Šta je novo?

[Nemacka] Prepaid Data paketi?

crveni

Slavan
Učlanjen(a)
11.02.2007
Poena
301
Pozdrav svima,

Potrebna mi je pomoc ako neko zna kod koga (kod operatera) i koji paket
uzeti za mobilni internet (dnevni , nedeljni, mesecni , flat svaka varijanta dolazi u obzir),
da je pri tome omogucen skype , gtlak i servisi remote pristupa (logmein, teamviewer).

Pregledao sam neke od ponuda koje daje o2 i t-mobile ali koliko sam
razumeo (google prevodom) na svim paketima je blokiran voip i p2p.

Ako neko ima info znaci u pitanju je Nemacka i neki prepaid paket.

Hvala.

Ne znam koji paket bi ti koristio (posto mobilni net ne koristim nimalo), ali za Skype u Nemackoj imas jako dobru opciju - Skype number.
Ne secam se kako se tacno zove usluga, ali registrujes svoj broj telefona na Skype-u, pozoves broj koji ti Skype da i preko njega koristis Skype - placas samo local/mobile rate za zvanje tog broja.
Placaju se 2 SMS-a koje Skype posalje da proveri tvoj broj telefona, i operator rate do Skype broja koji ti daju (verovatno obican local rate) + standard Skype rate za zvanje.

Uporedi naravno sa cenama data paketa, nemam predstavu koliko Skype trosi protoka, pa mozda i nije isplativa opcija ako nadjes operatera koji pusta Skype.

Evo malo info-a u vezi Skype-a u Nemackoj:
http://www.nytimes.com/2010/02/18/technology/18voip.html

Poslednja izmena:
Zabranjen je voip ali samo na papiru, barem sto se tice o2.

Uzmi
o2 O - prepaid, 15 centi/min sve.
+
o2 Internet-Pack-M (10eur), ovo je flat ali od 200Mb pa nadalje se spusta na GPRS brzinu

pozdrav

Hvala puno na sugestijama i informacijama.
Definitivno ovo sa O2 mi u potpunosti odgovara.

Po ugovoru ne smes VOIP - ima nacina naravno da se predje preko toga, ali ako te nadju - neces se lepo provesti (ako ti samo ugase ugovor, to je cak i dobro).

o2, odnosno, tschibo pre paid kartica, pa posaljes SMS na odredjeni broj, i aktiviras paket koji ti odgovara za mesec dana.

za novu godinu sam kupio paket sa sve usb modemom za 25 eur, i uplatio jos 25 eur za mesec dana flat. Radi ok, koristio sam i skype. Jedino mora da uhvati edge ili hdspa signal, da bi radilo ok, odnosno, da bi radio skype.

Meni to treba na 5 , 6 dana , koliko sam tamo , 99% da ce biti i free wifi-jeva ali moram imati i bekap varijantu u slucaju da wifi nije dostupan a nesto bude hitno.

Cuo sam i za taj tschibo serivs , ali mi nije bas najjasnije, da li moze da se uzme bez
usb stika posto imam u laptopu gmsmodem ili cu koristiti preko n97 i da li vaze i dalje oni njihovi paketi flet po danu.

Videh da pricas o skypu u nemackoj....
Nemam pojma koliko ce ti ovo pomoci, ali nije lose da napomenem...
Ukoliko ti bas nije potrebno, nemoj da se zamlacujes sa time. U svakom (pa i najmanjem selu), ima neki indijac, paki, ... koji drzi telefonski servis... Cena je smesna. Cini mi se da je 1 mni razgovora sa srbijom za fiksni oko 10 centi, a za mobilni oko 15 centi. To ti je najbolje resenje. E sada sta sam jos iz licnog iskustva saznao, to je da ti u nemackoj po zakonu ( a ispravice me neko ako gresim) moras da se registrujes na adresu prebivalista ako zelis da koristis bilo koji vid mobilne telefonije (cak i pripejd)..

Nadam se da sam ti barem malo pomogao...

P.S. svaki od ovih mini *posta* ima i kompove na kojim imas skype. Iznajmljivanje je smesno..

poz

Evo moja iskustva,
u Hannoveru sam dva dana i uzeo sam O2 loop paket
10e je registracija i kartica i 10e je mesec dana flat.
Limit je 5gb nakon toga brzina pada na 64k.
U ovoj varijanti nema razgovora , mogu da primim pozive i sms ali ne mogu da saljem
Moze i da se dokupi dopuna za to i to je 15e pa koliko potrosis.

Skype i fring sa mobilnog rade bez greske.
Sa usb gsm adapterom sam testirao i na laptopu i radi sve bez limita
Download je dobar ali je upload kako kad i kako gde

735959000.png

Sto se tice ugovora i tih gluposti niko me nista pitao nije, karticu sam uzeo
u O2 prodavnici , platio covek mi namestio, dopunio, aktivirao i dovidjenja. ;)
Izgleda da u vreme cebita mnogo toga preskacu samo da uzmu pare.

Pozdrav iz hannovera sa CeBIT-a
img2066small.jpg

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno