Šta je novo?

Nepoznata particija na laptopu

Borko

Čuven
Učlanjen(a)
20.02.2001
Poena
630
Laptop je Dell E7440. Ima samo SSD od 256 GB i na njemu 3 particije. Jedna je (mislim) servisna od 40 MB na početku, potom sledi neka Recovery particija od oko 16 GB (meni nejasne svrhe) i potom radna particija do kraja.

Kad je kupljen u Engleskoj reklamirano je da ima i Win 7 i Win 8 na sebi. Međutim kada je prvi put uključen, po donošenju, podigao se već instalisani Win 7 Professional 64 bit uz par uobičajenih pitanja oko regionalnih setovanja koja dovršavaju instalaciju. Nije mi ni ponudio nikakav Win 8. Sada radi OK kao Win 7. Bio je na njemu još i trial Officea 365.

Interesuje me šta će onda ovolika Recovery particija od 15,67 GB. Na njoj je slobodno 6,07 GB. Šta je na ostalom delu ? Da nije tu ipak Windows 8 ? Kako je to moguće saznati ? Uz laptop sam dobio i DVD na kome piše: Operating System already installed on your computer, Windows 8 recovery media for Windows 8 Products, 64 bit. Use this disk only to reinstall the operating system on a Dell Computer. DVD je u papirnom omotu, a pozadi je neki broj, koji meni ne liči na Product ID. Nije u formatu 5 x 5 grupa brojeva/slova. Nisam dobio DVD sa Windowsom 7.

Da li neko zna kako utvrditi šta je na toj particiji. Uz njega dam dobio još samo jedan CD na kome piše: Resource media, Dell Webcam Central for Business, Already installed on your computer.

U prilogu je slika particija iz disk managmenta.

Prilozi

• Partitions.PNG
    Partitions.PNG
    28.2 KB · Pregleda: 126
Poslednja izmena:
Ta recovery particija ce da te baci na factory stanje. Vrlo moguce da ce ti i dati izbor koji win da metis na to.

Veruj mi, factory restore je vise nego korisna opcija. Nemoj dirati tu particiju

Vrh Dno