Šta je novo?

nepismenost korisnika Benchmark foruma

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

nidza

Znamenit
Učlanjen(a)
16.07.2004
Poena
1,095
mogu da primetim da je pismenost nekih ljudi ovde na zabrinjavajućem nivou... pojedine poruke je prosto nemoguće čitati, pa CAPS u čitavoj poruci, rečenice u haosu...

živo me zanima šta korisnici imaju od škole završeno? zapanjen sam činjenicom da su neki ljudi sa 3 razreda osnovne koje pamtim iz vojske umeli spretnije da sklope rečenicu nego neki ljudi ovde...

predlažem da se u FAQ sobu ubaci skeniran bukvar za prvi razred osnovne. Pretpostavljam da će biti lakše s obzirom da ovde ne trebaju pisana slova, samo štampana. ;)

Za pocetak se seti da svaka recenica pocinje velikim slovom.

:D :D :D bravo kutijo... ovo je forum, a ne bookwar!

Pa ok, stoji to da treba paziti kako se pise. Mislim na ono - neznam, dali, precednik i slicno.
Ali ne pisemo roman ovde u svakom slucaju.

To sto nidza ne pise velika slova je stvar izbora, a ne nepismenosti i uopste ne smeta za citljivost... problem je kad neko pise tako da treba uloziti znatan napor da bi se procitalo. Naravno da svi pravimo greske i ne treba da teramo mak na konac, ali osnove valjda svako treba da poznaje :)

//edit: jel nije problem da pricamo bez upadica, offtopica itd?

Poslednja izmena:
Hteo sam da postavim, ali me je nizda prestigao...

Evo jedan lep i ocigledan primer kako postovi ne treba da izgledaju. Citljivost na nivou :D

.. posto vidim da niko nije nista iskomentarisao ... a ja sam iamo priliku da testiram neke uredjaje ... Asus E-616 P2 zasigurno nema skener .... pretpostavljam i P3 .... takodje sam na nekim stranim forumima procitao da su neki P2 lokovani na 7x ... verovatno je isto i za P3 ... takodje .... Lite-On 166s poseduje skener i nije lokovan .... ali znam pouzdano da nije nesto izdrzljiv .... sto se tice novijih Lite-On modela .... nisam imao priliku da ih testiram .... ali siguran sam da imaju skener ali mislim da su lokovani ...
... ah da ... vec danima cekam da mi neko nesto napise povodom ovoga ... ali ocito vi ili ne znate ... ili me zbog necega ignorisete ... a mogli biste bar svoje utiske da napisete .... vecina vas ima citace ... .... u svakom slucaju napisacu ja vama ... naravno zbog onih koji neznaju ....

juce sam imao priliku da testiram plextorove citace px-116a i px-130a .... PX ... nijedan ni drugi ne podrzava skeniranje ... cak ni iz Plex Tool-sa ... px166a je skucao DvdInfoPro odmah kako sam ubacio medij u njega i probao da uradim Pi/Pif test .... sto se tice brzine citanja px-130a je zakljucan ... bar model koji sam ja imao prilike da testiram ...
pricica o tome ko za koliko prelazi 300m me ne zanima .... naravno logicno da svako ide sporije kad treba da potrosi ili baci pare .. a da sigurno ni ne zeli da ide tamo gde misli da ce ih baciti .... zelim da se vratim na pricu o tdk diskovima i njihovoj isplativosti .... sve mane koje je lucky2001 rekao stoje .... ali .... NISU SVE TDK MEDIJJE IZ TOG PAKOVANJA TAKVE ... cak naprotiv .... VECI DEO JE BEZ GRESKE ..... ali recimo ovako ... da je .. a nije ... svaki 3 tdk disk odatle neispravan ... u tom slucaju biste dobili 100 ispravnih diskova na pakovanje od 150 .... sto znaci da biste za 2400 koliko kosta pakovanje ... 16 x 150 .... dobili 100 ispravnih diskova ... a to bi prakticno znacilo da vas jedan ispravan disk izadje 24 dinara ... 2400/100 .... a za 24 dinara sigurno nemate dvd+ 16x medij .... nigde ... a ovo je bar po meni ono sto je krajnja granica prihvatljivosti tdk diskova .... znaci granica na kojoj se razmisljam da dodam 12 din po disku i kupim verb 16x u kik trejdu .... ili za iste ili malo vece pare kupim neki drugi medij .... ali podvlacim jos jednom ... NEMA TOLIKO SKARTA .... maksimum sto se meni desilo je nekih 30 diskova ... i to samo u prvoj turi koju su mi uvalili a nisam detaljno pregledao ....

pored ovog gore takodje zelim da napomenem ... da u tom pakovanju ima 152 diska ... a meni se jednom desilo 154 ... znaci automacki da to pokrije ona dva sto su unistena u startu ... odnosno prvi i zadnji ....

takodje ... cuo sam da oni ljudi iz Antike imaju svoju fabriku gde prave taj tdk ... odnosno da je to divljak tdk .... uz to cuo sam da je firma registrovana negde na Kosovu .... znaci sasvim moguce da tamo prave ... malo uvezu ... i prave se ludi .... da ova prica ima smisla ... moze govoriti i cinjenica da tih diskova takvih ima na pretek .... umesto da to bude povoljna kombinacija .. e pojavio se skart ... oces uzmes .. vecina je dobro .. i sl .... razmislite malo ... sto verb nema pakovanje od 150 diskova gde je deo skart .... zasto uopste nema skart medija drugih proizvodjaca u prodaji .... nemoguce da ih samo tdk ima .... a + to sto je uvoznik za nasu zemlju Despec ... stvarno direktni uvoznik od Verba ... ima ih ne Verbatim-ovom sajtu kao uvoznika za nas region ... kako to da njima nije palo na pamet da uvezu skart vervb i da ga prodaju posle ..... zar verb baca svoj skart ... ili radi sa 0 greske .... a tdk nasuprot pravi milionske greske ..... znaci nesto smrdi u startu ....

takodje .. treba mozda postaviti pitanje i od kakvih se materijala pravi taj tdk ... najpre da nije od nekih kancerogenih .... cim mu je cena tako mala ... zbog cega je cena tako mala ....

e sad ... sto se samog kvaliteta snimka tice ... moram reci ... nisam ocekivao toliko dobar ... na zavidnom je nivou .... testirano sa LG GSA-4163b i Pioneer 108d uredjaima .... jos jednim Asusom i ... jednim Nec 3500 ... svi ovi uredjaji su ih snimali vise nego korektno ... sa mnogo manjim brojem pi/pif odnosno pi/po gresaka nego sto je slucaj sa vecinom noname medija ili drugih medija poput princo-a datawrite-a ridisc-a .... tako da je ovaj disk sto se kvaliteta snimka tice .. po mom misljenju .. u vrhu neke srednje klase .... a kao poseban utisak se namece ... zasigurno isplativ za neku drugu kopiju podataka ....

sto se trajnosti pomenute medije tice ... to ce vreme pokazati ... a da li vredi kupiti to procenite sami ...
thunderdome ... nismo se razumeli ... ja tdk diskove ne crnim ... da si pazljivo citao ... video bi da sam rekao ... da mislim da su sto se tice kvaliteta otiska u vrhu srednje klase ... i da su i pored skarta kog ima .... vise nego isplativi .... .... ali isto tako smatram da je sasvim logicno i normalno ..... zapitati se zasto su toliko jeftini ... od kog materijala su ... ne samo ti ... nego i svi ostali mediji dostupni u nasoj zemlji .... kao i to ... kako to da niko drugi osim tdk-a nema toliko skarta .... ..... takodje mogu da iznesem i jedan podatak koji ide u prilog tdk-a medijama ... ja i par mojih drugara smo uzeli oko 500 dvd tdk medija .... i da nijedan totalno ispravan medij nije pukao .... a svi su bili izuzetno kvalitetno narezani .... ... a kao sto rekoh njihovo trajanje i izdrzljivost ce vreme pokazati .....

sto se tice pisanja ... ti nemoras citati moje postove ako su ti teski za razumevanje .... znas ono ... promenis kanal .... skrolujes na dole ....

I to se nastavlja, ne bih sad da ubacujem previse, nece biti citljivo :)

nidza je napisao(la):
mogu da primetim da je pismenost nekih ljudi ovde na zabrinjavajućem nivou... pojedine poruke je prosto nemoguće čitati, pa CAPS u čitavoj poruci, rečenice u haosu...

živo me zanima šta korisnici imaju od škole završeno? zapanjen sam činjenicom da su neki ljudi sa 3 razreda osnovne koje pamtim iz vojske umeli spretnije da sklope rečenicu nego neki ljudi ovde...

predlažem da se u FAQ sobu ubaci skeniran bukvar za prvi razred osnovne. Pretpostavljam da će biti lakše s obzirom da ovde ne trebaju pisana slova, samo štampana. ;)

Mislim da sebi preambiciozno dajes prosvetiteljsku ulogu...
Da li zaista verujes da ce neko od "nepismenih clanova" i da skine taj bukvar i da sedne da uci ono sto je propustio u ranoj mladosti?

Ako ti smeta necija nepismenost, preskaci ono sto je napisao. Ako te neko posebno nervira (recimo, ja), ubaci ga (me) na ignore listu...

Ne smatram da se Bench bitno razlikuje od ostatka drustva po ovom pitanju. Ko hoce da uci, ucice i bez ovakvog "prozivanja", a ko nece... Nece se opismeniti ni na Benchmarku.

Moj zakljucak: Neka svako radi sta hoce. Ako je neko nepismen, necu ja da mu solim pamet. Necu sebe da svrstavam ni u pismene, ni u nepismene. A necu ni druge. Ne vidim poentu ovakvog threada. Osim ako nisi sebe zeleo da izdignes iznad onih "nepismenih".

Poslednja izmena:
Ova osoba koju je Vule quote-ovao je stvarno neverovatno nepismena. Uzas!

Znachi ovo je chetvrti thread u kome se pojavljuje isti materijal, zar ljudske molbe nisu uticale da se sukobi i pozivi na sukob zaustave.

Josh jedna molba, zaustavite sukobe na forumu, lepo se izmirite pa krenite dalje.
Ako je neko zeljan krvi, slobodno nek se posluzi zivim mesom iz frizidera a ukoliko mu je stvarno stalo do svadje, trk u obliznju shumu pa se prijatelju izvichi do ludila. Ovakve stvari ne vode ka produktivnosti.

Poznati su sluchajevi u kojima su najveci osudjivachi (incesta i nasilnishtva nad decom), u isto vreme bili i kapija tog istog zla.

Momci ima mnogo lepshih tema za razgovor, vishe ce vam koristiti izuchavanje i uzivanje od ovakvih stvari.

Bravo nidzo i ja sam to isto primetio jos davno,cak jednom prilikom sam nekog od clanova foruma kritikovao :D .

Black RIder je napisao(la):
Ova osoba koju je Vule quote-ovao je stvarno neverovatno nepismena. Uzas!

Zasto...? Mozda covek zeli da napise odgovor na isti nacin kao sto i govori. U quote-ovanom tekstu nema gramatickih gresaka samo slikovito prikazana pauza (u vidu ... ) izmedju recenica.

Ajde dosta je bilo, ne znam shta mislite ovim da postignete.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno