Šta je novo?

NERO blokira sve

blacksmith

Slavan
Učlanjen(a)
03.10.2006
Poena
304
Kada režem nešto(ili ne daj bože prilikom DVDCopy),ceo sistem mi se zabaguje,
skoro da ništa ne mogu da pokrenem.
HDD i rezač nisu na istoj grani,pošto je HDD SATAII.
Koristim Nero 6. Sve radi u UDMA modu.
Znam da ima dosta sličnih tema,ali ni na jednoj nisam uspeo da nađem odgovor.
Jel ima neko ideju? Hvala.

Da li si probao sa nekom drugom verzijom Nera 5,7,8? Meni su stalno pucali diskovi u Nero 6 na laptopu (i to je bila OEM verzija). Instaliram 5.9.x.x i vec 6 meseci nijedan problem sa rezanjem.
EDIT: Nisam siguran da Nero 5 podrzava DVD rezanje, probaj sa verzijama 7 ili 8.

Poslednja izmena:
Ja koristim 7, i jedan period radi dobro a onda "zabudali" pa ne uspije narezivanje ni jednog cd-a. A za 8 sam cuo da je glomazna i da jos vise opterecuje sistem, tako da je moguce da ti sa njom bude jos gore..
Probaj 7 ili 5.9.*

Slusaj, imao sam isti prob,
Na Visti si ?
Svaki Nero me je zezao na Visti on dok reze disk ispuni RAM do kraja i kad dodje do kraja komp se skroz zamrzne jer ...nema vise slobodne memorije.
Pogledaj dok nesto rezes kako ti se ram polako penje dok ne dodje do kraja.
Mnogi su imali ovaj problem,ja sad koristim Ashampoo Burning Studio koji mi radi tik-tak.
Ako nisi na Visti ovo sam bezveze pisao :D

Poslednja izmena:
ako si na xpu ja sam problem rijesio odvajanjem hdd-a i rezaca na posebne ata grane..
sad su mi dvd rw i dvd reader na jednoj a ata hdd na drugoj...i ovaj sata odvojeno.. pokusaj to...provjeri jumpere..i to tako..

@OCz...na žalost na XP-u sam,al nema veze bitna je dobra volja,a u svakom slučaju pomogo si nekom ko je na Visti.
Na staroj mašini Athlon1.6GHz,512Mb RAM,Asusova ploča(mislim A7N266),
nikad nisam imao problema,pa me zato ovo sada malo nervira.
Sada nemam baš nikakvih problema sa kvalitetom i brzinom rezanja,ali osim Nera ništa ne radi.
Ostaje mi da probam sa Nerom 7.

@Tihomire,već su na odvojenim granama,Rezač na ATA,HDD na SATA,to mi je prvo palo na pamet kao problem,al se onda setih da su odvojeni...

Poslednja izmena:
formatiraj hdd digni o5 sistem...trebalo bi da pomogne..

mislim da je lakse da promeni software za rezanje diskova, nego da formatira sistem i sve instalira ispocetka :)

probaj recimo disc juggler

jes al se meni desilo da instaliram prvo nero pa roxio..i nece ni jedan ni drugi da rade kako valja..

I ovako sam planirao da radim format(nisam već godinu dana),nakupila mi se gomila aždaja.
Kad formatiram,javiću rezultate.

Nazad
Vrh Dno