Šta je novo?

nema zvuka na TV karti

hektor2

Slavan
Učlanjen(a)
29.07.2006
Poena
465
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5600G / LCPower212
Matična ploča
MSI B450 Gaming plus
RAM
48GB
GPU
Intel Arc A770 16GB
Storage
500GB nvme
Zvuk
Ima
PSU
LcPower 600W
Kućište
MS V700
Monitor
Tesla 27"
Prijatelj je kupio INTEX ? TV karticu. Sve se lepo instaliralo, samo je jedini problem
sto nema zvuka. Spojio sam malim kablom AUDIO OUT sa TV kartice na LINE IN na zvucnoj
(integrisana Realtek HD audio). Probao sam zvucnike direktno da prikljucim na TV karticu i gle za cuda lepo radi.
Mali kabl smo proverili unimerom i ima sve kontakte-nije u prekidu.
Gde moze da bude problem.
Poz
---

Softwerski 90 %
pogledaj u podesavanjima za audio karticu ili u programu preko koga gledate tv dal ste sve dobro namestili

Prijatelj je kupio INTEX ? TV karticu. Sve se lepo instaliralo, samo je jedini problem
sto nema zvuka. Spojio sam malim kablom AUDIO OUT sa TV kartice na LINE IN na zvucnoj
(integrisana Realtek HD audio). Probao sam zvucnike direktno da prikljucim na TV karticu i gle za cuda lepo radi.
Mali kabl smo proverili unimerom i ima sve kontakte-nije u prekidu.
Gde moze da bude problem.
Poz
---
Ne znam da li si resio problem, mozda je vec kasno :), ali treba spojiti "line in" na zvucnoj sa "sound card" (citam iz uputstva) na TV karti. Naravno, logika kaze da bi trebalo spojiti sa "audio in", ili bar sloziti boje (plavo sa "line in" na plavo sa TV karte... ma sta pisalo na njoj :)), ali ne... plavo sa zvucne karte spajas sa zelenim na Intex-u :D

Nema to veze sa tim.

proveri da ti nije ukljucena na audio kartici opcija za izlaz na 4 zvucnika ili vise. tako da su ti sve zadnje rupice sad izlazi. ako nije do toga moze da bude i da ti je line in disableovan, ne mora da bude smanjen. neki audio drajveri pokusavaju automatski da prepoznaju sta je ubodeno u tvoje audio konektore pa i sami prave nered sto se tice toga.. probaj naci tu opciju i dizejbluj je.

Nazad
Vrh Dno