Šta je novo?

nemogu da obrisem foldere

kbrana

Čuven
Učlanjen(a)
07.06.2004
Poena
609
posle windows update-a ostali su mi neki folderi na d particiji koje nemogu obrisati .Fajlove sam obrisao sad su samo prazni folderi koje nemogu ni obrisati ni preimenovati.mogu da if prebacujem u drugi folder na d particiji.probao sam i iz safe moda.Da napomenem i da sam rusio sistem i opet isto jedino nisam probao format d-imam na d puno filmova i muzike sistem mi je na c

Prilozi

• slika.jpg
    slika.jpg
    73.9 KB · Pregleda: 152
Probaj prvo da odcekiras "Read only" pa tek onda brisi

Probaj cut&paste u recycle bin. Znam da bi trebalo da je isto sto i delete, ali meni je jednom uspelo, dok drugi put vec nije, al u svakom slucaju probaj.

Probaj iz safe moda ili iz dos-a.
Na kraju krajeva ako nikako ne uspes, stavi ih da budu hidden kad se vec ionako prazni ;)

Imam i ja taj prob. i ti fajlovi su mi ostali iz norton-a i sve sam zbudzio u jedan dir. i sad mi on zauzima 4gb-a :(
Vetj skoro pola god. ih vucem sa sobom, nemam mesta da formatiram hdd...

Ako nadjete resenje bitju vam mnogo zahvalan ;)

imate reshenja na forumu samo potrazhite ...

Evo jednog saveta:
Kako obrisati fajl koji se ne može obrisati iz Windowsa:
1. Otvorite komandni prompt. U Start>Run... kucajte cmd
2. U Start>Run.. kucajte taskmgr
3. Idite u Processes tab i nađite explorer.exe i ugasite ga (obeležite ga i kliknite na End Process)
4. Ostavite otvoren Task Manager i idite na prozor komandnog prompta. Idite do fajla koji niste mogli da obrišete koristeći komande cd za ulaz u direktorijum (cd progra~1 ili cd windows) i cd.. za izlazak iz direktorijuma (npr. ako smo u c:\windows\system32\ i otkucamo cd.., izaćićemo u c:\windows\ direktorijumu)

Evo reshenje: skinete sa neta program Process Explorer. U njemu uradite search fajla koji vam smeta (ctrl+f i ukucate ime fajla) i ubijete sve servise koji ga koriste i na kraju lepo bez problema izbrishete folder. Ako pritom morate da ubijete i proces "explorer.exe." onda brisanje morate uraditi iz cmd-a, znachi ctrl+alt+del > file > new task > ukucate "cmd" i stisnete enter i onda tamo nadjete fajl/folder i del foldername i ako uspeshno to uradi jedan res kompa (ni ne morate res, samo u new task sada ukucate "explorer") i lepo uzivate sa obrisanim fajlovima :D
Da ne biste trazili gore navedeni program, ja sam bio toliko dobar da sam ga attachovao.
@aureus reactor: ocesh da mi budesh zahvalan? U tvom sluchaju morash da searchujesh fajl po fajl, ali probaj samo glavni folder i ako hoce sve, ako ne morash peshaka.
Pozdrav! :wave:
P.S. Ako nekom neshto ne bude jasno, slobodno neka pita, rado cu pomoci. Evo jedan help: u cmd kroz foldere se prebacujete "cd `foldername`", a jedan korak ka korenu fildera (isto kaokomanda up u win-u) radite pomocu "cd.."

Prilozi

• procexp.zip
    194.1 KB · Pregleda: 111
Sale KG je napisao(la):
...1. Otvorite komandni prompt. U Start>Run... kucajte cmd
2. U Start>Run.. kucajte taskmgr...
Ah smeshan si! Zar nije jednostavnije uraditi ctrl+alt+del, a ne filozofirati kao i ti, moguce je, ali zashto jednostavno kad moze i komplikovano.
I tvoja metoda nije toliko efikasna. Mozda neki program koristi i drugi proces, a ne samo explorer, a ti ne znash koji? Lepo uzmesh moj program i nadjesh sve procese koji koriste, sve ih ubijesh (komandom kill process) i tek onda na brisanje. Veca je verovatnoca da ce moje da upali nego tvoje.
P.S. ctrl+alt+del radi i bez procesa explorer.exe pa ne morash ranije da ga dignesh :D

Prijatelju ima mnogo načina da se to odradi, a ono sto sam napisao bio je samo jedan od njih!

Mora da si krstario zabranjenim vodama i skidao ponešto :D :d ;) . Meni se to nedavno dogodilo, imao sam mali fajl veličine kao kod tebe, i pored svih saveta sa bencha koji nisu urodili plodom, jedino što sam mogao da uradim je da sam bekapovao sadržaj čitave particije (17Gb) tj. prebacio na primarnu, formatirao particiju i tako ubio skota, a zatim ponovo vratio sve podatke na svoje mesto. Mukotrpan posao, jedno vreme sam to trpeo, ali sam na kraju pukao i uradio što sam naveo. Mislim da ćeš i ti morati tako da uradiš. Ako uspeš drugačije javi kako si to izveo, sigurno će to ponovo nekom ustrebati. :p

Ma dabre ovo shto sam gore naveo radi, lichno provereno (drug mi je pokazao kako). Isto sam i ja imao problema, neki skinuti fajl na desktopu, vrlo mali, ali win nije mi dao da ga izbrishem! Drug mi je pokazao kako i izbrisao sam ga. Nema potrebe da bez veze formatira mashinu! :D

