Šta je novo?

neobican iritirajuci problem

alexxxa

Slavan
Učlanjen(a)
27.08.2006
Poena
304
Dva puta u poslednjih deset dana desilo se da se u sred rada racunara (ne prilikom boota i gasenja),samo od sebe,nicim izazvan zacuje onaj "critical stop" zvuk.
Oba puta nisam nista radio na kompu. Prvi put je komp stajao na desktopu i nisam ga koristio. Drugi put sam gledao TV na kompu. Sistem svez-od pre 10dana. Aktivni procesi-standardni,nema niceg cudnog tamo. Event viewer nista ne pokazuje za taj trenutak. Nema posledica kad se zacuje ton i sve nastavlja da radi bez ikakvih smetnji.
I na kraju da napomenem da se nikakav erorr message nije pojavio ni jednom.

Da li postoji neki zapis koji moze da mi kaze sta se desilo u tom trenutku,nesto slicno EV-u.

Jednostavno,nemam pojma sta je iniciralo ovaj zvuk i nista nisam uspeo da izguglujem.

I da,aktivni su jedino bili nod32,comodo i tv kartica (pored standardnih procesa)

Pada mi na pamet jedino da iskljucim doticni zvuk da ne smara ali ovo samo premoscuje ali ne resava problem.

Help!

Poslednja izmena:
Ponovo postavi standarndnu semu za zvukove u Control Panelu - mozda je jos nesto imalo taj zvuk. Ako koristis MSN, Skype itd. pogledaj koji su zvukovi u njima podeseni, narocito za dogadjaje kada se neki kontakt loguje.

Tamo je sve uredno.Zvuk je dodeljen samo "critical stopu". Zapravo stvar je povezana sa necim dosta komplikovanijim koliko sad vidim.

Interesantna stvar se desava,zbog koje sam nekoliko puta reinstalirao windows xpsp2. Nakon podizanja sistema desi se da neki od programa izbacuje send/don't send error i nema sanse da se pokrene dok ne restartujem komp. Interesantno je to sto nekad "zataji" wmp, nekad explorer.exe, nekad firefox,nekad nesto peto bez pravila a nekad 2-3 dana radi sve normalno. EV pokazuje event 1000 za program koji u tom trenutku zakaze.

Evo i kako sam pokusavao da lokalizujem problem:

-fresh xp ne pomaze
-optimalne,fail safe i ostala podesavanja biosa ne pomazu,kao ni ona sa kojima je isti komp radio jako dugo.
-testirao sam memoriju iz ocaja
-vadio razne komponente i ostao na grafulji dvd-u,hdd i zvucnoj,menjao slotove,pregledao temp.
Sve ovo iz ocaja jer sam poceo da sumnjam na hardver u nedostatku ideja.

Uradio sam i sledece: Formatirao kompletan hard i instalirao sistem sa rezervnog CD-a (jer sam mislio da je mozda disk los) i ostavio tako "golo" (nista instalirano) neko vreme. Posle odredjenog vremena pojavio se isti send/don't send sa wmp-om. Jedino je hard novija komponenta ali je sve radilo sa njom neko vreme. Kao sto rekoh desi se bez pravila i sa nekim neodredjenim programom.Naravno chkdsk /f,/r nije nista ni nasao.Nema bad sectora!? Toliko sam zbunjen da ne mogu da dojavim. Znaci vise puta instaliran win i ne vredi a pre je bilo ok sa istim hardverom.
Nisam pametan!
Ajde 'leba vam dajte neki predlog?

Poslednja izmena:
Koliko je moguce da ovakvo nasumicno divljanje aplikacija (iz posta #3,mog drugog) prouzrokuje nakompitabilnost memorijskih modula??

Mani se to desava kada nisam na netu a NOD pokusava da update-uje bazu (update postavljen na automatic).
Imao sam isti problem dok gledam TV i cuje se taj zvuk.

I meni je na nod-u davao taj zvuk ranije ali je bilo propraceno porukom tipa server connection failure kada ne uspe da dopuni bazu. Ova instalacija je nova,gola i nema ama bas nista instalirano na sebi a javlja se fucking zvuk a sve je propraceno otkazima servisa,tj aplikacija u vidu error-a 1000 i to svaki put razlicite. Posto sam se iz ocaja skoncetrisao na hardver interesuje me da li ovo brljavljenje bez pravila moze biti posledica neslaganja memorijskih modula.

Testirao sam neki dan goldmem-om sve module zajedno i izbacio mi je neku gresku na zadnjem testu kaja pre nije bila tu. Svaki pojedinacno testiran modul prolazi test u svom slotu ali zajedno ne i ako je rec o istim modulima NCP razlicite serije doduse.Zato i sumnjam na nekompitabilnost. Zanima me dali je ovo moguci uzrocnik problema. Izvadio sam jedan modul i sad cackam masinu pa cu da vidim dali ce se greske ponavljati. Cudi me da nekompitabilnost moze ovako da se manifestuje pa sam zato sumnjicav, ali ajde da vidimo i tu mogucnost....

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno