Šta je novo?

Nema vise Samsunga 757DFX

MarNED

Slavan
Učlanjen(a)
03.07.2004
Poena
309
Savetovali ste mi da uzmem (a i to otprilike mogu) od monitora
low end, ili mid klase - SAMSUNG 757DFX, a dok sam to
saznao, u medjuvremenu tog monitora na lageru u prodavncama
vise nemaju. Ne znam da li da sacekam da se pojavi eventualno,
ili je i neki drugi dobar (u toj klasi), ali ne i skuolji od njega.
Opcije:
795DF
795MB
755DFX
757MB

Postoji li opcija za Fujitsu Simens (177V, C700-4, B772-1)
kao i za Hansol 720ET 730ET 730EDT Dynaflat, 730DT Dynaflat) ?

Kad bi naisao ovaj 757DFX, odmah bi ga uzeo... ali sam prinudjen
na zamenu ...
... ili da ipak budem strpljiv i sacekam ?

Ako nekog ima ko je upoznat s ovim neka mi odgovori ako moze.
Thanks.CAOS

MarNED je napisao(la):
Savetovali ste mi da uzmem (a i to otprilike mogu) od monitora low end, ili mid klase - SAMSUNG 757DFX, a dok sam to
saznao, u medjuvremenu tog monitora na lageru u prodavncama
vise nemaju.
Taj se valjda više ne pravi a nasledjuje ga Samsung 797DF, košta oko 10,000 din.

ZorMi je napisao(la):
Taj se valjda više ne pravi a nasledjuje ga Samsung 797DF, košta oko 10,000 din.

Tog 797DF NIGDEEEE nema, prelistao sam SVE cenovnike!

Alternativa ?!
:zgran:

Cekajte, zar 757MB i 757DFX nemaju cevku istog kvaliteta i zar to nisu prakticno isti monitori?

MarNED je napisao(la):
Tog 797DF NIGDEEEE nema, prelistao sam SVE cenovnike!
Nisi sve, evo gledam u 5 komada, cena po 10,100din.

Ma, nadrljao si. Ako ima Philips u Nišu, pruži se malo i uzmi 107P50.
Ili juri polovan 19" u BG-u. To je bolje nego ti shity Zamzunzi.

Bye Bye !

Narode, HVALA PUNO NA SAVETIMA,
ispred mene cuci KONACNO jedan SAMSUNG 757DFX !

Cini mi se ko da ga je nesto lupilo na sred ekrana, pa ulubilo malo :d
Ali ... :)
Dok se malo priviknemo ...
Mislim da je stvarno COOL, iako ni jedan drugi nisam video, (sem svog prethodnog DAEWOOA 529B valjda...)

Tako da ...
1 step off, jos da kupimo konfiguraciju ...
Ovaj JEDAN JEDINI sam JEEEEEEEEEEEDVA iskopo u Nishu ...
Da li je vredelo , videcemo , za sad DAAAAAAAAAA!!!!!!!

POZDRAV JOS JEDNOM SVIMA I...
THAAAAAAAANNNNNKSSSSSSSS!!!!!!!!

?

p.s. Samo 2 podpitanja za njega (757DFX)

1. Da li je normalno da se (po mom misljenju) dosta greje odpozadi ?
2. Zasto mi se podesena slika (size, position, pincusion...) promeni (prosiri)
po gasenju racunara i ponovnom paljenju ?
Zar ne treba da ostane tako? Ili mozda ima neku opciju "Save as..." :)

on ti za svaku rezoluciju i osvezavanje posebno pamti podesavanja.Tako da predpostavljam da je tvoje pitanje vezano bas za to.

MarNED je napisao(la):
Zasto mi se podesena slika (size, position, pincusion...) promeni (prosiri) po gasenju racunara i ponovnom paljenju ?
Ako ostaviš i ne diraš da li se kasnije vrati na normalu kad se zagreje? Ako je tako onda neki element treba da postigne radnu temperaturu...

ZorMi je napisao(la):
Ako ostaviš i ne diraš da li se kasnije vrati na normalu kad se zagreje? Ako je tako onda neki element treba da postigne radnu temperaturu...

Da, izgleda bas tako.
Kada ukljucim monitor (posle nekog vremena neupotrebljavanja)
slika mu je podignuta navise, cak i prelazi granice (jer sam
je prethodno namestio u mikrometar da prekrije celu vidljivu povrsinu.
Izgleda da radu upravo to sto ste rekli. Da, tokom rada, i
zagrevanja komponenti, polako spusta nanize sliku, tako da ne
treba da je stalno stelujem, vec da nadjem neku srednju vrednost.

Ili to, ili taj problem znaci nesto vise? Mislim u smislu neispravnosti
monitora? To je nesto sto treba da prhihvatim kao takvo, ili
je mozda los primerak (pa da se reklamira) ?

Thanks...

p.s. Desi se ponekad (a stvarno mislim da ne tripujem)
i da kad je ugasen (tj. u standby-ju) - cakne !
Onako bezveze.

