Šta je novo?

Nema zvuka

dejan#7

Slavan
Učlanjen(a)
18.01.2008
Poena
435
Kad upalim komp posle 20-ak minuta uopste nema zvuka!Svaki put moram da instaliram drajver(sa cd-a od maticne),ali nevredi opet nestaje.Maticna ploca je iz potpisa.Sta je u pitanju??

mozda falican audio cip. ako imas neku odvojenu muzicku ubodi je da vidis da li tako radi. ako ostane problem probaj da reinstaliras windows. ako i posle toga ostane onda si screwed:)

Probaj recimo UBUNTU Live CD. Ako ti radi sa njim normalno, onda OS (ili ako ti je lakshe reinstaliraj Win).
P5KC je inace poznata kao ... ne bash najbolja ploca :d

P5KC je inace poznata kao ... ne bash najbolja ploca

cela asus postava je audio falicna ako se dobro secam... :)

cela asus postava je audio falicna ako se dobro secam... :)

Gresis. Jedina od mid-range Asus ploca koja me je razocarala je P5KC, a testirao sam skoro sve modele u zadnjih godinu dana. Shto zbog ocajnog mem kontrolera sto zbog navedenog zvuka u koji su izgleda ugradili gremline :d

Gresis. Jedina od mid-range Asus ploca koja me je razocarala je P5KC, a testirao sam skoro sve modele u zadnjih godinu dana. Shto zbog ocajnog mem kontrolera sto zbog navedenog zvuka u koji su izgleda ugradili gremline

a p5b koji je imao i probleme kad mu se stavi i neka discreete zvucna a ne samo ako se koristi integrisana? p5k serija je isto bila obogaljena... asus voli da stavlja ADI cipove iz nekog razloga iako su dosta losiji od realteka npr. zasto ne stave cmedia oxigen kao sto su stavili na xonar?

a p5b koji je imao i probleme kad mu se stavi i neka discreete zvucna a ne samo ako se koristi integrisana? p5k serija je isto bila obogaljena... asus voli da stavlja ADI cipove iz nekog razloga iako su dosta losiji od realteka npr. zasto ne stave cmedia oxigen kao sto su stavili na xonar?

Imao sam P5B Deluxe sa Creative Live! 5.1 jedno vreme i nisam imao problema. P5K ima realtek-a koji radi ok na mojoj trenutnoj ploci. A za cmedia oxigen... pa ko bi onda kupovao Xonar (i oniko ga niko i ne kupuje :d) kad bi imao isti chip onboard. Da ne pominjemo cenu ploce, koja bi bila visa u odnosu na Realtek/ADI chipove.

ADI jeste inferioran u odnosu na Realtek, to se slazem.

pa ako vec niko ne kupuje xonar mogli bi da ga zaleme na plocu i naplacuju malo vise. mislim da se ljudi ne bi bunili da daju malo vise para kada ih ljudi iz marketinga ubede da je audio mnogo bolji od svega do sada:). ja ne bih imao nista protiv onih svetlecih portova na xonaru, bas su ludacki:)

Vrh Dno