Šta je novo?

NEO Klime-vrede li ista?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

NSdjanin

Čuven
Učlanjen(a)
09.10.2003
Poena
609
Nasao sam ovde kod nas u Novom Sadu Neo klime 12-ice po 15900 dinara.
To su one sto imaju displej na unutrasnjoj jedinici. Interesuje me da li neko ima iskustava sa ovakvim klimama...Mislim da su letos one bile oko 320-330 Eura bez ugradnje. Dosta su niske cene pa mi je sumnjivo...
Ima li ih ko ...?
Pomagajte...

Hvala unapred

Ako ne kupis pravu, firmiranu, onda ti je svejedno da li na njoj pise zhong dziu ili neo ili yacushita ili... U tom slucaju gledas najnizu cenu. Ovo je stvarno dzabak, licno bih je uzeo bez razmisljanja pod uslovom da daju onu garanciju od 5 godina sa obavezom da je servisiraju na svakih godinu dana za 30-ak evrica kao i sve ostale. Mislim da ce to lepo da radi a ako rikne-tu je garancija pa nek se zezaju. U sve te "no name" uredjaje stavljaju priblizno iste kompresore, tako da nema sta da razmisljas.

Hvala na odgovoru...
Ima li jos neko misljenje o ovim klimama?

E stvarno su cene tih NEO oko 16000.I meni je to nesto sumnjivo malo,ali stvarno nemam pojma!
Kakve su one Housel-oko 24000 kod genela?Jel to sta bolje od NEO??

Sada sam nasao i Housela za 19000...
Ljudi znali neko nesto o ove dve klime?
HELP!!

Ne znam kakva je koja klima nego me interesuje gde to ima housel-a za te novce?

I nije tako losa, ima je jedan moj poznanik vise od godinu dana.
Licno, mislim da je malo poddimenzionirana, tj. da nije bas 12-ca, mozda negde izmedju 10-11(ako moze da se tako kaze), ali za sada kod njega radi OK.

Imam tu cenu preko nekog kolege sto ih nabavlja inace je 21000 V.P.
Ali se razmisljam dali vredi dati koju hiljadu vise ili uzeti najjeftiniju-NEO?

Evo u Novom Sadu je jos pala cena Neo klime...sada je 14800 dinara, a sa ugradnjom 19500...Nemam pojma sta da radim...

NSdjanin je napisao(la):
Evo u Novom Sadu je jos pala cena Neo klime...sada je 14800 dinara, a sa ugradnjom 19500...Nemam pojma sta da radim...
Uzmi je slobodno, prošle godine smo ih dosta prodavali i rade odlično. Ako nađeš Midea klime nju uzmi pod obavezno.

Neznam ali ja sam uzeo NEO (nemogu vise da razmisljam da ili ne!) sutra mi je ugradjuju pa ako nekog zanima napisacu i utiske
Over and out

No problem
NEO Acs-hh12LIH
Ako ti to ista znaci... :wave:

Ja imam NEO klimu jos od prosle godine i ono,jos uvek visi.
Jedini problem koji sam imao je sto klima nije reagovala na komande daljinskog,ali su momci iz servisa za 5 minuta resili problem,tako da...

PS displej je super ,)

rastafarian je napisao(la):
Neznam ali ja sam uzeo NEO (nemogu vise da razmisljam da ili ne!) sutra mi je ugradjuju pa ako nekog zanima napisacu i utiske
Over and out

Pa da cujemo (procitamo) utiske o NEO-u?
Pozdrav.

Pa zasada naravno sve radi kako treba(a kako ce biti kada leto dodje-videcemo ,) )
U pocetku onaj displej sto se nalazi na unutrasnjoj komponenti me bas nervirao,kao sta ce mi tamo,ali bas je OK.
Kompresor je poprilicno tih,jedino sto mi se nije svidelo je to sto je upustvo samo na bugarskom-pa sam treba skontati daljinski i sve to,sto nije problem za onoga koji se sretao sa klima uredjajima

Pa zasada naravno sve radi kako treba(a kako ce biti kada leto dodje-videcemo ,) )
U pocetku onaj displej sto se nalazi na unutrasnjoj komponenti me bas nervirao,kao sta ce mi tamo,ali bas je OK.
Kompresor je poprilicno tih,jedino sto mi se nije svidelo je to sto je upustvo samo na bugarskom-pa sam treba skontati daljinski i sve to,sto nije problem za onoga koji se sretao sa klima uredjajima

Ma daj malo nasiroko...kakve su mu mogucnosti...sta moze,a sta ne i tako to.
Hvala unapred.... :type:

Ponudili su mi u Tadiranu neke Hitema klime koje su im na promotivnoj ceni. Zna li neko nešto o njima ?

