Šta je novo?

Nemam pojma koje napajanje da kupim :/

Svarog

Slavan
Učlanjen(a)
28.11.2007
Poena
309
Elem,posle X meseci sam (konacno) skupio neke pare za nabavku novog kompjutera. Ono sto planiram da imam u kucistu je :

i5 4670k
Asus Maximus VI Hero
Sappire R9 280x Vapor
2x4gb ram
ssd
2xHDD
DVD I CD rezaci

Interesuje me koje napajanje bi radilo kvalitetan posao ?

Ja preporucujem Cooler Master Vanguard 700W, odlicno je , i ja sam bio malo skeptican ali sam poslusao savet starih forumasa ovde i nisam se zeznuo , odlicno je samo nije bas jeftino ,koliki ti je budzet?

Kvalitetnih 600W ti je dosta, zavisi sta planiras da radis sa masinom i koliko da je "cedis" tj OC-ujes i naravno koliko bi para dao. Ako ti nije bitno polovno ili novo procesljaj oglase slobodno i trazi 600+ modele a ako hoces novo V700 je bombona.

Valjaju li ta Super flower napajanja generalno?

Kvalitetnih 600W ti je dosta, zavisi sta planiras da radis sa masinom i koliko da je "cedis" tj OC-ujes i naravno koliko bi para dao. Ako ti nije bitno polovno ili novo procesljaj oglase slobodno i trazi 600+ modele a ako hoces novo V700 je bombona.

Sve uzimam novo,pa bih da i napajanje bude takvo :) Mislim da za OC trenutno nemam potrebu (mada generalno i nisam preterano zagrejan za postavljanje nekih oc rekorda i sl.)

Ovo mi deluje seksi :) Kakvo je u odnosu na gore predlozeni super flower ?

Valjaju li ta Super flower napajanja generalno?

Ovo mi deluje seksi :) Kakvo je u odnosu na gore predlozeni super flower ?

Možda deluje spolja sexy ali unutra nije, dosta je reći da taj TT koristi kineske Aishi kondenzatore i druge kina mejd komponente, dok taj SF ima 100% japanske Nippon Chemi-Con kondanzatore i druge vrhunske komponente.

Poslednja izmena:
Ok,sad znam da su SF napajanja dobra :) Elem,vidim da ljudi hvale i enermax napajanja...koliko je pametno uloziti pare u ENERMAX REVOLUTION87+ 650W i(li) COOLER MASTER v700 sobzirom na moje planirane kompnente ? Mislim,znam da je skuplje-bolje ali da nije mozda overkill za moje potrebe?

V700 je odlicno, ja sam uzeo v850 za novu masinu sto sklapam! Sve preporuke!

Ok,onda je zakljucak - ili super flower ili v700,ostala napajanja su klasa ispod.

Aj jos samo da pitam - da li da u ovoj temi pitam za koliko mogu da prodam svoju staru masinu il' da otvaram novu temu u odgovarajucem podforumu ?

Poslednja izmena:
ako imas nedoumica oko napajanja najsigurnije je uzeti seasonic jer su OEM za druge brendove kao sto su antec i corsair,tako da onda mozes biti siguran jer antec i corsair nebi bas dali bilo kom proizvodjacu da im pravi napajanja :)

neko koje ima 50A na +12V

Koliko pokazuju domaći testovi, ni Raidmax-u ne fali ništa, barem onima koji su na Andyson platformi (RX-850AE, RX-1000AE). Problem je samo u Amerikama gde je napon iz zida 110V.

Promoteru iz sekiraške redakcije misliš na testovi vas sekiraša. E pa ja vam ne verujem baš ni malo. Nije Raidmax ravan Seasonicu, Super Flower-u, Enermaxu, Chieftecu(CWT) i Thermaltaku(CWT), Cooler Masteru(Seasonic, Enhance, CWT) pa pravili vi te testove kakvi god bili.

