Šta je novo?

Neravnomerno osvetljenje na TFT-u

Spetsnaz

Slavan
Učlanjen(a)
07.11.2006
Poena
301
Dakle model je Benq FP93GX od 19". Problem je neravnomerno osvetljenje, od vrha ka dnu ekrana slika je sve svetlija. Na primer, nešto što je na dnu zeleno, na vrhu je crno! Promena vertikalnog ugla posmatranja donekle ublažava "simptome", ali ne rešava problem. Zanima me da li je ovo karakteristično za ovaj model ili je do konkretnog primerka. I uopšte, koliko je ovo česta pojava kod TFT monitora (napominjem da nemam iskustva sa ovom vrstom monitora) i da li se vremenom čovek navikne? Da li je ovo dobar povod za reklamaciju?

P.S. Pri kupovini nisam isprobao monitor (sticaj okolnosti), ali sam na osnovu preporuka bez mnogo razmišljanja uzeo baš ovaj monitor. Doduše, sumnjam da bih to na licu mesta primetio.

Poslednja izmena:
I kod mene na 931BF koji spada u bolje modele postoji isti ''problem''. Tako mi je bilo i na 940B. To je boljka skoro svih TFT-ova, kontam da je kod onih s PVA ili IPS panelom taj problem manje izražen. Kod mene se to primećuje kad čovek obrati pažnju, al' nije tako drastično kao što si ti opisao i čovek se vremenom navikne. Ako ti baš smeta probaj s reklamacijom, čemu inače služi garancija :D al' pitanje je da l' će ti uvažiti jer slici ''ništa ne fali'' :d

Poslednja izmena:
Vrh Dno