takashi miike
Čuven
- Učlanjen(a)
- 23.11.2003
- Poena
- 619
evo resenja za neobeejevo filtriranje portova koje kod mene funkcionise vec par dana, trebalo bi i drugima: u DC++ (nisam probao na torrentu, mazgi i slseeku, ali vi cackajte po istom principu) pod connection settings stiklirate "firewall with manual port forwarding", upisete vas IP (javni, onaj iz ipconfiga) i kao tcp i udp portove stavite 80.
tako bi trebalo da radi. jedini problem je sto ce sve naravno stati cim vam neobee promeni IP pa morate manuelno unositi novi. resenje za to je da instalirate program dyndns (dyndns.com), otvorite free nalog na njihovom sajtu, napr. vaseime.homeip.net i onda tu adresu vaseime.homeip.net ukucate umesto IP-a u dc++, a klijent koji ste instalirali ce redovno da updatuje vas IP i salje na taj server.
eto... valjda sam od neke pomoci...
tako bi trebalo da radi. jedini problem je sto ce sve naravno stati cim vam neobee promeni IP pa morate manuelno unositi novi. resenje za to je da instalirate program dyndns (dyndns.com), otvorite free nalog na njihovom sajtu, napr. vaseime.homeip.net i onda tu adresu vaseime.homeip.net ukucate umesto IP-a u dc++, a klijent koji ste instalirali ce redovno da updatuje vas IP i salje na taj server.
eto... valjda sam od neke pomoci...