Šta je novo?

Neo 42S2H, 42" plazma TV

S_Kid

Čuven
Učlanjen(a)
16.08.2003
Poena
619
Na akciji košta svega 50.000 dinara, da li neko ima iskustvo sa ovim televizorom pošto mi Gugl daje rezultate samo na bugarskom (Ken Lee varijanta), a ja umem da čitam pisanje ali ne umem da čitam čitanje... :)

Karakteristike su za moje potrebe jako dobre, verovatno ću otići i da ga pogledam uživo, ali ipak bih voleo neki komentar od poznavalaca jer se radi o brendu koji nisam do sada kupovao.

f_neom_6e97507.jpg

Dobro je sto nisi kupovao neo...i nemoj da ga kupujes i dalje :) Shetash se shumom, i vidish mrtvog pacova na stazi...samo ga shutnesh nogom u stranu i produzish dalje...neo je mrtav pacov. Da je 40 000 ne bih ga kupio, jer je i to uzasna visoka cifra za tu marku (nije bitno sto je 42` plazma u pitanju).

Moj savet ti je da se malo strpish, shteknesh josh 20ak hiljada i uzmesh panasonica ko chovek

Na zalost moram se sloziti sa marko_84 i reci ti da bezis od doticnog Neo modela. Uzmi neki provereni brendirani model, znam servis koji je pretrpan takvim "no name" tv a ima i HDTV! Nisi dovoljno bogat da kupujes jeftine stvari, mada mozda i jesi.

Poslednja izmena:
Kad rastavis taj NEO vidis da ima iste delove kao i SONY ili Panasonic.Sve se to pravi u Kini ili istocnoj Evropi.Po meni sve sto se ne proizvede u Japanu od tehnike ne vredi.Konkretno imam neki NEO DVD koji sam platio pre dve godine negde oko 3500 din.Taj pusta DViX filmove sa velikim titilom i nasim slovima i radi ko zmaj.Nigde nisam do sad video ni priblizno kvalitet titlova kao kod njega.Kad sam kupovao klimu svi su mi rekli ne gledaj marku unutra su sve iste.Mi placamo ime tj brend znaci placas nalepnicu na kojoj pise Panasonic.Kinezi su okupirali ceo svet,a pogotovo ih ima ovde zbog niskog standarda ljudi,koji moraju da gledaju da prodju sto jeftinije.Zato ja bih kupio taj NEO i kao jedan moj drug kad ti dodju komsije da vide stavis nalepnicu Sony ili Sharp.On je tako preko nekog krsa od TV stavio nalepnicu Sharp i svi mu zavide a izgleda da i TV bolje radi. :d :d :d

Ne bih se bas slozio jer jeste da se sve proizvodi u Kini ali definitivno nije isti kvalitet delova. Recimo CRT 29" Samsung i Vivax ne daju uopste isti kvalitet slike a ako neko sme da se igra sa takvim brendovima - samo napred.

Na akciji košta svega 50.000 dinara, da li neko ima iskustvo sa ovim televizorom pošto mi Gugl daje rezultate samo na bugarskom (Ken Lee varijanta), a ja umem da čitam pisanje ali ne umem da čitam čitanje... :)

Karakteristike su za moje potrebe jako dobre, verovatno ću otići i da ga pogledam uživo, ali ipak bih voleo neki komentar od poznavalaca jer se radi o brendu koji nisam do sada kupovao.

f_neom_6e97507.jpg

Ne slušaj ti ove što te odvraćaju. To su ovi sa bencha. Sve nobles. Neće ništa narodno pa makar i Neo.

Šta ima veze da li je kvalitetan. Kada dođe komšiluk i uzvikne "Viđu kol'ki teve" misliš da će i da gledaju u marku. Za reakcije komšija vredi svaku paru.

:smoke:

Hehe, komsija.... pa ok kupovina je tvoj izbor a nase savete si procitao.

Ok, hvala svima na komentarima, danas sam pogledao televizor i rešio da sačekam sa kupovinom. Slika nije problematična koliko završna izrada i sveukupan utisak kada se televizor pogleda i pregleda uživo. Sa druge strane, što sam prevideo, za taj novac se može kupiti i solidan projektor a moj prioritet su upravo filmovi.

