Šta je novo?

Neobee adsl

trazi im drugi modem. ActionTec je djubre obicno...

A jel taj drugi bar bolje radi? to je utp, jelda?

Nisam imao problema sa protokom ... Samo sa ActionTec smrdljivim modemom ...

Jel imate problema sa pingom i gubljenjem paketa opet???
meni je za yahoo.com od 185 do 230ms,a do pre neki dan se vrtelo izmedju 155-160ms.

Poslednja izmena:
Sta se desava sa Neobee??? Izgleda da su poceli da filtriraju portove za p2p 24 sata? :mad:
Probao sam jutros oko 3 da skinem pesmu na dc++,nisam uspeo,brzina ne prelazi 900 bajtova?Jel ima jos neko problema ili je to slucaj samo kod mene?
Pre je uvek radilo normalno posle 1h do nekih 14h..

Poslednja izmena:
ma kakvi, ja sam i zaboravio na p2p preko neobee. s vremena na vreme pokusam neki mp3 da skinem ali transfer non stop varira u intervalima 0 do 10kb/s. to kod cure tako, kod kuce imam sezam pa preko njih dl ide normalno, a neobee samo za surf. ili newshosting, jer njega mozes terati preko porta 80. smradovi sta ces...

Vec smo apsolvirali da p2p na neobee-ju radi potpuno isto kao i kod drugih provajdera. Nikakvog filtriranja portova i slicnog nema.

Prvo i osnovno je da ne koristis DC++ vec neku njegovu varijaciju jer tako mozes skidate segmente jednog te istog fajla od vise korisnika. D/l mi uvek fura max brzinom ako imam dovoljno source-ova na dc-u.

Vec smo apsolvirali da p2p na neobee-ju radi potpuno isto kao i kod drugih provajdera. Nikakvog filtriranja portova i slicnog nema.

Mora da radiš za Neobee čim ih braniš.
Njihov adsl imam tek nekih 4-5 dana i ve hoću da ih zapalim. Inače problem je u tome što kod mene ni download(rapidshare) neradi kako treba, jadva da vidim brzinu veću od 15KB/s a često pada i na 0KB/s. Inače koji god p2p program da probam download samo 1 fajla retko prelazi 5KB/s (najčešće je 1-2KB/s) isto je i sa torentom. Čak mi je češće upload veći od downloas-a. Sve to se dašava u bilo koje doba dana ili noći.
Inače modem je US Robotics, firewal ne koristim (čak ni win.-ov) samo je avast aktiviran sa ugašenim p2p shield-om.

Poslednja izmena:
Mora da radiš za Neobee čim ih braniš.
Njihov adsl imam tek nekih 4-5 dana i ve hoću da ih zapalim. Inače problem je u tome što kod mene ni download(rapidshare) neradi kako treba, jadva da vidim brzinu veću od 15KB/s a često pada i na 0KB/s. Inače koji god p2p program da probam download samo 1 fajla retko prelazi 5KB/s (najčešće je 1-2KB/s) isto je i sa torentom. Čak mi je češće upload veći od downloas-a. Sve to se dašava u bilo koje doba dana ili noći.
Inače modem je US Robotics, firewal ne koristim (čak ni win.-ov) samo je avast aktiviran sa ugašenim p2p shield-om.
Ista situacija kod mene. Prvo je par dana p2p nikako radio (1-3 kb, na bliceve do 7-8), a http je radio normalno. Poslednja dva dana NISTA ne radi kako treba. Cak imam poteskoca i sa MSN-om (!)
Moram napomenuti da je prvih mesec dana kad sam uzeo NeoBee ADSL (u junu) sve radilo besprekorno, DL je skoro uvek isao do maximuma (27-29kb). Onda preko leta nisam koristio ADSL jer nisam bio u BG-u, pa sam u oktobru ponovo uzeo kod njih jer je stvarno to sve dobro funkcionisalo. Ovog puta sam dobio USR modem koji se kaci na mreznu karticu umesto ActionTec USB modema (koji je inace kod mene radio savrseno,iako su se mnogi zalili na njega). Od tada nije vise sve radilo punom parom, nego recimo 22-23kb max. Nisam se previse bunio, ali ovo sada je previse!
Smatram da sam popustljiv covek,ali ukoliko se uskoro stanje ne popravi,sledeceg meseca ne produzujem pretplatu. Mislio sam da uopste ADSL svima slabije radi zbog ovih telekomovih
radova i sirenju ADSL po celoj drzavi, ali sad vidim da je ipak do NeoBee-ja.

Prvo i osnovno je da ne koristis DC++ vec neku njegovu varijaciju jer tako mozes skidate segmente jednog te istog fajla od vise korisnika. D/l mi uvek fura max brzinom ako imam dovoljno source-ova na dc-u.

heh ma pusti ti to, skidas od 10 ljudi po 2 kilobajta i nakrpis 20kb/s. ja imam par usera s kojima vec 2 godine razmenjujem malo opskurnije stvari preko DC++ i daju mi granted slot na 25kb/s (takav dogovor). preko sezama skidam normalno, dodjem kod cure na neobee ono katastrofa...

NEOBEE HOUR !!!!!!!!!!!!
http://adsl.neobee.net/sat.htm

Ovo je otprilike nesto najstrasnije sto sam video kod domacih provajdera!!!
5 sati (?!) ADSL-a za 750 dinara??? No comment!

Aj da ne bude da ih samo pljujem, od 1.12. snizavaju cene:
Home 256k: 1350,00 din
Home 512k: 1750,00 din
Home 768k: 2450,00 din

Ali ukoliko se uskoro ne normalizuju stvari kod njih, trebace da budu dooosta jeftiniji od ostalih da bi ljudi nastavili (ili poceli) da koriste njihove usluge.

Poslednja izmena:
Meni je ovako DL odlican 26-28kbs,a preko DC++ ili slicnih programa je oko 1-3kbs tako da na to mogu da zaboravim.Valjda ce i to srediti,to filtriranje portova za p2p

Pa to je valjda 5 sati ADSL-a dnevno. Za one kojima to treba mozda je cak i bolje od paketa sa ogranicenim protokom, ne moras da pratis koliko si potrosio. Samo, posle sve ove pljuvacine, ja bih dobro razmislio da li hocu da imam bilo sta sa njima.

Vazi da je 5h dnevno. ;) Ovo mu dodje kao onaj Sezamov paket od 100MB+100MB.

Vrh Dno