Stvarno, ako je neko iole upoznat sa ovim stvarcicama, dal spadaju u
normalne (pogotovu za sirenje slike) ili 'patoloske' ako nije problem, nek mi napise. Ne bih da zaglavm s bogaljem kome ce bolest da napreduje za uvek :(

;)

samsunzi

Samsung monitori a i ne samo oni su postali ocajnog kvaliteta. Pritisak na cenu je naveo proizvodjace da ugradjuju krs komponente. Verovatno se neces usreciti ni da uzmes drugi vec prihvati falinku koju imas kao nuzno zlo.

DF i MB nisu ravni monitori vec zaravnjeni, pogledaj ivice monitora. Jedini ravni monitori su NF serija (i to nije Samsungova cevka vec Mitsubishijeva).

Dakle monitor ti je krs i pomiri se sa tim..

Ike je napisao(la):
Samsung monitori a i ne samo oni su postali ocajnog kvaliteta. Pritisak na cenu je naveo proizvodjace da ugradjuju krs komponente. Verovatno se neces usreciti ni da uzmes drugi vec prihvati falinku koju imas kao nuzno zlo.

DF i MB nisu ravni monitori vec zaravnjeni, pogledaj ivice monitora. Jedini ravni monitori su NF serija (i to nije Samsungova cevka vec Mitsubishijeva).

Dakle monitor ti je krs i pomiri se sa tim..

Samsung CRT monitori nikada i nisu pretendovali na high-end deo trzista pa ova tvoja primedba bas i ne stoji. Elektronika ugradjena u syncmaster seriju monitora, iako daleko od vrhunske, je sasvim zadovoljavajuca(uporedi samo kvalitet drugih monitora sa istom dynaflat tehnologijom). Sto se tice "ravnoce", pitanje je licnog afiniteta u izboru izmedju dynaflat tehnologije i dve crne linije koje ti prelaze preko ekrana.

Da se vratimo na temu. Imam 757DFX(mada ga trenutno ne koristim), i prosao sam kroz isto sto i ti. Ipak, ja sam se pozivao na garanciju i promenio sam ih tri ali svaki je imao istu "falinku". Kasnije su mi malo strucniji ljudi objasnili o cemu se radi i da je to sasvim normalno kod ove serije monitora. Monitor radi sasvim lepo vec nekoliko godina, tako da nemas razloga za brigu. A sto se tice konstatacije da je monitor krs, voleo bih da cujem i neki realan argument i poredjene sa nekim ne-krshom u istom cenovnom rangu(i sa tri godine garancije).

pozdrav...

vidakm je napisao(la):
Imam 757DFX...i promenio sam ih tri ali svaki je imao istu "falinku". Kasnije su mi malo strucniji ljudi objasnili o cemu se radi i da je to sasvim normalno kod ove serije monitora.

A jel nije problem da mi ukratko objasnis o cemu je tu rec. Jer me ovo stvarno nervira. Drug ima najjeftiniji 753s, ili tako nesto, i slika mu je odlicna, (istina jeste kriv, ali ... bar ga nista ne iritira :)

A tu se mislis na koju seriju? DFX ili ... sta?

Za ostale: Jel svi imate ovu doticnu 'falinku' na svojim monitorima (koje ste mi preporucivali) ili se ipak zadesio neki bez toga :(

Jer ja bih ga stvarno reklamirao zbog toga, ali luuuudim, jer je ovo POSLEDNJI primerak u Nisu, tako da i da oce nema za sta da mi zamene :(

Thanks ...

čoveče, kakvi li su tebi kriterijumi, ja sam video sigurno 200 primeraka 753s, od kojih je barem 80% imalo sliku da se momentalno ispovraćaš, a svi ostali daleko od dobre slike... DFX, DF ili MB serija, bez obzira što nisu potpuno ravni monitori, daleko daleko su bolji od 753s ili 750s (kod koga je za nijansu situacija ipak bila bolja svojevremeno)... trenutno su najjeftinija podnošljiva varijanta koju ljudima ima smisla preporučiti, sve ispod toga je potpuna propast, izuzev nekih kvalitetnih polovnih varijanti... :)

Poslednja izmena:
nidza je napisao(la):
čoveče, kakvi li su tebi kriterijumi, ja sam video sigurno 200 primeraka 753s, od kojih je barem 80% imalo sliku da se momentalno ispovraćaš,

Pa dobro, istina je da sam totalni laik u ovim novim stvarima, ali u odnosu na poslednji svoj Daewoo 529B, na kom je slika 'disala' na svetlijim bojama citavih santimetar - sve ostalo je med i mleko :) !

p.s. Pitao sam Pakomovu servisnu podrsku, rekli su mi da to nije normalno i da reklamiram.

