Šta je novo?

Nema slike pomoc..

Bojanq1

Poštovan
Učlanjen(a)
25.06.2014
Poena
54
Pozdrav, pre par dana otvorio sam kuciste kako bih ubacio novo napajanje i zamenio termalnu pastu na grafickoj,procesoru. Kada sam sve vratio na svoje mesto i startovao racunar na monitoru nema slike kuler na grafickoj se ne vrti nema nikakvog beepa, nakon toga sam spojio monitor na integrisanu graficku i upalio je, sve normalno.
Kada skinem jednu ram memoriju i ubacim graficku karticu kuler na njoj se pocne da se okrece 2,3 sekunde i zatim stane i opet nema slike, a kada su tu obe ram memorije kuler se uopste ne okrece. matcina je ispravna,monitor,cpu, hard, napajanje, pre toga nije hteo da radi ni na integrisanu graficku ali uradio sam CMOS clear i od tada radi ali samo na integrisanoj. Jednom prilikom ciscenja kompijutera mi se isto desilo ali proradilo je samo od sebe.. Sta moze biti ? :d

Jesili ugasio IGP u Biosu ? Ili stavio default na PCIx ?

to za IGP ne znam kako da uradim mozes li malo da mi pojasnis posto nista ne razumem :)

Poslednja izmena:
Los kontakt negde, proveri dobro kako stoji 24-pinac na ploci(ocisti ga).
Par takvih problema sam skoro resavao, postoji i mogucnost napuknuca
ploce, to jest vodova na ploci.
Ploce koje se danas prave su bas nezgodne za rukovanje, tanke i savijaju se kao
od papira, slot za napajanje tesan i eto problema.

Ploce koje se danas prave su bas nezgodne za rukovanje, tanke i savijaju se kao
od papira, slot za napajanje tesan i eto problema.

odavno ne procitah vecu glupost.

ploce su danas kvalitetnije i jace nego ikada...
ili si mozda zaboravio vreme kada je kompresor/usisivac kidao kondenzatore sa ploca?

Govorim o samoj ploci ne o elektronici koja je na njoj.
Izgleda mi da nisi drzao plocu u rukama od pre 10 godina.
Nece se uviti ni da stanes na nju.

Govorim o samoj ploci ne o elektronici koja je na njoj.
Izgleda mi da nisi drzao plocu u rukama od pre 10 godina.
Nece se uviti ni da stanes na nju.

a to je dobro zbog? zbog toga sto ce lemovi da odmah odu dodjavola?
danasnje ploce su XYZ puta kvalitetnije odradjene od prethodnih.
prastaj, nisam znao da elektronika nema dodirnih tacaka sa plocom, mislio sam da zajedno cine jednu stvar, ali sam ocigledno pogresio.

KOJA graficka ??
Da nema mozda dodatni konektor za napajanje pa da mozda nisi ukopcao ??
Kada si skidao hladnjak sa graficke mozda su kalajne kuglice popustile prilikom savijanja iste (resivo u rerni,servisu itd)
Los kontakt u pci-e slotu usled prasine pokusaj obrisati kontakte na samoj grafickoj ocisti slot cetkicom ili vazduhom
...............

Ne sporim da su nebrojeno puta kvalitetnije izrade.
Te matore ploce izgledaju kao deca da su se igrala. :d
Ali su ne savitljive,preces ih slomiti nego da se ulegnu.
Kada cupas napajanje sa ploce, mozes samo da iscupas
slot, ali plocu saviti neces.
Ovo verovatno ne vazi za tvoju plocu od 400e.:d

U pitanju je stariji racunar graficka je ati radeon 4650 HD :D Prikljucena je dobro ne verujem da je do napajanja cim on pokrene integrisanu, nema dodatni konektor, ali me brine to sto kad izvadim jednu ram memoriju kuler na grafickoj krece da se vrti i stane, a kada su obe ram memorije prisutne kuler se ne vrti

Podize li win sa obadve memorije?

Izvadi graficku, sa gumicom (za skolu) prebrisi konektore na grafici.
Izduvaj pci-e slot na ploci.
Isto odradi sa memorijama.

Hajde bar daj koja je ploča. nemogu sve da prepoznaju video karte automatski, pogotovu starije. IGP je video na ploči i ako tu radi onda je problem sa PCIx grafičkom koju ili ne prepoznaje ili ne radi. Sve to pod uslovom da je sve dobro povezano i da ima dovoljno struje da sve to pokrene.
Za kvalitet (u fizičkom smislu), jel video neko neke baš stare ploče, od XT, 286 pa pa čak i 386/486 ? Prema današnjim izgledaju kao bojni brod. Sada su komponete, specijalno kondenzatori daleko bolji ali je sve mnogo sitno i "surface mounted" pa se lako oštećuju. Sama ploča je tanja i praveljena od drugačijeg materijala sa više slojeva a vodovi tanki i uski.

ova maticna ploca je u pitanju Foxconn G31MXP
@Vuk40 da podize windows, pokusao sam cmos clear i pojavila se slika ali na integrisanoj ali dok nisam uradio cmos clear nije bilo slike ni na integrisanoj

U Biosu, pod Advanced Chipsset Features, imaš PEG/Onchip VGA Controll a dole niže Init Display First a još niže dole PCI-E Compliancy Mode.

Poslednja izmena od urednika:
Nazad
Vrh Dno