Eto, ako neko ipak kupi ovaj model, nek da reč više :)

Ok, hvala svima na komentarima, danas sam pogledao televizor i rešio da sačekam sa kupovinom. Slika nije problematična koliko završna izrada i sveukupan utisak kada se televizor pogleda i pregleda uživo. Sa druge strane, što sam prevideo, za taj novac se može kupiti i solidan projektor a moj prioritet su upravo filmovi.

Eto, ako neko ipak kupi ovaj model, nek da reč više :)

Dobar ti fazon :d Daj pojasni tu zavrsnu obradu i sveukupni utisak?
Projektor ti je najgore resenje.

Pa recimo, kada u prodavnici porediš ovaj Neo sa nekim Samsungom isto je kao da porediš Neo fritezu sa Philips fritezom. Plastika izgleda previše plastično i neubedljivo, počev od spojeva pa do nesretno zalepljenih Neo slova ispod ekrana. Kad staneš ispred ovog televizora uživo, prva pomisao nije "oću da kupim ovaj televizor" nego "e, ovaj mora da je najjeftiniji", što realno i jeste, sa koliko dobrim razlogom i dalje ne znam.
Sama slika nije posebno niti bolja niti gora od Panasonica koji je bio nešto preko 70.000 dinara.

Projektor je za mene dosta dobro rešenje, jer televiziju inače ne gledam.

Čekaj malo, jel' ti nameravaš da gledaš u plastiku ili u ekran? :p
Naravno da je Neo tu samo stavio nalepnicu. Isto tako je mogao i "ei niš", a isto radi i "gorenje".
Kako vidim na bugarskom forumu, koristi lg displej.
Moj ti je savet: zaboravi na plastiku, ponesi sa sobom neki kvalitetan dvd i testiraj ekran.

Čekaj malo, jel' ti nameravaš da gledaš u plastiku ili u ekran? :p
Naravno da je Neo tu samo stavio nalepnicu. Isto tako je mogao i "ei niš", a isto radi i "gorenje".
Kako vidim na bugarskom forumu, koristi lg displej.
Moj ti je savet: zaboravi na plastiku, ponesi sa sobom neki kvalitetan dvd i testiraj ekran.

Pa vidi, ima smisla to što govoriš. Medjutim, kad saberem sve svoje utiske posle obilaska prodavnice, radije ne bih kupio taj televizor, tako da to je prilično subjektivno. Ovde na slici i po specifikaciji mi se učinio solidno, uživo nije ostavio takav utisak, iako možda ima potencijala.

Kako god okreneš, traženje optimalne varijante za kućni bioskop je što bi braća Englezi rekli, bol u guzici, ali ipak sa dozom geek uzbudjenja :D

E stvarno je izabrao nalepnicu (Sharp) :wall:

šta fali Sharp-u, da nije možda trebalo da stavi Samsung:mad:

a kad smo već kod Samsung-a ima njihova plasma od 42' incha za 50 hiljada ovde u NSu, jest da ne volim ovu firmu ali mislim da je mnogo bolja kupovina od tog Neo-a...

Ne bih se bas slozio jer jeste da se sve proizvodi u Kini ali definitivno nije isti kvalitet delova. Recimo CRT 29" Samsung i Vivax ne daju uopste isti kvalitet slike a ako neko sme da se igra sa takvim brendovima - samo napred.

A i Samsung što ima sliku... da se u*ereš. Ne mogu da prežalim što sam sa matorcima napravio menjažu i moj 29" Sony menjao za 32" Samsung samo zbog dijagonale. I da... u to vreme (pre tri godine) je taj TV bio u vrhu Samsungove ponude, znači nije najkrš i plaćen je nešto manje od 50k din.

ako je taj samsung c62....obratite paznju na crnu boju...nije crna...zelenkasta je. To neverovatno dolazi do izrazaja kada je pored neka druga plazma

