Šta je novo?

NEO DVD Player pitanje

q3railer

Čuven
Učlanjen(a)
21.06.2004
Poena
645
Kako se na njemu pustaju prevodi DIVX filmova, filmove pustim bez problema, na isti CD narezem i prevod ali on ga ne cita, kao da ga nema na CD-u, ima li neka posebna extenzija prevoda koja je potrebna da bi prepoznao prevod ili shta vec...

Hvala unapred! :wave:

Pa uglavnom plejeri "vole" da titl bude u sub ili srt formatu i da se uz to i zove POTPUNO isto kao film. Znaci ako imas npr. film.avi titl mora da bude film.srt

Neo nije neka poznata marka i pre kupovine je potrebno proveriti da li cita titl za divx. NEO ne cita.Posto se ne zna ko je proizvodjac i gde se sklapa nemoguce je naci software za nega da bi se uspostavila kontrola.Moj ti je predlog da pokusas da precesljas net nebili pronasao neki savet o upgrade softwera.
pozdrav :crash:

NEO čita titlove ali izgleda samo u srt formatu. Titl koji imas sa Subtitle Workshop prebaci u srt format i prikazaće se na NEO playeru. Uređaj ne prepoznaje naša slova š,č,ć,đ,ž. Zgodno da titl prebaciš u ćirilicu jer onda dobijaš i naša slova (NEO se sklapa u Bugarskoj pa ima podršku za ćirilicu).

Nova verzija NEO playera ima identičnu masku kao i Sky VIsion, a da li su i iznutra identični to ne znam. Ako neko ima mogućnosti da proveri da li su pomenuti uređaji identični onda bi bilo moguće, promenom softvera da se za cenu NEO-a (u Bugarskoj je oko 50€) dobije funkcionalnost Sky Vision-a (110-115€)

Pozdrav

Poslednja izmena:
Pogledaj na ES-u.
Ima previse tread-ova na tu temu tamo. Gleda se sve: model, serijski broj, polozaj drajva, itd... a zavisno od toga zavisi sta sve mozes da izmenis u tvom firmware-u.

RUS je napisao(la):
NEO čita titlove ali izgleda samo u srt formatu. Titl koji imas sa Subtitle Workshop prebaci u srt format i prikazaće se na NEO playeru. Uređaj ne prepoznaje naša slova š,č,ć,đ,ž. Zgodno da titl prebaciš u ćirilicu jer onda dobijaš i naša slova (NEO se sklapa u Bugarskoj pa ima podršku za ćirilicu).

Nova verzija NEO playera ima identičnu masku kao i Sky VIsion, a da li su i iznutra identični to ne znam. Ako neko ima mogućnosti da proveri da li su pomenuti uređaji identični onda bi bilo moguće, promenom softvera da se za cenu NEO-a (u Bugarskoj je oko 50€) dobije funkcionalnost Sky Vision-a (110-115€)

Pozdrav

Brate, stavljao sam film sa srt prevodom i opet nije mogao da ga vidi, ovaj NEO je krshina nevidjena, e da sam znao da su Bugari sklapali ne bi ga ni pogledao... :mad:

zormanic je napisao(la):
Pogledaj na ES-u.
Ima previse tread-ova na tu temu tamo. Gleda se sve: model, serijski broj, polozaj drajva, itd... a zavisno od toga zavisi sta sve mozes da izmenis u tvom firmware-u.

Samo NEO pdx77 postoji u 3 varijante sa ESS chipom, plus varijanta sa ZORAN chipsetom, i pominje se i MTK(mediatek). Svaki chipset ima druge osobine:
ESS - biras subtitl koji hoces, skokovito premotava Divx (a ponekad i DVD), originalni FW imaju sitna slova, i vrlo verovatno ne cita domaca slova. Prepravljeni i noviji FW imaju malo bolji prikaz titlova, ali to zavisi od modela do modela.
ZORAN - subtitl mora da bude istog imena kao i film, i ne moze da se procita ako su Divx filmovi na DVD mediji (ili moze pomocu trikova koji nisu uspeli svaki put).Citljivost odlicna, domaca slova rade osim š i ž (radi i to ako konvertujes kodnu stranu ili biras cirilicu, sto nalaze i kodovanje prevoda cirilicnim fontom).
MTK - cini se da ima najvecu podrsku (prvi divx Yamada je radjen oko njega), ali i on mora da ima naziv prevoda kao i film. U stvari, dovoljno je da se pocetak naziva subtitla poklapa sa celim nazivom filma. I on ce procitati sve prevode koji pocinju tako (npr. troy_srp.sub, troy_eng.sub...) pa se kroz subtitlove prelazi pritiskom na taster subtitle. Odlicna citljivost, i koliko sam ukapirao ima domaca slova.

Verujem da kod brandname uredjaja jedan model ima jedan chipset. Ako kupis philips 630, svaki philips sa tim brojem ce verovatno imati isti chipset unutra i moci ces da ga apgrejdujes.
Kod Noname (NEO, Skyvision..) svaka nova tura uredjaja, iako ima isto ime, iznutra se potpuno razlikuje, a posle par meseci promeni se i spolja. Pa dodjes u situaciju da svi pisu o svom uredjaju NEO pdx77, a svaki ima drugaciji model.. jedan u klin drugi u plocu :(

Znaci skokni do http://www.elitesecurity.org/forum/95 ali samo ako imas vise dana slobodnog vremena, i uzmi papir i olovku da vatas beleske, jer ce ti se sve brzo zamutiti (meni barem jeste).

Nazad
Vrh Dno