Šta je novo?

nepravilno prikazivanje nekih kanala

rida

Slavan
Učlanjen(a)
31.08.2007
Poena
395
Zašto neki kanali na mom tv-u ne mogu pravilno da se prikažu? U pitanju je programa sa satelita..aparat je Philips 32 incha, HD Ready..u prilogu stavljam kao primjer fotografiju njemačkog RTL-a..dakle, neki njemačke kanale tv prikazuje korektno, neke ne, kao ovaj slučaj sa RTL-om..obratite pažnju na logo u gornjem lijevom uglu tv-a, vidi se samo slovo L od cjelokupnog RTL..ne mogu sliku nikako razvući da vidim cijelo logo, kroz podešavanja tv-a..vjerovatno je za stručnjake ovo laičko pitanje, ali ja ne znam odgovor, pa zato i pitam

lijep pozdrav

Mislim da je u pitanju neka vrsta zuma... Probaj da promeniš opcije za aspect: 16:9, just, auto...
Takođe probaj da nađeš i opciju za overscan pa je promeni da vidiš šta će da se desi.

Da li si primetio da to što ti se dešava ima veze sa 16:9 kanalima? Da li imaš neka podešavanja na receiver-u za aspect?

zoom nije sigurno, to philips ima u podešavanjima..ima nekoliko predefiniranih postavki: 16:9, široko, vrlo široko, zoom podnaslova itd..uglavnom, kad mijenjam te opcije, ne dešava se nikakva promjena

riješeno, hvala ljubanve..do postavki recivera je bilo..može lock teme

Vrh Dno