Šta je novo?

Neonka i farbanje unutrasnjosti, pomozite:(

maestrobg

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
12.10.2009
Poena
169
Kupio sam dva kompleta Cooler Master neonki:

http://www.desk.rs/Katalog/PregledDe...701&type=1&i=0

znaci imam ih 4 komada, plave su, i hteo bih da kupim neki fluorescentni sprej da ofarbam unutrasnjost kucista samo, kako bi mi ono svetlelo plavo kada ukljucim neonke. Ako neko ima konkretno iskustvo, bilo bi dobro:
dakle :

koji fluorescentni sprej da kupim(koje boje da bi mi svetlelo plavo pod plavim neonkama)?

koliko bi mi bilo dovoljno da ofarbam unutrasnjost?

da li je potrebna nekakva priprema( smirglanje i sl )?

ovako

unutrasnjost kucista je od pocinkovanog lima i izgleda da treba cink prajmer pre farbanja pa sprej pa lak!

http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?t=209057

Sve lepo objasnjeno, samo mi nije jasno, ti imas plave ili ljubicaste UV neonke? Posto ako su plave nista ti nece svetleti, odnosno hoce ali u onoj meri koliko svetli plavi neon + kuciste, ali onaj efekat koji dobijas sa UV neonkom neces dobiti.

Pa ofarbaj u plavo, koja druga boja bi svetlela plavo... Jedino ako nisi mislio da ti farba "svetli" ali onda ti treba uv light i neka farba koja reaguje na isto to svetlo, ali to je vec druga stvar jer si plave neonke uzeo a ne "black light".

Koje kuciste ? Ako nije neki kinez nemoj bezveze da unistavas, UV neonke sluze da reflektuju po ploci, kablovima, konektorima, fanovima sta god imas a da je UV reflektivno.

Sve lepo objasnjeno, samo mi nije jasno, ti imas plave ili ljubicaste UV neonke? Posto ako su plave nista ti nece svetleti, odnosno hoce ali u onoj meri koliko svetli plavi neon + kuciste, ali onaj efekat koji dobijas sa UV neonkom neces dobiti.

Pa koliko ja znam nema plave...te UV bi trebalo da izgledaju ljubicasto dok "svetle".

komplikovani ste...

*** koliko ste vi svi komplikovani...

hajde samo onda odgovor da li su ove neonke iz mog linka koji sam gore dao uv ili nisu?

UV = ULTRAVIOLET
VIOLET = LJUBIČASTA

Uključi malo mozak i koristi google!

Druga UV svetla ne postoje. Postoje UV aktivne boje odnosno boje koje svetle pod uticajem ovog svetla i postoje sve boje, ali se recimo braon ne pravi, ko bi koristio svetleću braon itd...

Ako iz ovo konteksta ne možeš zaključiti jesi kupio UV neone ili ne evo ti odgovora: Ne, ta svetla nisu UV neoni.

Poslednja izmena:
Ove iz post-a #5 nisu, to su neonke koje svetle plavo, a link iz prvog post-a je nesto upucan...ja ne mogu da ga otvorim.
Inace i te neonke malo refletkuju po UV delovima samo u manjoj kolicini i to nije izrazeno posto nece biti u mraku (svetle plavo jel..) dok UV ne obasjava oko sebe skoro nista.

hvala

hvala ti puno brate

Dve su bile Sharkoon UV neonke, a druge 2 su bile standardne UV neonke od Cooler Mastera.

Sharkoon UV neonke su za nijansu bolje, ali ih je teze naci.

Inace ove u desku sijaju plavo nisu UV, velika je razlika.

Na mojim fotkama sve deluje plavlje, al realno UV neonke su ljubicaste. Uzivo sve je izgledalo mnogo lepse.

pa gde da nadjem prave uv neonke u bgd?

@Bishop

Nisam siguran da postoji takvo nesto

nabavio sam neku sprej fluorescentni Saratoga ga pravi, italijanski je, svetlo plavi, zna li neko kakav je?

evo konkretno ovaj sam uzeo

http://www.saratoga.it/eng/products_detail.asp?iProvenienza=1&IdProdotto={AA59A31C-273B-4C6B-9115-2F38970F53EF}

koju neonku i gde da uzmem za DFI DK p45 plocu da bude fensi? :D

Nazad
Vrh Dno