Kad rastavis taj NEO vidis da ima iste delove kao i SONY ili Panasonic.Sve se to pravi u Kini ili istocnoj Evropi.Po meni sve sto se ne proizvede u Japanu od tehnike ne vredi.Konkretno imam neki NEO DVD koji sam platio pre dve godine negde oko 3500 din.Taj pusta DViX filmove sa velikim titilom i nasim slovima i radi ko zmaj.Nigde nisam do sad video ni priblizno kvalitet titlova kao kod njega.Kad sam kupovao klimu svi su mi rekli ne gledaj marku unutra su sve iste.Mi placamo ime tj brend znaci placas nalepnicu na kojoj pise Panasonic.Kinezi su okupirali ceo svet,a pogotovo ih ima ovde zbog niskog standarda ljudi,koji moraju da gledaju da prodju sto jeftinije.Zato ja bih kupio taj NEO i kao jedan moj drug kad ti dodju komsije da vide stavis nalepnicu Sony ili Sharp.On je tako preko nekog krsa od TV stavio nalepnicu Sharp i svi mu zavide a izgleda da i TV bolje radi. :d :d :d

Ovo je,bez ljutnje,nesto najgluplje sto sam procitao :).Pa jel ti stvarno mislis da je ista elektronika od NEO branda i Sony-a?Da ne govorim o generaciji ekrana i kvaliteti izrade.Druga stvar.Kakve veze ima gdje je proizveden?U Japanu ili Iraku?Svaka firma gleda da izgradi tvornicu za proizvodnju i sklapanje uredjaja gdje joj je jeftinija proizvodnja i najblize trziste.

Zasto bi oni sastavljali u Japanu i prodavali na Balkanu ili zapadnoj evropi i placali troskove transporta 5000 km,carine i ostale *****rije kad mogu jednostavno izgraditi tvornicu u Ceskoj i pokriti pola evrope.Cim izadje sa proizvodne trake odma sibaju u sve susjedne zemlje kod dobavljaca.

Ovo je,bez ljutnje,nesto najgluplje sto sam procitao :).Pa jel ti stvarno mislis da je ista elektronika od NEO branda i Sony-a?Da ne govorim o generaciji ekrana i kvaliteti izrade.Druga stvar.Kakve veze ima gdje je proizveden?U Japanu ili Iraku?Svaka firma gleda da izgradi tvornicu za proizvodnju i sklapanje uredjaja gdje joj je jeftinija proizvodnja i najblize trziste.

Zasto bi oni sastavljali u Japanu i prodavali na Balkanu ili zapadnoj evropi i placali troskove transporta 5000 km,carine i ostale *****rije kad mogu jednostavno izgraditi tvornicu u Ceskoj i pokriti pola evrope.Cim izadje sa proizvodne trake odma sibaju u sve susjedne zemlje kod dobavljaca.

Ovo pricas napamet ili iz iskustva?Ovo o troskovima transporta i carine sto si napisao bilo bi smesno da nije zalosno :d:d:d Nemoj da se javljas ubuduce sa komentarima kad ne poznajes dovoljno materiju,to ti je moj dobronamerni savet.
Sve sto sam napisao je iz licnog iskustva,bez nagadjanja a ti si lupetao gluposti bezveze.

Ovo o troskovima transporta i carine sto si napisao bilo bi smesno da nije zalosno

Covek je u pravu, troskovi transporta za takvu robu su jako skupi, pa makar prelazili samo jednu-dve drzave, otac moga druga vozi takvu robu, (doduse u inostranstvu) tako da sam ja bar siguran u ono sto pricam...

Izgleda da nije na akciji nego da mu je to stalna cena.

Poslednja izmena:
Ovo pricas napamet ili iz iskustva?Ovo o troskovima transporta i carine sto si napisao bilo bi smesno da nije zalosno :d:d:d Nemoj da se javljas ubuduce sa komentarima kad ne poznajes dovoljno materiju,to ti je moj dobronamerni savet.
Sve sto sam napisao je iz licnog iskustva,bez nagadjanja a ti si lupetao gluposti bezveze.

Ne kuzim sta je zalosno?Sta ti nije jasno?...,nacrtat cu ti.Mislim da sam bio izrazito jasan o "materiji".Zasto bi proizvodili panele u Japanu i onda ih transportirali u evropu,kad je jednostavnije izgraditi tvornicu u evropi? Ili ti vjerovatno imas svoju ekonomsku teoriju koja ce radikalno promijeniti svijet.Svaka roba koja prelazi granicu prolazi carinsku kontrolu.

Ja stvarno ne znam kakva ti licna iskustva imas,ali bih i ja volio probati to sto ti uzimas

anblivbl...kao prvo, uvek, ali uvek se za vrlo kratko vreme provali uredjaj koji daje ultra mnogo za male pare, a posebno oni "isto je kao sony, samo shto ima drugo ime". Tako da ta teza ne pije vodu ni malo. Kao drugo, tehnologija izrade lcd panela nije cement da je sve homogeno. Bolji paneli idu za vece pare, i zna se ko ih kupuje, loshiji idu, jelte, kinezima. Slichna caka je i sa procesorima...svi su iz istog kalupa, pa se ogranichavaju u zavisnosti kako je koji ispao, i od toga im zavisi cena.

Ima na nashem trzistu mnogo kopija ipod-a, i kojekakvih mp4 playera...baciti pogled na display...nisu dzaba 3000 dinara.

Kvalitet za zestoko male pare cesto naleti i postoji. Kvalitet za male pare koji je dugo na trzishtu, i josh niko nije provalio koliko je to kvalitetno...Jock...ne postoji, bilo bi rasprodato pre 3 godine.

romanoc-ova rech je po meni na mestu...Ja nisam vel`ki poznavalac lcd tehnologije. ali sam prilichno dobar poznavalac ekonomije i tehnike poslovanja...Da nisam, firma bi mi davno propala ;)

Pa napisao sam vec kakva iskustva imam.A to je da mi ovde dobivamo krs i da placamo samo brend tj. samo ime a da to nema veze sa kvalitetom.Mozda drugi imaju drugacija iskustva voleo bi da napisu ali ja imam takvo misljenje jer sam u zadnjih 8 godina potrosio silne pare na svakojakve tehnicke stvari i da sam se uverio da to sto pise sony nema apsolutno nikakve veze sa kvalitetom.Jedino kad vidim da pise Made in Japan siguran sam u kvalitet.Inace u zadnje vreme je i kvalitet kineskih proizvoda porastao,tako da nam je otezan izbor i da svi gledamo prvestveno cenu.Evo ti jedno iskustvo.Pre dve godine kupim veliki frizider marke Gorenje,racunam kao Gorenje je poznata marka itd.Ispade da je taj frizider koji u sebi sadrzi i zamrzivac najveci krs jer ne hladi dobro i plastika se u onim fijokama zamrzivaca sva polomila.Imam jos puno takvih primera,evo ti jedan svezi ,sad sam dosao od kolege koji ima Beko LCD i slika kod njega je mnogo bolja od mog Panasonica oba 32" i oba na Total tv,ima cak dva tjunera i pip.

Ako si ti 100% ubedjen da je Neo isto sto i Samsung, Sony etc. pa ok, kupuj NEo tv i uzivaj u "identicnom" kvalitetu slike i duzini trajanja samog tv.

Poslednja izmena:
Nisam ubedjen vec prenosim samo moja iskustva nista vise.

ovakav televizor ne treba uzimati osim ako nekom nije žao para. pre 4 godine sam dobio sličan tv na nekoj nagradnoj igri (rešili se krša) radio je možda godinu dana bez ikakvih problema i slika nije bila loša. kupio sam i ups da ne rikne pre vremena. međutim čim je istekla ko bajagi garancija (koju nisam ni dobio) tj. godinu dana počelo je ****** (mislim ne baš istog dana) sve funkcije su se sjebale u meniju, nekad je trebalo i pola sata da se upali. zujanje je znalo i da nervira itd. sve dok jednog dana posle tri godine nije crko. nosio sam ga u neki servis gde je lik ustanovio da je ekran od samsunga, matična od sony-ja itd. ispalo je da je to neki prototip samsungovog televizora sa GERICOM oznakom koji se nikad nije ni proizvodio masovno pa nema ni šemu, ni delove ma ništa, obična šklopocija ko i taj neo. sva sreće po mene pa ga nisam ništa platio, jedino su mi ostale rupe u zidu.

Gericom je najgori krsh od laptopa koji sam ikada imao, pre jedno 6-7 godina. Nije radio kako treba od prvog dana. Sreca pa je bio poklon tako da nije bila moja lova iz dzepa, ali je bruka koliko je to losa firma.

najgore je što takve firme i dalje izbacuju svoj krš i "truju" tržište.

tjut dobro je shto je tako :) Velike marke spushtaju cene da ljudi ne kupuju te krsheve nego njihove malo manje krsheve :)

Nazad
Vrh Dno