Šta je novo?

Nemogućnost interneta

Jerke

Cenjen
Učlanjen(a)
21.01.2014
Poena
159
Uselio sam se u stan pre mesec dana i naravno odmah pokušao da ugradim internet. U SBB-u su mi rekli da na toj adresi postoje dugovanja i da ne mogu da potpišem ugovor. Drugi kablovski operateri nisu dostupni na toj lokaciji (Višnjica-Opština Palilula). Nema fiksnog telefona tako da otpada i ADSL. Što se tiče WiFi interneta, Orion je utvrdio da nema pokrivenosti na toj lokaciji a slično stoje stvari i sa drugim operaterima. Probao sam mts i telenor mobilni internet koji su radili jedva tako da verujem da je slična situacija i kada je u pitanju vip. Kako da dođem do interneta koji mi je neophodan?

Pa tako sto ces platiti(nesto sto ocigledno nisi ti napravio, ali je tvoja duznost bila da to proveris kad si se useljavao) jer po tvojoj prici oni jedino(SjBB) postoje kao opcija kod tebe. Druga mogucnost je da ako u okolini imas komsiju koji vec ima net i ruter sa wireless-om malo se prikljucis na njegov net ako je otvorena mreza tj. nezasticena, a ako je zasticena sa WEP-om lako ces probiti, ako je WPA malo teze zapravo mnogooo teze, ali nije nemoguce.

E sad ja ti to nebih savetovao ali bih te drugarski savetovao da platis da bi mogao da imas SjBB, jer na kraju krajeva kad si kupovao stan(ako si ga kupio) morao si da to proveris da li je sve izmireno, znaci tvoja greska, pa samim tim moras da platis tu svoju gresku i da naucis lekciju.

U zadnjoj recenici kazes da ti je internet neophodan pa tako ovo gore sto sam rekao nebi trebalo da ti predstavlja problem AKO ti je ZAISTA POTREBAN(pogotovu ako je za neki biznis od kojeg ces zaradjivati, a ne samo puko zezanje na netu i svlacenje svega i svacega).

EDIT: Milos i ja smo pisali u isom trenutku ja malo duze pa tako da ne ispadne da ponavljam sta je covek rekao.

Poslednja izmena:
Što se tiče komšija pokušao sam ali ljudi nisu bili spremni na saradnju, inače upravo sam pogledao 3g mapu telenora i video da nije pokriven samo krug od nekoliko zgrada uključujući i moju, internet mi je neophodan za fakultet.

Trebao si da pitaš gazdu pre nego što si se uselio. Taj je neki mnogo neozbiljan što ti izdaje stan. Bome to neka selendra kada nema fiksni a ni mobilni signal ne dopire.

Fiksni mislim da može da se ugradi ali to je 6000 za ugradnju, čitao sam o nekim repeaterima koji služe kao pojačivači mobilnog signala (postoji i na modemu za mobilni internet ulaz za isti), da li to može da pomogne i za koje pare to može da se nabavi?

Što se tiče WiFi interneta, Orion je utvrdio da nema pokrivenosti na toj lokaciji a slično stoje stvari i sa drugim operaterima.
apsolutno nemoguce da nema wifi pokrivenost ni jednog operatera. A orion je poslednji koga si trebao da zoves.

jednostavno izadji na terasu ili krov, skeniraj mreze, smem da se kladim da ces da uhvatis vise od jedne mreze.

Probaj ovde:
http://www.kbcnet.rs/mapa-pokrivenosti

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno