Šta je novo?

Neobjasnjivo! problemi sa hdd

hsv.stoned

Audio Guru
Učlanjen(a)
27.10.2009
Poena
2,095
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD RYZEN 7 2700/LC-CC-120
Matična ploča
MSI B450 Tomahawk Max
RAM
Kingston HyperX Fury 32GB (2x16GB) DDR4 3200MHz (CL16)
GPU
Sapphire RX 580 Pulse 8GB
Storage
Kingston A2000 M.2 NVMe 500GB, Toshiba P300 3TB, WD Black 750GB, 2 x WD Blue 10EALX 1TB
Zvuk
FiiO K5 Pro + Beyerdynamic DT 900 Pro X/Fostex TR-90/Sennheiser HD650/AKG K240 Sextett/PreSonus HD7/ATH-CKX9/SFR DT6 | 2.1 50W + FiiO E10k
PSU
Cooler Master G550M
Kućište
Cooler Master Mystique 632s Black & Silver
Monitor
GIGABYTE G27Q & AOC i2481FXH
Miš & tastatura
Asus ROG Chakram wireless & ROG Strix Scope RX, Logitech MK320 wireless
Mobilni telefon
Xiaomi 14 Ultra 16/512GB Black & Sony Xperia™ XZ2 Liquid Black
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
  2. Mobilni internet
Ovo je neverovatno, pre 2-3 meseca wd black 750gb, 100gb C partiija, je poceo da baguje, prvo se system dizao od 5-45 min kako kad. Samo 1 je prijavio bad sectore a u hdd tune i jos 2 programa prijavljuje, tj zuto je ovo polje ''c5 current pending sector, od 20-60 tih cega vec je bilo, vec duze vreme nisam gasio komp da bih sacuvao podatke i to stoji c5 cp sector na 48.
Na jednom forumu su mi rekli da hdd polako crkava..
I onda sam do sada skupljao kes i kupio WD blue !tb, i danas lepo povezem i sada krenem sa kopiranjem podataka i sve je bilo ok, palio sam test programe i disk je bio ''zdrav''.
Posle 1h kopiranja [2x po pola h ali sa vecom pauzom] oba programa pokazuju warning za healt ovog novog, ima preko 300 tih c5 current pending sector errora ili cega vec !

Da napomenem da je ovaj novi dosao na mesto 4 god starog wd 250gb, 8mb koji je savrseno radio a i radi i dalje, ali zbog nedostatka mesta morao sam da ga izvadim.. i onda odjednom sad ovaj baguje..

Sta da radim ljudi ?? sta je ovo uopste ?:trust:

da se nije aktivirao neki ludacki virus pri kopiranju? mada imam eset smart s, a skenirao sam i sa Nortonom 2010 i sve je bilo ok ! :mad:

Poslednja izmena:
Mozda je problem sto je WD u poslednje vreme smece i na reklamacije dolaze masovno? Skini hirens boot cd i preko programa hdat proveri SMART na disku, ako ima puno crvenih stavki vracaj to u prodavnicu i trazi drugi.

Ma ko zna sta se kod nas uvozi u poslednje vreme, pa onaj wd 250 ima 4 god i sve radi savrseno !
Pazi ovo, 9Mb prijavljuje na wd black 750Gb a na ovom novom 2Mb unallocated, my comp, device manager, disk drives/properties/volume/populate.

mozda je meni i system prso, oboricu ovih dana, samo da mi stigne disk.

Jel si ga proverio sam HDD sentinelom?
Posalji screenshot.

Evo testiram sa hd tune pro, pokrenuo sam onaj detaljan test i potrajace..
Nije jos dosao do 300Gb a vec ima 7 crvenih kvadrata..
A HDD sentinel isto izbacuje warning ali cu posle sa njim da testiram.
Da ne poverujes, stari od 250gb 4 god bez najmanje greske a za manje od 2 god 2 wd-a ne valjaju, jedan posle 1,5god odlepio sa ovaj prvih 3h rada !

Mozda je problem sto je WD u poslednje vreme smece i na reklamacije dolaze masovno? Skini hirens boot cd i preko programa hdat proveri SMART na disku, ako ima puno crvenih stavki vracaj to u prodavnicu i trazi drugi.

hdat, od svih koje sam skinuo ni jedan nece da radi na w7.

Evo i ss, pa procenite..

hdtuneerrorscanwdcwd10e.png

Poslednja izmena:
Ako imas garanciju, vrati ga

Vracen jos u petak :d
Odmah sam dobio drugi wd blue koji je potpuno zdrav :)
Inace solidno brz hdd za ovu cenu a i tisi je od wd black 750gb :)

Nazad
Vrh Dno