Šta je novo?

NEO-ludi il' zbunjeni?

Blade

Čuven
Učlanjen(a)
24.12.2002
Poena
619
Dali je jos neko pokusao na netu naci bilo kakve podatke o 'brand'-u Neo?
Ja jesam...
Interesantno je da NIKO NIGDE NA SVETU nije cuo za doticnog 'proizvodjaca'. Koji god pretrazivac koristili, i pokusate da nadjete podatke o nekom od njihovih konkretnih 'proizvoda' (npr. zvucnici SW-X55SL, ili kuciste CX6661) dobijete linkove na desetak domacih firmi, i uglavnom nista vise.
Ispravite me ako gresim, ali mi se cini da neko po belom svetu kupuje djubre, lepi sarene nalepnice, i prodaje izmisljeno ime po debelo napumpanim cenama?
:with:

...

Kruzila je prica po gradu da je neo vecinskim delom vlasnistvo jednog naseg domaceg Novosadskog konzorcijuma koji je otkupio neki jeftin pogon u Kini.
To sam cuo od gazde jedne nase najvece firme u gradu.
Ako je istina cudi me sto kriju pa nece ih dos ojaditi za porez ,pa nije to neka prvoklasna firma ,vec manji pogon koji prepakuje tudje proizvode i lepi svoj naziv.

lucky i ja sam iz NS i znam koja je firma ali ipak neka znamo o cemu se radi.

P.S.

Proverio sam sajt...

Izgleda da je nalepnice lakse napraviti od...

...recimo...

...nekog sadrzaja?

;)

U bre, ala ste vi dobro obavesteni... :))) Da nije mozda i cija tu umesala prste? ;)

Isto kao sto npr. MSI ili Asus prave "svoje" CDRW uredjaje, tako i Neo pravi "svoje" zvucnike, kucista... Elem, rec je o jednoj velikoj kompaniji sa sedistem na Tajvanu koja ugovara proizvodnju sa odgovarajucim fabrikama na Tajvanu i u Kini. Za trziste SCG ekskluzivni distributer je PiN Computers iz Novog Sada, a Neo proizvodi se prodaju kroz distributivnu mrezu PiN Computers-a.

Sve ostalo, ukljucujuci i tvrdnje glede kvaliteta i cena su pogane lazi, klevete i zavere protivnika reformi, integracije SCG u EU, pokusaji sila mraka i haosa da... :D

U Hr postoje ista takva kucista i zvucnici ali bez 'neo' brenda (poslednji VIDI ili BUG/oglasi).

Mada sto kaze delimir - sta ce ti to ? Ako ti treba jeftino kuciste koje radi - eto ti Neo, Mercury, Kolink, bla bla, a ako hoces neko koje valja uzmi Chieftec..... U sustini to je isti krsh kao i bilo koji drugi krsh koji kupujemo...

...

Znas Ashley dzaba nasim ljudima pare koje ne mogu vise da operu na proste nacine kao u doba Slobodana.
Sada se primenjuju drugacije metode kao i kupovina stranih firmi pred bankroptom.
U sustini nista ne fali tome ,meni je drago sto se to tako dogadja.
Pa i kod nas Delta ima svoju firmu za kompijutersku proizvodnju jedne periferije koja se nalazi na dalekom istoku, a i oni to kriju ko da cuvaju sveti gral. Mozda imaju strah od toga sto su Srbi i Srbija najomrazeniji narod na zemaljskoj kugli pa i sire, pa ko vele ve ce biti bojkotovano ukoliko se to sazna.
A cuo sam i za par firmi po Srbiji.
A da nezaboravim i Perihard koji je cak i dobio kredit i pomoc za podizanje fabrike.
Pitanje je da li i tvoji vlasnici iz Pina znaju pravu istinu.

Pozdrav.

...

Samo da dodam naravno da nisam mislio na PIN , za gore navedeno.

O.K. Mozda je NEO i dobio pomalo preostre kritike na pocetku threda.

Ipak mislim da je trulo napraviti toliku maglu oko 'brand'-a.
Cak je i u domacim casopisima opisivan kao 'kod nas malo poznati proizvodjac...' - a ovamo ispada da su prakticno DOMACI (mada nemos' kasti da je bas proizvodjac). :cuss:

Sa druge strane, njihove stvari su ocenjene relativno dobro. Imam njihovo kuciste sa kojim sam sasvim zadovoljan.

Opet, s druge strane, voleo bih da ga (kuciste) nisam preporucivao prijateljima recima 'uzmi ovo kuciste, ipak je neko ime, pa si siguran...' :S

A bilo bi jednostavnije da sam odmah mogao da kazem ' MA SUPER JE, TO JE NOVOSADSKA FINTA, TAKO TREBA RADITI RADNJU....' :beat:

...mada jos imam nekih dilema oko cene... :confused:

U cemu je problem ?
PiN dosao na lepu ideju, poceli da prodaju neki svoj brand.
Kao da je bitno ko ga proizvodi ?
Prikrivanje od vlasti/poreske uprave, kakve to veze sa zivotom ima ?
Ljudi kupuju napolju i dovlace ovamo.
Ako im se isplati, samo napred.

Pozdrav!

Koliko sam video, Neo kućišta su identična, i po oznaci i po izgledu, sa kučištima "renomirane" firme KME (www.kmepc.com) :) A i nisam primetio da su im cene nešto straobalne.

Uostalom, i ta Chieftec kućišta pravi ko-zna-ko, a prodaju se pod markama Chieftec, Antec, Chenmin, Thermaltake...

Chieftec ih bas i pravi.
Ostali kupuju limariju.

Pozdrav!

Da, kod prvih revizija Xasera, na onim plasticnim klizacima, za opcticke drajvove je pisalo Chieftec. Posle su valjda unajmili deset kineza da im gule te natpise pre nego sto zapakuju Xasere u kucista :p

Eto dosta se toga sazna i covek nekako dodje k sebi i eto ja cu pazariti
Chiftec :D Hvala!

Under construction ?!!

http://www.neomm.com/

Under construction :eye: :S ctp;

Ako imas dovoljno zelenih novcanica, mozes otici u Kinu i naruciti od "livaca" i "plasticara" da ti na seriju kucista "utisnu" i ime devojke, ako ti je bas puno do nje stalo!

Koga interesuje kako se i gde prave kućišta i ima vremena i živaca da pročita reportažu, evo mu link http://www6.tomshardware.com/howto/20031006/index.html

Iskreno rečeno neke stvari su me iznenadile.

Nazad
Vrh Dno