korisnik2007a
Slavan
- Učlanjen(a)
- 30.06.2007
- Poena
- 375
Moja oprema
- CPU & Cooler
- Ryzen 7 5800x, NZXT Kraken X73
- Matična ploča
- Gigabyte Aorus B450 Pro
- RAM
- 64GB Kingston DDR4 @3733MHz
- GPU
- ASUS RTX 3060Ti
- Storage
- Kingston 1TB NVMe
- Zvuk
- Integrisana
- PSU
- be quiet! 750W
- Kućište
- GAMDIAS ATHENA M1 ELITE
- Monitor
- LC Power LC-M25-FHD-144
- Miš & tastatura
- MS Industrial C720&Keychron M3 Mini 4K
- Mobilni telefon
- Mi 10 Pro
Valjda sam ubo podforum? Ako nisam zamolio bih moderatora da premesti.
Dakle, imam neobican problem sa internetom.
Naime, uvedem pre par meseci telekomovm opticki, ima onaj default ruter.
Koristim internet na laptopu preko wifi-a, laptop ima samo 2.4GHz karticu,
neka realtek (Realtek RTL8723BE Wireless LAN 802.11n PCI-E NIC), i kao sto rekoh, default telekomov modem.
Radim na Win10 1909 64-bit, mislim da je nebitno ali da pomenem.
Sad - u cemu je problem - skoro uvek kad pustim neki brzi download (brzine> 5MB/s) recimo download igre sa Steama, posle nekog vremena
kao da "pukne veza" i ne mogu da pristupim internetu dok se ne diskonektujem/rekonektujem, i browser prijavljuje no internet ili cannot
find DNS address - site cannot be reached.
E sad zanimljivost - ako pustim torrent, i isto downloaduje brzo - na isti nacin "pukne" internet ali torrent i dalje downloaduje.
Sto znaci da iz nekog razloga p2p konekcija radi sasvim ok cak i tad, i to isto pri visokim brzinama.
Preko kabla sve radi ok, ali 99% vremena nisam u mogucnosti da tako budem povezan, tako da to otpada.
Nesto sam gledao po podesavanju rutera ali nista nisam nasao, a ni gugl mi nije pomogao da resim problem, pa rekoh mozda neko od vas
kolega clanova ovde ima neku ideju.
Problem nije toliko strasan niti tako cesto vrsim download, ali voleo bih da ga nema.
Dakle, imam neobican problem sa internetom.
Naime, uvedem pre par meseci telekomovm opticki, ima onaj default ruter.
Koristim internet na laptopu preko wifi-a, laptop ima samo 2.4GHz karticu,
neka realtek (Realtek RTL8723BE Wireless LAN 802.11n PCI-E NIC), i kao sto rekoh, default telekomov modem.
Radim na Win10 1909 64-bit, mislim da je nebitno ali da pomenem.
Sad - u cemu je problem - skoro uvek kad pustim neki brzi download (brzine> 5MB/s) recimo download igre sa Steama, posle nekog vremena
kao da "pukne veza" i ne mogu da pristupim internetu dok se ne diskonektujem/rekonektujem, i browser prijavljuje no internet ili cannot
find DNS address - site cannot be reached.
E sad zanimljivost - ako pustim torrent, i isto downloaduje brzo - na isti nacin "pukne" internet ali torrent i dalje downloaduje.
Sto znaci da iz nekog razloga p2p konekcija radi sasvim ok cak i tad, i to isto pri visokim brzinama.
Preko kabla sve radi ok, ali 99% vremena nisam u mogucnosti da tako budem povezan, tako da to otpada.
Nesto sam gledao po podesavanju rutera ali nista nisam nasao, a ni gugl mi nije pomogao da resim problem, pa rekoh mozda neko od vas
kolega clanova ovde ima neku ideju.
Problem nije toliko strasan niti tako cesto vrsim download, ali voleo bih da ga nema.