Šta je novo?

Nerješiv problem sa ATI 4550

josemourinho

Cenjen
Učlanjen(a)
01.07.2014
Poena
170
Pozdrav momci, haj reko da i ovdje postavim pitanje, jer mi je najveca sansa da dobijem rjesenje

Uglavnom situacija je slijedeca, imam ATI HD 4550 karticu preko godine sigurno, i otkako je imam samo VGA izlaz radi, hajde nisam na pocetku ni previse paznje obraco tome, ali evo u zadnji mjesec sam pokusao svasta i nema teoretske sanse da da sliku preko DVI ili HDMI izlaza, znaci kao da nije prikopcano, dok kroz VGA radi bez problema

Uglavnom probamo i na Windowsu 7 i 8, probane sve vrste drajvera, od nekoliko verzija sto sam ja skino, do onog autodetecta atijevog, cacko onaj CCC, ma uopste ne reaguje

Pa eto ako ima ko kakvu ideju pošto sam sve svoje iscrpio, slobodno nek predlozi, jer haj da mi jedan izlaz ne radi pa da kazem crko, ali ovako ne rade dva, jedino sto mi pada na pamet je da probam ga prikopcat preko HDMI-a i sistem nekako pokusati tako dici dok je kabal prikopcan, ali opet kad skontam ne moze to rjesenje biti nikako :D

Da u device manageru pod display adapters stoji ATI HD 4550, ali nema ono jos Secondary display i sl.

Pa et da cujem prijedloge pa cu probat :D

Šta se dogadja kada samo upališ kompjuter bez da ulazi u Windows, ima li slike tada samo na DVI ili HDMI ?

Probaj da udjes u BIOS dok ti je prikljucen samo DVI ili HDMI prikljucak. Ako i tu ne daje sliku, onda tu nesto fizicki ne valja.
Za svaki slucaj probaj sa drugim kablovima i monitorima.

Probaj da udjes u BIOS dok ti je prikljucen samo DVI ili HDMI prikljucak. Ako i tu ne daje sliku, onda tu nesto fizicki ne valja.
Za svaki slucaj probaj sa drugim kablovima i monitorima.
Ma nema slike nikako vjerovatno bi i ušao u BIOS jer kad bi upalio PC odma pritisko del, ali slike nema, kao da su dvi i hdmi izlazi crkli, a VGA jedini radi

I da probano na drugi monitor stari CRT radi jer preko VGA prikopcano :D8

Poslednja izmena:
Imam ja 5830 Gigabyte,radi samo HDMI,oba DVI izlaza mrtva.Razlog...
Nikad je nisam koristio na DVI,verovatno su zato riknuli.

Ma nema slike nikako vjerovatno bi i ušao u BIOS jer kad bi upalio PC odma pritisko del, ali slike nema, kao da su dvi i hdmi izlazi crkli, a VGA jedini radi

I da probano na drugi monitor stari CRT radi jer preko VGA prikopcano :D8

Pa nadji monitor koji ima DVI ili HDMI pa probaj, da vidis kad na kraju glupost da na tvom monitoru nastelovan samo VGA da se koristi i onda iskulira kad zakacis DVI ili HDMI :p

LCD TV probao isto mi dodje ko monitor, ne radi hdmi, a probao prije možda mjesec i dvi maksuz po prvi put ne radi :(

Uopste PC ne očitava vise izlaza kao prije kad sam imao x1550 pa i u device manageru imao ispod x1550 još jedno x1550 secondary

Nazad
Vrh Dno