Šta je novo?

Nero 5.5xxxx i AudioCD - problem!!!

ZoNi

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
30.08.2000
Poena
859
Ljudi, imam jedan smor problem... Kad hocu da od mp3/wma fajlova snimim AudioCD, Nero pocne da snima, i snimi 2% i onda stane... tako stoji sve dok ga ja ne prekinem. CD ostane u redu, ali naravno prazan. Nemam takve probleme sa ostalim vrstama CDova. Dalje, nije mi ni problem kopiranje sa CDa na CD, bez obzira da li je data ili audio. CDRwin mi normalno snima AudioCD-ove, napravljene od mp3...

Inace, kad formatiram hard, to mi se obicno ne desava prvih mesec, dva... a onda pocne, i tako sve do sledeceg formatiranja... Inace, to mi se jednom desilo i na Win2K, ali samo par dana pre formatiranja i prelaska na XP, tako da nisam obratio paznju...

Sta da radim? Nije meni problem da snimam audioCDove sa CDRwin-om, nego on nema normalizaciju...

Konfiguracija: MSI BX Master, Cel633, 256MB, Maxtor20GB, Teac 40x, Teac 4/4/32, WinXP Pro SP1, Nero 5.5.10 Enterprise Edition...

ps. nista ne znaci reinstalacija Nera, kao ni promena verzije (zato i stoji u naslovu Nero 5.5xxxx!)
ps2. isto je bilo i bez SP1, koji je instaliran na cist XP...

Da li si krekovao taj mp3 plugin? Posto ti bez krekovanja dozvoljava ogranicen broj puta da snimis iz mp3 audiocd ili da audiocd prebacis u mp3. Potrazi po forumu bilo je, isto tako i za mp4 plugin. A sto se tice wma, skini za dzabe sa nero.coma wma plugin za nero, s njim radi bez problema, bar kod mene.

Mp3 plugin je oko 250KB, a mp4 je oko 20KB.

Napisi mail i poslacu ti.

DusaN je napisao(la):
http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?s=&threadid=21788

skini mp3(pro) plugin, i radice ti kako treba, posto ako ne kupis ili ne krekujes postojeci mp3(pro) plugin mozes samo ogranicen broj puta da snimis audiocd od mp3 fajlova i obrnuto.
Koliko je meni poznato ako rezes audio diskove direktno iz mp3-a nema nikakvog ogranicenja, ali ako hoces da grebujes audio disk u mp3 postoji ogranicenje na 15 pesama (toliko traje Demo "period" za mp3Pro plugin). Isto se odnosi i na rekompresiju ili bilo kakvo kodiranje/rekodiranje mp3/mp3pro fajlova, dok je dekodiranje free.
Moze da se desi da je to u pitanju, ali bitrebalo da Nero izbaci nekakvu poruku o tome (mozda neki bug)...

ZoNi je napisao(la):
Pa koliko sam ja ukapirao ti koristis normalizaciju pre rezanja, a to je rekompresija mp3-a :)
Ako nisi nabavio odgovarajuci plugin vici da ti posaljem na mail...
:wave;

Crni je napisao(la):
Pa koliko sam ja ukapirao ti koristis normalizaciju pre rezanja, a to je rekompresija mp3-a :)...

A rezanje audio diska iz mp3 nije?

Objasni posto si u jednom od prethodnih postova rekao

Crni je napisao(la):
Koliko je meni poznato ako rezes audio diskove direktno iz mp3-a nema nikakvog ogranicenja, ali ako hoces da grebujes audio disk u mp3 postoji ogranicenje na 15 pesama (toliko traje Demo "period" za mp3Pro plugin). Isto se odnosi i na rekompresiju ili bilo kakvo kodiranje/rekodiranje mp3/mp3pro fajlova, dok je dekodiranje free...

Cak si i ovde rekao dve stvari koje iskljucuju jedna drugu, da moze da se radi rezanje is mp3 u audiocd, a posle si rekao da ne moze, ovo sto si ti nazvao rekompresija, a onda si opet rekao da moze (dekodiranje).

DusaN je napisao(la):
A rezanje audio diska iz mp3 nije?
Cak si i ovde rekao dve stvari koje iskljucuju jedna drugu, da moze da se radi rezanje is mp3 u audiocd, a posle si rekao da ne moze, ovo sto si ti nazvao rekompresija, a onda si opet rekao da moze (dekodiranje).
Ajde da pokusam da malo pojasnim:
Kodiranje ili Kompresija je potupak kojim se od WAV ili bilo kog drugog formata dobija MP3. Analogno tome, Dekodiranje ili Dekompresija je postupak reprodukovanja prethodno kreiranog MP3-a, a da li se isto radi radi rezanja audio diskova ili slusanja u WinAmp-u potpuno je isto. Rekompresija ili Rekodiranje je postupak kada sa MP3 prvo dekodira, pa se ponovo kodira (primera radi, hoces da smanjis BitRate sa 192kbs na 128kbs).
Malo sam bez veze objasnio, ali se nadam da si razumeo sustinu :)

E sad, pomenuti Plugin bi trebao da radi Dekodiranje bez ogranicenja, a ogranicenje kod kodiranja je cini mi se 15 fajlova nakon cega odbija da saradjuje. Pomenuta normalizacija podrazumeva rekompresiju - jedino nisam siguran da li prvo pravi vaw, pa njega normalizuje ili to radi direktno na mp3.
:wave;

Nazad
Vrh Dno