Poslednja izmena:
Lik je skroz promašio temu. :)

Ali kad već spominje Seasonic..... Izuzev toga što sam ja dva puta vraćao moj Seasonic GM620, nedavno sam bio blizu i da ga prodam. Na 5V grani imam 4.85V pa sam mislio da mi hard disk zbog toga škljoca. Već po drugi put u pomoć mi je došlo Raidmax napajanje, svi naponi su zakucani na 5 i 12V.... Da ne kažem radi ko zmaj.
Prvi Seasonic 620GM, stao mu je ventilator. Radio je on i tako bez problema, al reko ajde da ga vratim kad je već u garanciji.
Drugi Seasonic, LinXujem ja, testiram neki kuler i krene komp radnom da mi se gasi. Ispostavilo se da je 5V grana bila ispod ATX specifikacija. Bilo je oko 4.6V.
Dok nisam dobio novo napajanje, kod mene je bio RX-500AF, sa kojim sam bez problema linxovao (i7 930 na 4.3GHz sa HT, X58A-UD5).
Pošaljem napajanje nazad, ljubazno osobolje iz KimTec-a mi zameni napajanje opet, i dobijem novu garanciju.
Al i ovaj primerak ima 5V ispod 5V.... ne izlazi iz ATX specifikacija, ali je malo sramotno da je samo 4.85V.

Fazon je što Radimax stavljaju pod lupu... a kad bi svi proverili napone na svojim precenjenim napajanjima, videli bi da stvari nisu toliko sjajne.

Poslednja izmena:
Naravno da nije ravan, ali zavrsava posao...
....i crkne za kratko vreme ili zbog velikog kvaliteta ode neka komponenta.

@sekiraška redakcija
sigurno da ti ode napajanje kada nemaš uzemljenje i drma te struja a za to nije kriv Seasonic
ovaj konektor kod mene nema uzemljenje.... pa me je drmala struja svaki put kad sam dirao komp ....

time što porediš Seasonic sa Raidmaxom samo dokazuješ (ne)kvalitet vaših testova.

Poslednja izmena:
....i crkne za kratko vreme ili zbog velikog kvaliteta ode neka komponenta.

@sekiraška redakcija
sigurno da ti ode napajanje kada nemaš uzemljenje i drma te struja a za to nije kriv Seasonic

time što porediš Seasonic sa Raidmaxom samo dokazuješ (ne)kvalitet vaših testova.

S obzirom da sam u to vreme živeo u stanu, (ne tamo gde sada živim), bolje bi bilo da prestaneš da pišeš bilo šta. :D

Koliko pokazuju domaći testovi, ni Raidmax-u ne fali ništa, barem onima koji su na Andyson platformi (RX-850AE, RX-1000AE). Problem je samo u Amerikama gde je napon iz zida 110V.

SVA Raidmax napajanja su Andyson OEM. Da su orginalne Andyson platforme bilo bi ok, ali ih je Raidmax "pojeftinio" i plus Raidmax je poznat po tome da 80+ sertifikaciju radi sa drugacijim napajanjem od onog koji se isporucuju u prodaji.

Drago mi je sto su neki uspeli i da se posvadjaju na temi :) Elem,odlucio sam da idem na CM V700,ali tek za nekih mesec dana,kad legne plata. U medjuvremenu bi mi dobrodosao savet - koliko da trazim za moju trenutnu masinu :

Procesor - Core2duo 4400
Ploca - ASUS P5kc
Memorija - 2x2gb
Grafika - ATI Radeon 5770
Kuciste - CM Centurion 534 sa njiegovim default napajanjem od 380w
HDD - Seagate baracuda 320gb

?

SVA Raidmax napajanja su Andyson OEM. Da su orginalne Andyson platforme bilo bi ok, ali ih je Raidmax "pojeftinio" i plus Raidmax je poznat po tome da 80+ sertifikaciju radi sa drugacijim napajanjem od onog koji se isporucuju u prodaji.

Da, pojeftinio ih je i dao duzu garanciju 1god od LC powera i Chiefteka. :)
Ne vidim nista lose u tome. Zavrsavaju posao i ovakva kakva su.

Naravno, ko zeli susti kvalitet bez kompromisa, nece uzeti ni LC ni raidmax.

Drago mi je sto su neki uspeli i da se posvadjaju na temi :) Elem,odlucio sam da idem na CM V700,ali tek za nekih mesec dana,kad legne plata. U medjuvremenu bi mi dobrodosao savet - koliko da trazim za moju trenutnu masinu :

Procesor - Core2duo 4400
Ploca - ASUS P5kc
Memorija - 2x2gb
Grafika - ATI Radeon 5770
Kuciste - CM Centurion 534 sa njiegovim default napajanjem od 380w
HDD - Seagate baracuda 320gb

?

Za taj tvoj komp je više nego dovoljan i Raidmax RX-600AF. Ortaku takvo napajanje tera blago overklokovan FX 8320 i Sapphire R9 270X Dual X.

Ako ne planiraš uskoro neki opšti uprade kompa, V700 je čisto bacanje para.

Nazad
Vrh Dno