Šta je novo?

Nerazumljivi problemi sa Internet explorer-om

NixyJungle

Čuven
Učlanjen(a)
02.12.2002
Poena
620
Imam sledece probleme sa IE i to od skoro, a desili su se odjednom. Cak sam i formatirao kompjuter jer sam mislio da je do nekog virusa, firewall-a ili nesto slicno, ali i dalje se javlja isti problem.

1. Dok surfujem i posetim npr. top listu gde ima dosta banera, vidim samo prvo ucitavanje banera, znaci samo jedan prikaz i baner posle stane, vidim ga kao slicicu, ne vrti se vise.

2. Neke banere koje sam linkovao sa mog sajta ne vidim. Npr. ako odete na www.paranomia.net u odeljku razmena banera vi cete videti svih 4 banera koje ja ne vidim. Ne vidim cak ni onaj tekst ispod banera sto pise, ne znam zasto.

3. Manje vise problem, kad otvorim desetak prozora i jedan zablokira, ja ga iskljucim i ugase mi se svi prozori koju su i pored blokade jednog, radili normalno. To kako me tek iznervira kad imam otvorene neke vazne prozore, a oni se svi iskljuce.

Ima li resenja mojim problemima. Nadam se da moze ovo da se sredi sa IE. ne bih da menjam u Operu ili nesto slicno jer mi se ne svidja.

Unapred hvala.

Bez imalo "podj*ebavanja", krsh ti komp(ovo se najvise odnosi na tvoje 3. pitanje).
Dodaj vise memorije,instaliraj najnoviji flash player,probaj i Operu+flash player za Operu...
Poz!

p.s.
IE nikada vise u zivotu ne bih koristio tako da ti savetujem da i ti napustis taj krsh od sw-a. Sa Operom npr., bices itekako zadovoljan.

Poslednja izmena:
Ne rece koja je verzija IE- a. Instaliraj poslednju, IE 6.0 SP1 i sve preostale peceve preko windows update.
Inace, ponasanje IE dosta zavisi od setovanja u Internet Options>Advanced, pa je zgodno iskljuciti sve sto covek ne koristi.

I koristi myie2 (ili npr. firebird), dodatak za IE6 koji ce ti poboljsati kvalitet zivota. Sa njim ces moci da na jednom sajtu koji gledas imas ukljucenu grafiku, animacije, Flash... a u sajtu ("prozoru") do njega ces moci sve to, ili pojedinacno po zelji, da iskljucis.
U ostalom, malo je programa o kome se toliko pisalo (mozda 3dmark🙂 kao o myie2, potrazi na forumu, i obavezno ga probaj. Goli IE tesko da ces ikada vise koristiti, nakon sto provalis kako sve mozes da serfujes uz myie2 ili bilo koji drugi multitab dodatak za IE.

Btw, myie2 ubija i pop-up prozore koji iskacu bez zelje korisnika, pa ce te i toga ratosiljati i time smanjiti verovatnocu da ti se desavaju razne blokade dok serfujes.
Takodje, ako npr. redovno posecujes desetak razlicitih sajtova/linkova, bice ti zgodno da ih sacuvas u tzv. Groups, odnosno kao grupu sajtova, pa ce ti myie2 nakon klika na datu grupu otvoriti svih desetak sajtova odjednom, a jedan do drugog, onim redosledom kojim si ih ti otvarao pre nego si to sacuvao kao grupu. Pa tako mozes da imas posebnu grupu od 10ak (ili stotinak) sajtova za Filmove, pa posebnu za Muziku, kao i za Igrice - a broj grupa je prakticno neogranicen, kao i broj sajtova koji neka grupa moze da sadrzi/otvori (ja licno, sam na racunaru sa cyrixM2 266MHz, 256MB RAM, 16MB graf kartica, pod winxp otvarao grupu sa 220 sajtova - malo bi potrajalo, al sta cu kad mi je max. brzina veze 28.800).

Ima šа `оćeš.

Poslednja izmena:
Shto se tiche 3. pitanja to ce se desiti svakome jer ako neka skripta "srushi" jedan od otvorenih prozora ode ceo program.,.,., dzaba ti shto ti imash 10 IE-a kad je to ustvari jedan 🙂

Nazad
Vrh Dno