepadu i pogledaj da li ima uputstvo...

Poslednja izmena:
Mislim da će raditi ako u Neru (ne Expressu!) napraviš novu DVD-ROM (ISO/UDF) kompilaciju... bitno je da staviš No Multisession, File System ISO9660 Only, isključiš Do not add ;1 ISO version i za UDF staviš Physical Partition v1.02... u svakom slučaju, prvo probaj na RW disku...

EDIT: Otvori taj info fajl u Notepadu i pogledaj da li ima uputstvo...

Uradio sam ovako kako si napisao i igra radi. :banana: Puno ti hvala.

i onda abrakadabra! i nestade ovaj topic! :)

Nazad
Vrh Dno