Šta je novo?

neobee p2p, resenje?

takashi miike

Čuven
Učlanjen(a)
23.11.2003
Poena
619
evo resenja za neobeejevo filtriranje portova koje kod mene funkcionise vec par dana, trebalo bi i drugima: u DC++ (nisam probao na torrentu, mazgi i slseeku, ali vi cackajte po istom principu) pod connection settings stiklirate "firewall with manual port forwarding", upisete vas IP (javni, onaj iz ipconfiga) i kao tcp i udp portove stavite 80.

tako bi trebalo da radi. jedini problem je sto ce sve naravno stati cim vam neobee promeni IP pa morate manuelno unositi novi. resenje za to je da instalirate program dyndns (dyndns.com), otvorite free nalog na njihovom sajtu, napr. vaseime.homeip.net i onda tu adresu vaseime.homeip.net ukucate umesto IP-a u dc++, a klijent koji ste instalirali ce redovno da updatuje vas IP i salje na taj server.

eto... valjda sam od neke pomoci...

A možda ima veze i to da poslednja 3-4 dana Neobee radi normalno?

U svakom slučaju, hvala.

Poslednja izmena:
Da nisam bas expert u toj oblasti ali mi se cini da oni ne shape-uju portove nego bas p2p saobracaj. ili ti skidas nesto preko ftp-a na 21 portu i idi ti 100 kb/s moze da ti p2p ako stavis port 21 ide 1 kb/s. Aj na stranu sto mi se cini da ne mozes da proguras p2p saobracaj kroz port 80.

agilni nema veze sto radi normalno(iako je meni jos los)p2p je ocajan 2KBs

Ima provajdera koji zaista blokiraju po portovima i puste normalno samo one standardne (80, 110 i sl), tako da nije isključeno.

ma kakve to veze ima .neobee ne blokira portove nego im je link im jako slab to je uzrok pa kad povuku ovi na HTTP za p2p ne ostane nista
pa kad sy ganjci oce da rade a da im je link slab ...zato i gube ljude
PS kad recimo ukljucis enkripciju isto se ponasa kao i kad je nema.probao sam ja to odavno sa blackom koji je radi Azureus . na kraju ga je stavio na black list isp lol

Poslednja izmena:
Krate portove 99%.
Pre nekih nedelju dana nisam mogao da skinem aspi dll fajl od 160 KB sa nero-vog FTP-a. :(
Na kraju sam to uradio sa download managerom i on ga je skidao nekih 25 minuta, jer je uspevao da ponovo nastavi skidanje kad bi konekcija skroz pukla. Da ponovim, pričamo o fajlu od 160 KB!!! :D

Još jedan dokaz da krate portove je taj što DL sa HDbits torrent trackera ide punom brzinom, ali to je zato što on koristi portove koji nisu tipični za P2P saobraćaj. To me je dosta bunilo kako tu radi kako treba, a na ostalim trackerima (javnim ili privatnim) ne, dok nisam pročitao to obaveštenje za netipične portove na FAQ-u. :)

Ako vam ne pomogne ovo gore navedeno, probajte da se snađete sa torrentflux-om. To vidim kao jedinu varijantu kako da se zaobiđe seča portova. Malo objašnjenje za one koji ne znaju:

Torrent flux je torrent klijent koji može da se koristi na nekom web serveru. Naravno, mora imati MySQL bazu, a morate biti admin na njemu kako bi mogli da instalirate torrent.
Ako nećete da se cimate oko zakupljivanja hostinga, postoje baš hostinzi koji su namenjeni za torrent flux. Uglavnom imaju instalirane peer guardian i sve ostale potrebštine.. na vama je samo da uploadujete torrent fajl, on će skidati to neverovatnom brzinom, ako ima dovoljno seedera, a zatim ćete to moći fino i brzo da skinete sa istog sajta putem HTTP-a.

P.S. Sad ne radi sajt torrent fluxa www.torrentflux.com , ali na njemu recimo imate banner za jedan takav hosting. Valjda će proraditi u međuvremenu. ;)

Vrh Dno