Šta je novo?

Neobee ADSL i ruter?

vrobec

Čuven
Učlanjen(a)
16.01.2002
Poena
675
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 7 5700X3D + Thermalright Silent Assasin 120 SE
Matična ploča
MSI Tomahawk B450
RAM
Kingston 3600MHz DDR4 2x16GB
GPU
XFX Speedster Quick RX 6700 XT
Storage
Kingston KC3000 1TB, Samsung 980 500GB
PSU
Be Quiet! Power Zone 2 750W
Kućište
Chieftec Dragon Midi Tower
Monitor
AOC 24G2SPU
Miš & tastatura
Logitech MX518, Logitech K120 keyboard
Ostale periferije
XSX, PS5, NSW, LG C3
Tablet
Xiaomi Pad 5
Mobilni telefon
Xiaomi Mi 10T Pro
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Nakon 2 meseca koriscenja Neobee ADSL interneta zelim da otkazem uslugu.
Setup je placen 4000 dinara i dobio sam i ruter TP-Link 8800 (posto sam to trazio).

Pitanja glase:
1. Ako otkazem uslugu, da li moram vratiti ruter?
2. U slucaju da mi ostane ruter, mogu li sa istim na drugi provajder. konkretno Telekom ili PTT.

Hvala!

Ti si ustvari tim setup-om kupio ruter. Ja sam od njih dobio USB modem koji sam duzan da vratim jel nisam platio 2000 dinara setup. Kada se plati onda se ustvari kupi modem (ruter). Ti USB modem ili Ruteri su uglavnom standardni za nase ADSL mreze tako da se po meni to moze iskoristiti i kod drugih provajdera. Kada naprimer odes u prodavnicu da kupis ruter i trazs neki koji radi kod nas taj se moze koristiti kod svakog provajdera.

neces moci da ga koristis kod telekoma, oni ti ne daju user i pass pa je samim tim nemoguce namestiti konekciju. imas temu o tom problemu sa telekomom. sa ptt-om ne bi trebalo da imas problema.

Poslednja izmena:
@vrobec

Zašto želiš da raskineš saradnju sa neobee?

Ja baš razmišljam kod njih da se pretplatim... Jel ima problema sa njima?
Da li uopšte imaš brzinu koju si zakupio ili je ona manja od nazivne?

P2P radi katastrofa. Jedino je OK rano ujutro, pa do podne. :(
Pre toga sam imao kablovski koji sasvim OK, sto se P2P konekcije tice.

Ti si za te pare tj. 4000din samo iznajmio modem nista drugo. Sto znaci da pri raskidu ugovora moras da vratis ruter. Nazovi lepo korisnicku sluzbu pa proveri to ti je barem free

Koristim NeoBee vec mesec dana. Modem je Actiontec HomeDSL. Download je solidan, kada ide sa http ili rapid-a i slicnih hostera, dok je P2P ocajan. Nisam morao da odradim port forwarding (ili ipak treba :D) jer mi utorent pokazuje da su portovi otvoreni. Konekcija je poprilicno nestabilna i puca cesto. Sta predlazete? Telekom ili ...

Posle 2 godine na Neobee-ju sam raskinuo ugovor, jer mi je u posle podnevnim casovima link od 1024 padao na 113kbps, mereno na vise sajtova (Speedtest.net, beocity ....). Inace je samo od 2-9 ujutru radio normalno. Poslao sam prijavu sezamu, pa cekam. Stanujem kod Arene i nije do infrastrukture, bla, bla, sve je novo, od centrale do zica u zgradi. P2p je ocajan, a evo i http je zesce zezao.
Dok se komsija na sezamu razbija, ja se vucem sa duplo brzim linkom. Toliko o tome. I najjeftinija usluga je skupa, ako ne dobijes nista. Zato bezi na vreme. Ja sam im eto davao sansu da se poprave, ali nista. Plasio me gubitak porta, ali bolje i modem nego nerviranje svako vece.

da, neobee se ustalio da posle 12h do ponoci, p2p ide jedva, mizerno....

Vrh Dno