Šta je novo?

Nemacki jezik

Učlanjen(a)
06.08.2005
Poena
319
Koji komplet cd-ova i program je najbolji za ucenje nemackog?
Znaci da ima i govorne lekcije koje se slusaju i da se moze nauciti komplet jezik znaci ne samo nesto jednostavno i pocetno kao sto je vecina kurseva?

Најбољи програм се зове професор немачког језика.
Што се тиче других помагала имаш одличне аудио лекције на Дојче Веле са приручником у ПДФ формату.
http://www2.dw-world.de/serbian/kursevi/

Ја имам пар дискова, али ни један од њих ти не може помоћи ако желиш стварно да научиш језик, за то ти треба као што напоменух у првој реченицу професор па на то литература и ТВ.
Софтвер и разни програми за учење могу само да те усмере и да ти олакшају почетак да видиш да ли ти се свиђа језик и да ли желиш да наставиш да га учиш. Код мене је ситуација била увек, да сам морао да платим да бих то и похађао. Знам само једног типа - супер, хипер, мега лика који је уз књигу и неке аудио касете научио шведски, али он је један од 1000 и "посебан" је (кишни) човек увек био.

Иначе од наслова, ако ти нешто значи, а сматрају се добрим су:

"Learn to speak German", "Rosetta Stone" и "Tell me more" имаш их и на мули, ако имаш АДСЛ и времена па скидај.

Ја имам прва два наслова, од којих сам први купио још у Бгд-у негде 1998. - и оптимизован је за Виндозее 3.11, али шљака лепо 🙂.

Poslednja izmena:
OK hvala ne mogu da skidam sa neta jer imam dial-up,a preporucujes da uzmem neki od ovih kurseva koje si naveo?
A ovaj link sa DW sta ima na njemu nisam bas ni gledao,jel se tu mogu poruciti dzabe neki diskovi koliko sam shvatio?

Ако још можеш да купиш пиратске дискове у Бгд-у (не знам) - онда неко можда и има "Learn to speak German" - који сам својевремено купио, за остале не знам.
Он је сасвим солидан али је енглеско-немачки као и остали дискови.

Што се тиче Дојче Веле то је српско-немачки и одличан је, свака препорука. Њега можеш лаганица да скидаш и модемом. Имаш за сваку лекцију по један аудио од 5мб и ПДФ. Можеш и да видиш на овом линку:
http://www2.dw-world.de/serbian/kursevi/dwn/

Poslednja izmena:
Hvala ti.A koliko sam ja pratio emisiju na srpskom koja ide sa DW-a oni salju i diskove za ucenje.Jel to vise nema?

Веруј ми, то не знам. Можда је најлакше да им пошаљеш мејл и питаш их директно, сигурно ће ти дати праву информацију.

Posalji im (DW) mail, salju udzbenike za
osnovni kurs (mada ih imas u pdf-u na
sajtu). Meni je iz Kelna stigla posiljka za
oko mesec dana, a radijske emisije moras
da skines u mp3 formatu.

delija_sever031 je napisao(la):
Koji komplet cd-ova i program je najbolji za ucenje nemackog?
Znaci da ima i govorne lekcije koje se slusaju i da se moze nauciti komplet jezik znaci ne samo nesto jednostavno i pocetno kao sto je vecina kurseva?
Najbolji sistem za ucenje nemackog je"usta na usta".Nadjes neku svabicu i vozi misko. 😀

Nazad
Vrh Dno