Šta je novo?

(Nepotpuna) gaming konfiguracija

puzgolac

Slavan
Učlanjen(a)
04.01.2009
Poena
365
Grafička je crkla, a i moja trenutna konfiguracija je već stara, vreme je za nešto novo.
Treba mi predlog za nepotpunu konfiguraciju, jer planiram da zadržim svoje antec nine hundred kućište. Čini mi se da je sasvim dobro, a i da ne mogu da nabavim ništa slično za neke manje pare.
U dilemi sam i da li da zadržim svoj aktuelni hdd - WD5000AAKC-22A7B0 500 GB. Više bih voleo veći hard, a i pošto je ovaj već preko 4 godine star, možda ga treba menjati za svaki slučaj, iako za sada radi dobro.

Ostale komponente moram da nabavljam. Konfiguracija bi služila za igranje. Budžet je nekih 60-70 hiljada, bez monitora. Da napomenem da se u overklok ne razumem, nisam se nikada bavio time i za sada ne planiram, tako da mi ta opcija nije presudna.

Hvala!

Hvala! Ne znam da li je do linka ili do laptopa na kome gledam, ali je kolona sa cenom odsečena, ne mogu lepo da je vidim. Takođe, u petom redu stoji "undefined index" - pretpostavljam da je tu bio predlog za grafičku. Šta je tu trebalo da stoji?

Video sam da je Psycho i tebi preporučio tu 7870XT, znači i dalje je nema. Jel je dobijaju redovno, ili kako?
A što se tiče harda, da ga zadržim zato što je ok, ili silom prilika, jer je budžet takav? :)

Pa ono dobiju ga izgleda na pocetku nedelje pa koliko traje :D
Hdd ti je OK i ja sam zadrzao HDD kao jedini deo mog proslog kompa, posle dodas neki SSD kada bude bilo novca i na konju si :)

Gledam sad sve ovo pa razmišljam nešto:
Što se tiče napajanja, da li je ovih 520 vati dovoljno? Inače, meni je napajanje uvek delovalo kao cenovno sitnija stavka, a ovo baš i nije :) Ali shvatam da ovde ne sme čovek da se zeza, da ne bi crklo nešto još skuplje.
Što se tiče matične ploče, da li bi bila dobra ideja uzeti neku jeftiniju, a razliku, uz dodavanje još neke kinte uložiti u 7950, na primer ovu http://www.emmi.rs/proizvodi.11.html?productId=33156 Ako je već frka sa nabavkom te 7870XT, da li ova skuplja vredi te razlike u ceni, za ono za šta meni treba?

Inače, od kako sam počeo da tražim novu konfiguraciju malo-malo pa pomislim: "Bog te, al su kompjuteri skupi" :D

Za sve osim za SLI/Crossfire je dovoljno uber kvalitetnih 520w koje daje taj SS.
Pa ono ako neces o/c ova ploca je overkill za tebe, neka od 8-9k moze da prodje, a da li vredi u ceni 7950 pa i ne bas, mislim brza je to jeste, ali nikako toliko koliko je skuplja.

Tu 7950 sam uzeo u razmatranje ne zbog veće brzine, nego zato što mi deluje da će duže biti aktuelna i moći da se nosi sa novim igricama. Prošlu konfiguraciju sam kupovao pre skoro 4 i po godine i u međuvremenu nisam ništa menjao na njoj, pa razmišljam i šta je najbolje u slučaju da nekoliko godina ne budem u mogućnosti da pojačavam/menjam ništa.
A koju bih drugu matičnu mogao da uzmem?

Dobijaju oni tu 7870 XT cesto, al je stvarno dobra, pogotovo za nase trziste gde vecina i gleda karte u tom rangu, a ona se stvarno izdvaja u price/performance grupi, gde je bolja od skupljih grafickih. Ali verujem da ce je opet dobiti cim vide da ide...

2x4 ako neces skoro nadogradivati. A ako planiras uskoro jos 8 (po meni bezpotrebno) onda 1x8.

Mozgao sam o onome što ste predložili, pa sam sklopio nešto ovako
http://www.emmi.rs/php/configurator/templatePrint.php?components=26226|0|23832|0|17634|33256|33120|0|0|0|16814|0|0|0|0|0|0|0|0|0|0|0&amounts=1|1|1|1|1|1|1|1|1|1|1|1|1|1|1|1|1|1|1|1|1|1
Pošto one 7870xt čas ima, čas nema, razmišljao sam da uzmem 7950, a da uzmem neku jeftiniju matičnu ploču, pošto se najverovatnije neću zanimati overklokovanjem.
Da li je ova matična ok, ili da idem na h77? A za grafičku, cena je ista za ovu sapphire i xfx, ima li neke bitne razlike među njima? I da li mi je dosta i za ovo 520 vati, ili da idem na SS-620GB?
Što se tiče RAM-a, pretpostavljam da su sve ponuđene 2x4GB varijante na 1600 slične, pa sam izabrao jednu nasumično :)

Po meni ok konfa, za napajanje ne znam sta je potrebno al ovo ostalo ima da sabija. :)

Dovoljno je to od 520 ;) Ipak je to Seasonic :) Super konfa, kupuj :)

Nazad
Vrh Dno