Immortal_SurvivoR je napisao(la):
Ma dabre ovo shto sam gore naveo radi, lichno provereno (drug mi je pokazao kako). Isto sam i ja imao problema, neki skinuti fajl na desktopu, vrlo mali, ali win nije mi dao da ga izbrishem! Drug mi je pokazao kako i izbrisao sam ga. Nema potrebe da bez veze formatira mashinu! :D
A što se ne javi kad je meni trebalo, nego sam džabe živce kidao. :smash: :D

Ukoliko resenje Immortal_SurvivoR-a ne proradi, postoji jos jedna mogucnost, a to je da ti nemas pravo brisanja tih foldera. S obzirom da ih je pravio windows update, mozda je ukinuo prava user-ima nad njima, pa probaj ovo ...

Posto vidim da koristis WinXP idemo redom...

Startujes Windows Explorer, opcija Tools>Folder Options>kartica View>pa selektujes "Show hidden files and folders", pa odselektujes "Hide protected operating system files". Znaci kazes sistemu da ti prikaze apsolutno sve fajlove. Jos jedna obavezna stvar je da na istom mestu iskljucis opciju "Use simple file sharing".

Kada si ovo odradio, idi ponovo u sve te foldere i vidi da se nisu pojavili neki "novi" fajlovi u tim direktorijumima. Ukoliko ih ima brisi ih. Ukoliko ti neda da ih obrises, selektuj ih, pa desni klik, pa properties. Sada bi trebalo da imas novu "karticu" koja se zove Security. Vidi kakva prava pristupa postoje nad tim fajlovima, po potrebi promeni (ako ti neda da promenis, mozda treba da preuzmes ownership nad njima), i onda bi trebalo da mozes da ih obrises. Ukoliko su folderi prazni, isto properties na folder, opcija security, pa sebi daj odgovarajuce privilegije i obrisi ih.

Pozdrav,
Doggy

Poslednja izmena:
nista od ovoga ne pali-da li je moguce da je to neki bad sektor na harddisku

kbrana je napisao(la):
nista od ovoga ne pali-da li je moguce da je to neki bad sektor na harddisku
Nije to nikakav bad sektor nego nečija zla namera. Ne može ti naškoditi, ali nervira. Kao što napisah: sačuvaj podatke, mali će da ostane usamljen na particiji :smash: .a onda sa merakom uradi format iste, ali onako sa merakom :-devil-: Ima mali da propišti. :eyebrows: :D

Ma ja nemam prob. zbog win-a probao sam i iz NTFS dos-a i prikacinjao sam hdd na drugi os, jednostavno nneka druga zastita je u pitanju ...

Ovaj prob. vuchem vetj duze vreme ...

Sta da radim?

@SumAnuT
Pa da ima nebbi pitao ponovo sigurno ...

Da li si probao sledece. Uzmes boot diksetu win 98, odes u folder koji hoces a brises i lepo otkucas del. " On te pita are you sure" Naravno da jesi i lepo obrises. Vratis se lepo korak nazad i kucas rd ime foldera. Ili krace. Startuje nc5 a kada si u dosu , samo ce ti se dalje kasti. Nadam se da nisi podigao operativni u ntfs-u? Ako jesi zaboravi ovo gore. Eto razlog zasto xp instaliram u Fat32.

@borab, na ntfs-u sam :(

@kerber, koliko sam pogledao to je to valjda, samo nemogu sad da proba, kad probam javitju ti ...

;)

Ljudi probajte neki program koji brishe nepotrebne stvari iz Registry-a! Kao npr. Advanced Uninstaller Pro 2004, najverovatnije moze da pomogne, ako moje gorenavedeno nece.
Pozdrav
Daniel

Problem je sigurno u registry-ju... Samo treba pronaci gde je pa obrisati. Moj hint je hkeylocalmachine-software-microsoft-windows-current version-run :-devil-:

uspeo sam da resim problem sa CIA Commander-om

Edit: CIA Commander nije freeware!!!

Poslednja izmena od urednika:
Uzmes lepo neki bootabilni LIVE CD Linux (Slax 4.1.3 ,SuSe 9.1 LIVE) ili win CD Hirens boot ,dignes sistem i obrises sta zelis.
pozdrav,
Sloba

CIA Commander sluzi da napravis botabilnu disketu i onda mozes da brises kopiras itd i u NTFS formatu

bootable CD based on datapol OS with full native access on FAT and NTFS file-systems, full access on registry and user manager
NOTE: based on unique datapol technology for native access on NTFS

Evo isti problem... explorer.exe zakljuca foldere koji su napravljeni raspakivanjem arhive iz wincmd ili explorera, (desni klik extract here) i zatim zapakovani u novu arhivu...

Chudo windowsa sta reci,.... i da - radio sam update i opet isto...

milanbb je napisao(la):
Evo isti problem... explorer.exe zakljuca foldere koji su napravljeni raspakivanjem arhive iz wincmd ili explorera, (desni klik extract here) i zatim zapakovani u novu arhivu...

Chudo windowsa sta reci,.... i da - radio sam update i opet isto...
Veoma cesto radim i jedno i drugo, ali mi se jos nikad to nije desilo :S:

Nazad
Vrh Dno