Šta je novo?

Neprikazivanje pozivaoca iz imenika na iPhone-u

The Stig

Slavan
Učlanjen(a)
22.08.2008
Poena
470
Bio sam u kontaktu s jednim iPhone-om(4s) koji ima sledeci problem: Brojevi su uredno upisani u imeniku, ali se ta imena ne prikazuju kad neko poziva, nego samo broj telefona. Znaci, upisem svoj broj, i to u formatu +3816 (u kome i dolazi) i svejedno pise samo broj.
Sw je 6.1.2
Malo sam guglao, neki kazu da je to problem do regional podesavanja, ali sam mijenjao i to i svejedno ne pomaze.

Ima li ikakvo rjesenje bez resetovanja i sl?

Da li je jailbreakovan?

Koji operater je u pitanju, bilo je tih problema preko vip i mts, na telenoru je sve ispisivano kako treba?

Format telefonskih brojeva nije podržan za zemlje u kojima se ajfon ne prodaje, a jedna od njih je, na žalost, Srbija.
Ako je telefon jailbreakovan, rešenje je instaliranje dodatka sa Cydie, koji se zove CallerID Fix.
Ako nije, ili je na nekoj verziji OS-a na kojoj ne može da se jailbreakuje, možeš da pokušaš da eksperimentišeš, uneseš isti telefonski broj i kao +3816xyyyyyy i kao 06xyyyyyy, pa vidi da li će ga prepoznavati.
Jeste velik posao, ali šta da se radi kad smo tu gde jesmo...

Na žalost, teško.

Zšto teško, ja imam simfree telefon i nemam nikakvih problema sa prikazivanjem imena na telefonu, svi kontakti su mi upisani sa prefiksom +381 i na mts-u sam. Ponavljam nikakve probleme nemam! Jedino ako nije problem što je telefon iz USA, moj je EU verzija.

Jeste velik posao, ali šta da se radi kad smo tu gde jesmo...

Контакти се не приказују како треба, и сад смо ми криви, зато што живимо у Србији?
Неко живи у Америци, купи телефон, врати се у Србију, не раде му контакти и он је зато крив? Или Србија? Ни у ком случају Епл.

iPhone 5, simfree sa USA mreze, Telenor, kontakti uneti u pravilnom formatu (+381...) i imena se prikazuju bez problema.

I kod mene je sve kako treba, iPhone 4, simfree, kupljen u UK, MTS, kontakti uneti sa prefiksom +381... Sva imena se prikazuju regularno, osim kad šaljem poruke preko iMessage, ne vidim više ime kad pošaljem poruku, sve dok ponovo ne pošaljem regularnim putem, preko provajdera, tada se ponovo pojavi.

prikazuju se imena ako su u formatu +381 snimljena. od ios7 postoji problem sa imessage, gde u tom rezimu ne prikazuje ime. nije bug, tako da se to nece peglati. vec ako izadje JB, skine se calleridfix

p.s. ako si na 6.1.2 postoji jb, pa mozes instalirati taj tweak

prikazuju se imena ako su u formatu +381 snimljena. od ios7 postoji problem sa imessage, gde u tom rezimu ne prikazuje ime. nije bug, tako da se to nece peglati. vec ako izadje JB, skine se calleridfix

p.s. ako si na 6.1.2 postoji jb, pa mozes instalirati taj tweak

Ja imam drugi problem, imam ip5, ios7, simfree, iz Engleske dovezen ako to ima neke veze.
Brojevi su mi uneti sa +381. Kada me neko zove vidim ime kontakta. Kada ja okrenem br iz imenika isto se vidi ime kontakta u recent ali...
Kada ukucam broj npr 063777888 na tastaturi jer tako mi je nekad lakse nego da trazim po kontaktima, ne prikazuje mi ime kontakta iako ga imam unetog u kontaktima, doduse sa prefiksom +381 63777888, ali to mi se nikad ni na jednom tel nije desavalo da pravi problem.
Ima li resenja za ovo?
Da li se samo meni desava ili je to standardan bug?
Hvala unapred.

upravo to sto sam naveo uzrokuje taj problem. desilo mi se da sam mislio da je prijatelj promenio broj, jer su mi poruke koje je on slao nije ispisivalo ime. a problem je bio sto nije bio memorisan kao +381, tako da bez JB nema resenja za to.

Kada ukucam broj npr 063777888 na tastaturi jer tako mi je nekad lakse nego da trazim po kontaktima, ne prikazuje mi ime kontakta iako ga imam unetog u kontaktima...
Da li se samo meni desava ili je to standardan bug?
Hvala unapred.
Da, to je standardno tako. Samo što to nije bag već Srbija i srpski operateri (i ceo prefiks 381) nisu podržani pa je zbog toga.

Pretpostavih da je tako nesto u pitanju.
Kad izađe JB srediću to.
Hvala.

od kad imam simfree,a to je od obične četvorke,caller id mi radi savršeno.U pitanju je eu model i imenik sa +381

Imam Iphone 5 već godinu i po dana i nikad nisam imao problem sa ID. E pre neki dan, ortak koji živi u USA je kupio Iphone 5S i ajd da se tipkamo preko imess kad ono prc! Iako imam njegov broj u imeniku (pun format) ispisuje mi broj! I ajd sad kako da skapiram sve ovo?

Vrh Dno