Šta je novo?

Nepoznati hardver ?

• Začetnik teme Začetnik teme bandit
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

bandit

Slavan
Učlanjen(a)
20.11.2004
Poena
319
Problem mi se javlja ne mogu da instaliram Intel(R) Application Accelerator RAID .Uvek mi daje da ne prepoznaje hardver . Skinuo sam ga sa asusovog sajta na downloadu za moju plocu i neznam zbog cega nemoze da se instalira . Dali imate neko resenje .

bandit je napisao(la):
Problem mi se javlja ne mogu da instaliram Intel(R) Application Accelerator RAID .Uvek mi daje da ne prepoznaje hardver . Skinuo sam ga sa asusovog sajta na downloadu za moju plocu i neznam zbog cega nemoze da se instalira . Dali imate neko resenje .

Moze da znaci da:

a) nemas taj hardware
b) nisi konfigurisao adekvatno hardware
c) pogresan software

I, pojasni ljudima koja ti je konfiguracije, ja znam, jer smo vec post-ovali, ali drugi ne znaju.

Skinuo sam sa sajta original za moju plocu i nece da ga prihvati . Ploca je Asus p4p800-e deluxe i skinuo sam ga sa downloada za moju plocu . Ostatak konfiguracije je intel 2.8 box , asus 9999/td .

bandit je napisao(la):
Skinuo sam sa sajta original za moju plocu i nece da ga prihvati . Ploca je Asus p4p800-e deluxe i skinuo sam ga sa downloada za moju plocu . Ostatak konfiguracije je intel 2.8 box , asus 9999/td .
I imas hard diskove u RAID-u?

U raid-u su 2x80 maxtor sata . Pojma nema zasto neda instalaciju iskreno prvi put hocu da ga postavim da vidim dali cu dobiti nesto sa njim.

Pojasni mi malo kako da nisam adekvatno podesio hardware tj.sta podrazumevas pod tim podesavanjima.

RAID je adekvatno konfigurisan?

Ako ne prepoznaje hardware, dakle RAID kontroler na mainboard koju imas, jeste da je ekstremna mera, ali ako nemas preterano vaznih podataka ili imas backup, prekini RAID, reinstaliraj drivers za mainboard i pokusaj ponovo sa software-om.

P.S. Nema veze sa thread-om, ali da li mozda za tu konfiguraciju koju si naveo je PSU od 360W, genuine ili ne, malo?

U planu mi je da zamenim za jace mada sa ovim nemam problema mada imam jos dvd , dvd rw , cd rw , cetiri fana u kucistu i radi bez problema , ako znas cifru reci koliko bih mogao da dobije za moje napajanje i koliko moze da kosta chiftecovo jace napajanje od 460 ili jace . Sto se tice gasenja raida probacu samo da prebacim sta imam na sigurno , i sada mi pade nesto na pamet nikako nemogu da instaliram asus AI booster . Daje mi uvek da vrednosti nisu dobre i ne mogu ni da udjem u njega . Sistem sam podigao pre dve nedelje i radi OK ali ove dve stvari ne mogu nikako da instaliram .

Pored onoga, jos 3 optike i 4 fana na 360W. Dobro.

Za ovo koje trenutno imas, ne znam koliko mozes da dobijes, brand jeste, ali pitanje je da li ce neko uzimati od 360W. Sacuvaj za neku drugu konfiguraciju.

Slede cene:

PSU Chieftec 420W, dual fan, ATX 2.0, 20+4 pin connectors, izvor za napajanje - 58 EUR, u Imtel-u

PSU Chieftec 460W, EPS-12V for Dual Xeon, PFC, izvor za napajanje - 79 EUR, u Imtel-u.

Adekvatnija ti je varijanta LC Power 6550 Gold ili Giant, 550W, nisam siguran za cene sa PDV-om, imas u MDprofy-u, ali pretpostavljam da su nize od Chieftec-ovih konkurenata.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno