Šta je novo?

Nemoguci update win-a 10 na laptopu (0x800f0922)

Ulrich

Cenjen
Učlanjen(a)
04.12.2020
Poena
155
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5700X & DeepCool AS500
Matična ploča
MSI B450 Tomahawk Max
RAM
32 GB (2x16GB) Kingston Fury Renegade 3600Mhz
GPU
XFX 7900XTX Merc 310
Storage
Samsung SSD 860 EVO 1TB & Kingston SKC 600 512GB & Seagate Barracuda 4GB,2GB
Zvuk
Creative Sound BlasterX G5 & Genius SW-G2.1 1250 & Samson SR850
PSU
FSP Hydro G PRO ATX3.0 1000W
Kućište
Sama Ark
Monitor
Gigabyte M32UC & Philips 325E1 & Philips 272E1GAEZ
Miš & tastatura
A4Tech W60 & Redragon Vishny
Laptop
Asus Tuf A17
Mobilni telefon
Samsung Galaxy M51
Pristup internetu
  1. Optički internet
Vec neko vreme pokusavam da apdejtujem win,ali nece pa nece......komp detektuje da postoji upddate,skine ga,instalira i kada resetuje laptop dobijam poruku "nije moguce dovrsiti konfigurisanje ispravki" i onda vrsi pola sata opoziv promena.....(sto me izludjuje)

Na netu ima gomila saveta i iskustava kako da se prevazidje ova greska,mnoge sam pokusao,cackao nesto po NET. fajlovima,service-u,pisao nesto po "dos" prozorima,gasio firewal,vpn,ali nista ne pomaze,nece pa nece da se instalira

Da li neko ima ideju kako bi mogao da apdejtujem win,a da ne brisem ceo win i instaliram novi?.....(na laptopu imam gomilu igara i programa koji mi se ne brisu i instaliraju ponovo)

20210802_204112-jpg.42169

20210802_203500-jpg.42168

I mene zanima, pošto mi više ide na živce.

Neverovatno je da se ovaj problem vuče već decenijama i da i dalje ne mogu da naprave to ažuriranje da radi kako treba. Da li si porobao “ručno” da skineš tu zakrpu i da tako probaš da je instaliraš. Očigledo ti nešto pravi problem. Recimo kod mene davno na xp problem je pravio antivurus. Kosu sam čupao dok nisam provalio šta je problem.

Ma isto je da li rucno ili "automatski" pokusam da instaliram....sad mi se desava i da se tokom pokusaja instalacije zaustavi na 44% i tako stoji satima...

Ugasio sam i sve antiviruse,i firewolove....ali ne vredi....sad sam pokrenuo neki troubleshoot za win update i kao stvarno je nasao neki problem,ispitivao,popravljao nesto,pa me "savetuje" da sad pokusam ponovo......takodje na nekom sajtu sam video da neko tvrdi kako se ova greska desava na sistemima gde nema microsoft Edge-a,a ja ga stvarno obrisao posto koristim Firefox...

Ne bi ni obracao paznju na ovu glupost,ali nervira me sto mi je laptop stalno u pokusaju da instalira taj apdejt,a ne uspeva.....pa onda skida,pa instalira,pa se procesor optereti na skoro 90,100% kao da radi ne znam sta,a on se ustvari muci samo oko tog apdejta.....

Ne bi ni obracao paznju na ovu glupost,ali nervira me sto mi je laptop stalno u pokusaju da instalira taj apdejt,a ne uspeva.....pa onda skida,pa instalira,pa se procesor optereti na skoro 90,100% kao da radi ne znam sta,a on se ustvari muci samo oko tog apdejta.....
Isto.
Lap mi je za posao i xtremno me nervira i smeta mi dok radim.
A ne mogu da ga reinstaliram od nule, imam gomilu nekog softvera, digitalnih sertifikata i potpisa, trebaće mi jedan dan da sve setujem kako treba.

Neće da instalira jer ima neki missmatch kojeg ne može da potvrdi. Da li je to "kritični" drajver ili neka druga zezancija, sad napamet je teško znati.

U ovakvim situacijama ako ni posle 3-4-5 sati igrarije da fixovanjem (sfc i dism) komandama, najbezbolniji je reinstall windows-a ili gašenje update-a (stopwinupdates - program).

A taj stopwinupdates programcic radi provereno dobro na win 10?....npr ovo

nikada ga nisam koristio,pa nemam predstavu,tj na desktopu nikada nisam imao problema sa apdejtom windowsa.....ali ako ovo radi,onda ce mi to resiti problem a necu morati da instaliram novi win...

To je to. Radi dobro, proverio sam. Koristio sam pre WinUpdateStop, ali više nije free.

Kad ga pokreneš, imaš više opcija (4) da izabereš. Ti izaberi samo prvu, da ti stopira Windows update-e (mada možeš i ostale, ali prvo vidi šta ostale opcije blokiraju - store, automatsko instaliranje drajvera...).

Poslednja izmena:
Instalirao programcic i stvarno ok radi....vise ni ne pokusava update

Al i dalje će da te kopka i nervira, mene bar bi

Pa bitno da mi ne iskacu oni prozorcici sa obavestenjima da je raspoloziv apdejt,pa onda downloaduje fajlove,instalira i na kraju kaze da apdejt nije uspeo pa vraca sve u prethodno stanje....

Sad,sto ja znam da nije azuriran,bas me u principu briga,ionako ne znam da li sam realno ikada i imao neke koristi od tih silnih apdejta.....koristo sam godinama win xp pa win 7 nikada se nisu dogradjivali,pa im nista nije falilo......mozda ovaj programcic instaliram i na desktopu...

Uradi in place upgrade (uradi backup, ali treba sve da ti ostane kako je i bilo), skini najnoviji ISO, pokreni instalaciju iz Windows.

Poslednja izmena:
Evo i mene koji vučem ovaj problem već nekih 10 mjeseci, desktop mašina, Win10 LTCS, ver 1809.
Izludi me.
Apdjeti ne prolaze svo to vrijeme, ali najgore je što gnjavi oko njih. A ako ne upalim računar ni jednom tokom dana on ga upali sam, uglavnom naveče ili tokom noći. Koji je to idiotluk. Radio sam korake po raznim tutorialima da onemogućim da se računar samostalno pali, ali nije pomoglo. Nisu pomogli ni razni tutoriali za ovaj Error 0x800f0922.

Koji biseri smisle i naprave OS na način da se on samostalno uključuje, i to bez da je korisnik prethodno eksplicitno dozvolio tako nešto, i još bez mogućnosti da se to isključi, nego čačkaš na dosta mjesta po raznim uputstvima, pa ni to ne pomogne.

Sad sam uradio ovo po programu StopWindowsUpdate koji ste ovde dali, pa ću da vidim šta će biti.

Možeš i ovo da probaš upišeš na CMD sa administratorskom privilegijom pa posle restart računara. Meni je pomoglo jedared.
Kod:
Net Stop bits
Net Stop wuauserv
Net Stop appidsvc
Net Stop cryptsvc
Ren %systemroot%\SoftwareDistribution SoftwareDistribution.bak
Ren %systemroot%\system32\catroot2 catroot2.bak
Net Start bits
Net Start wuauserv
Net Start appidsvc
Net Start cryptsvc

Nazad