A joooooj, sto sam talican! Raspitujem se mesec dana i zaglavim sa ovako necim, ali ok ako je to normalno, moracu da se pomirim, a taman sam mislio da sam se KONACNO resio problema monitoring 'disanja' ...
Svi zaglavili s bronhitisom, jeb... ...
:( AAAAAAAAA!!!!

nemoj mnogo da se cimash oko toga ( mislim na problem sa geometrijom, tj. pomeranje slike) .... imam Acer V771 vecc godinu i po, i od prvog ukljuchivanja isto mu se deshava; dakle, slika je po ukljuchivanju malo pomerena ( najcheshcce u desno, malo i gore), ali se 'brzo' ( za jedno 3-5 minuta) vrati 'na mesto'.
pomazze da se monitor drzzi ukljuchen neko vreme ( u standby-u) pre ukljuchivanja kompa, ali to je to... reshenje je da podesish sliku kad je monitor u 'radnoj temperaturi' i ne dirash, poshto cce se ionako vratiti na mesto;)
mislim da je mozzda stvar u nekom od kondenzatora koji se puni posle ukljuchivanja odredjeno vreme, verovatno loshijeg kvaliteta zbog ushtede..
naravno, da slika ( tj. boja, oshtrina, konvergencija, chistocca boja, itd.) nisu zadovoljavajucce, ne bih ni ja trpeo tu falinku, ali poshto ovom mom slika 'dishe' manje od 1 mm, ne bunim se previshe..

a ovo drugo ( caktanje dok je u standby-u), vidi kakav ti je napon u kucci, nabavi UPS ( Smart, sa naponskim filterom) ili bar neku prenaponsku zashtitu, a u medjuvremenu iskljuchuj monitor na dugme, tj. preko prenaponske potpuno iz struje, kad ga ne koristish

toliko, nadam se da ccesh uskoro i ti stecci svoj peace of mind oko ovih stvari

pozdrav

Poslednja izmena:
HUD, disanje slike nema veze sa time, jednostavno je na novim monitorima visokonaponski trafo vrlo slabog kvaliteta i to je osnovni razlog za to...

imam na stolu jedan stari Fujitsu 17" monitor, od prvih ravnih Sony-jevih katodnih cevi... Monitor je potpuno oklopljen, uopšte ne reaguje na bilo kakve spoljne smetnje, ima trista kila, odličnu sliku, i apsolutno ni mikron ne "diše"... Očigledno ima visokonaponsku jedinicu najvišeg kvaliteta, kakvu garantovano više niko nema razloga da upotrebljava, s obzirom na trenutne cene oko kojih se kreću monitori sada... Iskren da budem, trenutno bih se i pitao koja je to najviša klasa, možda TFT, pošto u CRT tehnologiji najviša klasa monitora skoro da i ne može da se kupi, odnosno postavlja se pitanje poente kupovine takvog monitora uz vrlo blisku cenu sa nekim vrlo dobrim TFT-om... :)

nidza je napisao(la):
HUD, disanje slike nema veze sa time, jednostavno je na novim monitorima visokonaponski trafo vrlo slabog kvaliteta i to je osnovni razlog za to...
Ovde se čovek žalio da slika na hladnom monitoru nije na istom mestu kao i kad se zagreje. A što se disanja slike tiče, evo iz Nokia Test helpa:

High voltage regulation

High voltage is needed in the CRT monitor to accelerate the electrons of the electron beam which scans the screen. Bright areas on the screen load the high voltage source and may cause a drop in the voltage. This in turn enlarges the picture.

Upravo...
to znachi da ovaj 'fenomen' pomeranja slike ne povezujem sa moguccim disanjem slike..

samo sam istakao da, ako su ostale ( bitnije) stavke u vezi sa monitorom u redu, ne treba se oko tog pomeranja slike pri ukljuchivanju previshe cimati

tj.:
H.U.D. je napisao(la):
naravno, da slika ( tj. boja, oshtrina, konvergencija, chistocca boja, itd.) nisu zadovoljavajucce, ne bih ni ja trpeo tu falinku, ali poshto ovom mom slika 'dishe' manje od 1 mm, ne bunim se previshe..

pozdrav

Poslednja izmena:
HUD, nismo se razumeli onda... svaki CRT monitor kada se zagreje pomeriće malo sliku, da li u stranu, ili u visinu, a najčešće je raširi... ne bi trebalo centimetar baš da bude, ali koji mm sigurno...

takođe podešavanje slike ima veze i sa magnetnim poljem Zemlje (verovali ili ne), ako monitor okrećeš za 90 stepeni (npr krevet ti je pored stola za komp, pa zakreneš monitor da gledaš tv iz kreveta), može da izdeformiše sliku, i to najčešće da je primetno zarotira, a nije nemoguće i da se namagnetiše ekran, pa pri svakom okretanju moraš da odradiš degaussing... sve sam video svojim očima, i dok nisam pročitao svojevremeno na nekom stranom forumu da to Zemlja magnetnim poljem utiče i na monitor, nisam znao šta se dešava... :D :D :D

ludnica, a? ;)

pa mozze da utiche, pogotovo na one koji nisu oklopljeni...
ali ovo 'kad se ukljuchi, malo je pomerena, a posle 5 minuta je na svom mestu' mislim da nema veze sa magnetnim poljem zemlje, vecc sa loshim elementom ( chitaj, jeftinim), tj. nekim elektrolitom koji se napuni za to vreme
ali ako je samo to, ma pristajem bez problema

a 'disanje' se proverava drugachije ( NOKIA test, recimo) i ono zavisi od VF trafoa

pozdrav

Vrh Dno