A kakve informacije daje taj displej?

Temperaturu sto podesis,kako se brzo okrece fan,na sta je podeseno(pahuljicu za hladjenje ,kapljicu za vlazenje vazduha...) tako neke sitnice,nije uopste los

Pa sta vam je ljudi, sto je cena od 16 000 dinara mala? U Bugarskoj su prosle godine kad sam bio na moru bile oko 220 evra panasonic klime. Mozda su bile falsifikat ali ako tamo ima klima za 180-200 evra sto ovde ne bi bilo za 230?

U BGDu u Sarajevskoj sam sinoc video NEO 12-icu za 14700 din.

Kako sada smesno izgleda ova tema! Da je okrenemo na otprilike: koja klima bolje greje preko leta.

p.s. 03.06.2004., Bgd 13 stepeni Celzijusa!

NEO Acs-hh12LIH

To je slabiji model, kompresor je manje snage (recimo 12000W umesto 14000W max kapaciteta hlađenja/grejanja). Neo top model je HR12, i po onome što sam uspeo da iskopam na netu pravi ga neka kineska ultra-mega firma koja ima 20.000 zaposlenih.
Generalno, Kinezi su otpočeli rat cenama jer su pre 1-2 godine dostigli proizvodnju od 18 miliona klima uređaja godišnje pa su se na tržištu pojavili extra viškovi.

Poslednja izmena:
Heinz je napisao(la):
To je slabiji model, kompresor je manje snage (recimo 12000W umesto 14000W max kapaciteta hlađenja/grejanja). Neo top model je HR12, i po onome što sam uspeo da iskopam na netu pravi ga neka kineska ultra-mega firma koja ima 20.000 zaposlenih.
Gde si nasao podatke o Neo klimama?

Panos je napisao(la):
Gde si nasao podatke o Neo klimama?

Kopao po netu, pa na kraju našao nešto na nekom bugarskom sajtu :) Interesantno je da HH i onaj slabiji model pravi jedna firma, a HR neka druga (zaboravio sam nazive, ali mogu da pronađem).

A najopštije podatke sam video u Tehnomarketu, nije da im nešto verujem, ali piše za tri modela tri različita proizvođača kompresora i tri različite snage/cene. Jedino je taj HR prava 12-ica, ostale su slabije 15-ak %.

ja sam uporedio NEO i Galanz i izgledaju identicno ,isti takav je i AKAI a evo ga sada i ORION u WEG-u,samo sto je NEO jeftiniji od svih njih ,a verovatno je ista fabrika za sve
najbolje da uzmete galanz jer on ima samo jedan i dobar je ,cenaoko 190-195 eur ,pozdraw

Po onim podacima do kojih sam ja došao Neo klime postoje u sledećim varijantama:

Neo ACS-HH12L pravi Guangdong Chigo Air Conditioning Co., Ltd.
Neo ACS-HC12LCD pravi Jiangsu Chunlan Refrigerating Equipment Stock Co., Ltd.
Nep ACS-HL12FA pravi Guangdong Galanz Enterprise (Group) Co.
Neo ACS-HR12LED pravi Gree Electric Apliances Inc.

Inače, Guangong je oblast u Kini, a Galanz je najveći kineski proizvođač mikrotalsanih rerni koji se relativno skoro uključio u proizvodnju klima uređaja i neposredno nakon toga započeo rat cenama jer su se pojavili veliki viškovi na tržištu.

Evo jednog linka za Gree Electric, čisto da se vidi šta sve ljudi prave http://www.gree.com.cn/newegree/epbrows.asp?en_group=Split Type i to samo od split sistema.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno