Šta je novo?

Neobee ili Telekom ADSL

ivica

Čuven
Učlanjen(a)
23.09.2002
Poena
680
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel Core Ultra 5 245K cooled with BeQuiet! Dark Rock 5
Matična ploča
Gigabyte Z890 Eagle
RAM
2x32GB Kingston Fury 6000Mhz@CL36
GPU
Gigabyte RTX 4060 Windforce 8GB OC
Storage
Kingston NV3 2TB + HDDs
Zvuk
onboard
PSU
BeQuiet! Pure Power 12 1000W
Kućište
Cooler Master 690 II Advanced.+ 5,25" 4x USB3.0 front panel
Monitor
Dell U2312HM
Miš & tastatura
Logitech K330, M705
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Ocekujem svakog dana poruku da je konachno puste ADSL kod mene u centrali.
Shta uzeti izmedju ova dva provajdera.

Neobee je jeftiniji ali ne daje router vec samo USB modeme a meni treba router
(a ne bih bash da ga placam) i ne znam kakav je p2p.

Telekom daje router kao shto znate a i skuplji je a i tu je p2p pod?

Ako uzmem telekom ne mogu da prekinem a da ne placam penal od cc 5-6k dinara?

Vredili uzeti Neobee prvo gde je 1Mbps 1750din pa ako ne valja preci na Telekom.
A za router bih neshto vec smislio a mozda i kupio kasnije neki.

Poslednja izmena:
uvek je bolje router ... i otvori se za jedna adsl modem sa routerom :)
znachi svakako je bolje tamo gde je manje kesha i gde nemash obligaciju ...

Hteobee.net nikako. Pročitaj iskustva ljudi sa ovoga foruma i videćeš.. Uzmi Telekom. Imaćeš godinu dana obavezu da budeš njihov korisnik ili ćeš prema ugovoru platiti 6000 ako raskineš, ali na osnovu mog iskustva mogu da ti kažem da ne brineš što se tiče toga jer je (za sada) stabilan Telekom ADSL.

evo drugar pre par dana uzeo telekom i bas sam cinoc imao prilike da vidim kako radi..moram proznati da delje ko lud...ja sam na sezamu i takodje nemam nikakve zamerke tako da ti mogu rppreporuciti oba :)

Hvala na odgovorima.

Najverovatnije telekom i to 512mbps jer je on jeftiniji od 1mbps-a ali ne mari.
Chitao sam i za neobee i ja svashta pa rekoh ajd da proverim direktno.

Shto se tiche router-a, mislim da ce ovaj telekomov biti dovoljan za mene bez obzira na skriven user name i shifru.
Drugi router mi ne treba a ako mi zatreba mogu lako da zakachim taj drugi (neki mikrotik ili sl.) na telekomov.

Mnogi kukaju na taj telekomov router. Moguce je da telekom krade na protoku sa njim. Nedavno sam merio Telekomov adsl 512mbps-a na jednom mestu i izmerio je ~450 down i 40-50 up. Mozda je to i do speed testa.

Mislio sam da jednu mashinu (mozda neki linux, ovaj ubuntu 7.10 ako moze a njega remote desktop sa wina da radi) stavim u DMZ i ona da skida sve shto se tiche p2p-a. A ostale dve da idu normalno.
Naravno jedan 5/8-portni switch bi ishao na router.

Poslednja izmena:
Hvala na odgovorima.
Mnogi kukaju na taj telekomov router. Moguce je da telekom krade na protoku sa njim. Nedavno sam merio Telekomov adsl 512mbps-a na jednom mestu i izmerio je ~450 down i 40-50 up. Mozda je to i do speed testa.

Ne krade Telekom nikakav protok. Uracunaj tzv "overhead" od nekih 12% koji imas kod DSLa tako da tih 450 kbps iznosi realan protok koji mozes imati na 512 kb linku.

Sire objasnjenje Overheada
Kod:
http://pflog.net/dsl_overhead/

pa da ali korisnici nisu platili za net sa overheadom :) ...
nego za 512kilobitausekundi :)

Korisnici su platili ono sto se kod nas prodaje a to je overhead na nas racun, da neko prodaje drugacije svi bi mi nagrnuli kod njega (u zavisnosti o tehnickih mogucnosti).
Sorry za offtopic.
Ja sam na telekomu 1.5M i za sad zadovoljan ,jedino se pojavio problem (zbog rapidshare free usera) tezeg konektovanja u vecernjim satima .Ali i ja koristim rapidshare na taj nacin pa se onda i ne bunim.

Ivice, Ivice - imas u servisu i Telekom i NeoBee ADSL da probas - a ti pitas sa strane kako koji radi ;)

Sedni - testiraj licno, pa sam izvuci zakljucak ...

Ivice, Ivice - imas u servisu i Telekom i NeoBee ADSL da probas - a ti pitas sa strane kako koji radi ;)

Sedni - testiraj licno, pa sam izvuci zakljucak ...

Od tebe chovek neshto da proba, srkachish non stop neshto tako da bi izvukao relano zakljuchak u pm. Uostalom ti si jedan okoreli rapidsheroivac pa prema tome tebi je svejedno dal p2p radio ne radio kako treba. I sam si rekao da nishta sem direktnog ne priznajesh.

@Yellow Pinky: Ne cimaj se badava. Znam ja vrlo dobro shta je overhead.

ATM pravi taj overhead navishe a i delom PPPoE. Male su ATM celije a svaka ima zaglavlja i naravno da mora da izadje sve "preko glave". :D Koliko prepakivanja, nije ni chudno koliki je overhead.

Josh malo pa CCNA finito!

Uostalom ti si jedan okoreli rapidsheroivac pa prema tome tebi je svejedno dal p2p radio ne radio kako treba. I sam si rekao da nishta sem direktnog ne priznajesh.

Tacno tako ;)

Dok se ostali cimaju sa habovima, torrentima i ostalim p2p zayebavancijama - onaj ko hoce dobar download bez obzira kod kog se provajdera nalazi lepo uplati news ili RS. Tuga je da imas megabit ili vise - a da mozes da vuces samo x-ti deo toga :p

(nadolazi analogija sa kolima - omiljena na forumu...)
Neko voli da vozi Yuga, da mu budzi motor, stavlja spojlere - a neko uzme odmah doda malo para pa kupi Hondu ;)

[gde je sada Driver da vidi ovaj post ;) ]

Tacno tako ;)

Dok se ostali cimaju sa habovima, torrentima i ostalim p2p zayebavancijama - onaj ko hoce dobar download bez obzira kod kog se provajdera nalazi lepo uplati news ili RS. Tuga je da imas megabit ili vise - a da mozes da vuces samo x-ti deo toga :p

(nadolazi analogija sa kolima - omiljena na forumu...)
Neko voli da vozi Yuga, da mu budzi motor, stavlja spojlere - a neko uzme odmah doda malo para pa kupi Hondu ;)

[gde je sada Driver da vidi ovaj post ;) ]

Pa kako gde je. Vozi Yuga. :D :eyebrows:

Uzgled danas je vuko Telekom nekih ~62K ako ne i jache a sa neobee-a nikako iz poznatih razloga. ;)

Ja sam na stand by. Chekam da puste taj ADSL u Banovcima vishe.

Neobee standardno 105 KB/s u toku dana ma 1M vezi

Neobee se raspada. Dosta dugo sam koristio njihov adsl, kada su poceli u Beogradu pa do leta ove godine. Na pocetku su bili odlicni, kasnije su poceli da usporavaju p2p, cak i RapidShare. Kod ortaka koji koristi sada njihov 512k slicna situacija...

Srga jel mislis na http ili p2p,torrente konkretno?
Zato sto http manje vise radi korektno,ali p2p nikako,u poslednje vreme torrenti idu prepodne ok ,ali posle do ranih jutarnjih sati nista.

Nazad
Vrh Dno