Šta je novo?

nema slike na monitoru

cole85

Slavan
Učlanjen(a)
19.02.2010
Poena
320
imam problem sa slikom jel nepojavljuje se nista kad pokrenem racunar crna slika nepokrece se ni bios probao sam na drugom monitoru , menjao graficku kabl ocistio prasinu,vadio i menjao bateriju, radio clear CMOS, probao drugi ram, procesor,napajanje i uvek isto kad upalim nema sliek i cuje se zvuk(pi... pi,pi,pi,pi,pi,pi,pi....pi:D) nesto an tu foru javlja neku gresku ali nikako da izvalim sta je ili je mozda maticna crkla a neznam kako to da proverim jer sve normalno radi a opet nema slike jel zna neko mozda kako da vidim jel crkla maticna. hvala unapred

aj toi mal bolje poslusaj to pippipi
ako je
piiii..pi pi (pi)
onda je graficka
ako je
pi pi pi pi pi
memorija

e sad moze bit i graficka i memorija iosravna zapravo, a da ploca nesh ne moze da ih skonta...

jedan bip.. pa 8 puta taj bip se razlikuje od ostalih kao malo duzi da je

menjao sam memoriju menjao i slotove ista prica

aj probaj ovako,
izvadi graficku i memoriju i sve ostalo
sem CPU i kablova od napajanja + beeper

startuj masinu - cuj beepove, zapishi ih

ugasi, vrati graficku - cuj beepove, zapishi ih

ugasi, izvadi graficku, vrati mem - cuj beepove, zapishi ih

ugasi, vrati graficku i mem - cuj beepove, zapishi ih

pa da vidimo jel se sta razlikuje,
beepovi se ponavljaju max 4 u ciklusu pa osluskuj za to...

startuj masinu - cuj beepove, zapishi ih --- necuju se bipovi

ugasi, vrati graficku - cuj beepove, zapishi ih --- nema bipova

ugasi, izvadi graficku, vrati mem - cuj beepove, zapishi ih --- isto ko pre (1 duzi bip pa posle 8 se cuje kratkih)

ugasi, vrati graficku i mem - cuj beepove, zapishi ih --- isto se cuje ko pre jedan duzi i 8 kratkih

izgleda da je do rama evo probao sam i drugi ram ovako isto pisti

Izvadi memoriju i uzmi dechiju gumicu za brisanje i dobro obrisi kontakte. Uzmi chachkalicu namotaj ne nju krpicu i gurni u slot gde ide memorija i to ochisti sto bolje mozes. Verovatno imas dva modula. Ubaci jedan pa pali komp. Ako pisti, menjaj slotove. Ako na svim pisti probaj sa drugim modulom.
Resices problem.

ne bipi bez graficke...
eh to ti je il rerna il kanta, a najverovatnije kanta...
PRbaj dobro da ocistih slotove za gpu i mem
mora da pisti makina bez graficke, sem ako nema neku integrushu!

nece nista od tog odustao sam pala je nova maticna :D hvala na pomoci

Mislim da je problem do BIOS-a. Moraćeš da flešuješ bios čip na ploči.

moguce ali nema slike na monitoru da bi mogao da flashujem bios probao sam vadio bateriju i clear CMOS jedino tako ali ista prica je bila

meni se to isto desilo i odnesem ga u servis.Lik mi naplatio 800din. izvadio mi graficku kartu(gforce 8600gt) kaze crko slot i da mi komp radi sad na integrisanoj(radi mi ok,sve sto sam radio pre radi i sad.a igram i zahtevne igrice).Daj prijatelji pomagajte ja sam amater,moze li slot negde da se popravi,kupi...ovaj iz servisa kaze tesko,uostalom kako mi radi sve bez grafe,totalno sam zbunjen a lik iz servisa je recit kao moja cerkica od godinu dana

"crko slot" može biti da je neki od pinova u smaom slotu polomljen, može biti da je neki vod između slota i čipseta oštećen, može biti hladan lem na čipsetu...
Šta god da je od toga, jeftinije je kupiti drugu ploču.

Slažem se u potpunosti sa multipleX-om, može svašta da bude. Kad sam rekao flash BIOS-a mislio sam da se skine fizički čip sa ploče i da se flešuje na programatoru, pa onda da se vrati i da se proba, jer sam imao sličan problem sa jednom pločom Biostar, isto takvo pištanje kao što opisuješ. Može da se zameni i pci-ex slot, ali će više da te košta nego da kupiš novu ploču. :)

Znaci kupovinom maticne ploce ja sam resio problem,graficku kartu uopste i netreba da menjam jer ona u stvari radi...

Vrh Dno