Šta je novo?

nema protoka

merlin

Čuven
Učlanjen(a)
25.07.2000
Poena
649
Konektujem se i onda nema protoka. Znači stoje ona dva monitora u ćošku ali kad probam nešto da otvorim i Interner exploreru dobijem "Cannot find server or DNS error. Probao sam i sa srugim programima Outlook ali ista priča. Probao sam da zamenim modem ali ništa novo se nije desilo. Probao različite provajdere. Reinstalirao IE. Još jednom sam imao sličan slučaj ali sam uspeo da je nateram da proradi ali nesećam se kako.
Dali neko ima ideju.
Na mašini je instaliran win98 i officeXP.

merlin je napisao(la):
Konektujem se i onda nema protoka. Znači stoje ona dva monitora u ćošku ali kad probam nešto da otvorim i Interner exploreru dobijem "Cannot find server or DNS error. Probao sam i sa srugim programima Outlook ali ista priča. Probao sam da zamenim modem ali ništa novo se nije desilo. Probao različite provajdere. Reinstalirao IE. Još jednom sam imao sličan slučaj ali sam uspeo da je nateram da proradi ali nesećam se kako.
Dali neko ima ideju.
Na mašini je instaliran win98 i officeXP.

Ja imam isti problem i resavam ga diskonektovanjem pa ponovnim konektovanjem. Problem je nastao od 1x, ne desava se cesto ali zna da bude gadno kad download-ujem nesto...
U pitanju je i815 & Lucent 56K & WinME.

Najverovatniji problem je telefonska centrala (iako to zvuci jako ofucano). Naime, kvalitet veze nije dovoljno dobar za internet konekciju zobg cega se desava da veza puca i da veoma cesto nema protoka. Nekog idealnog resenja nema. Moguce je pokusavati po nekoliko desetina puta dok se ne ubode trenutak kada ce nesto moci da se povuce, ali i to ce najcesce trajati svega nekoliko desetina sekundi ili u najboljem slucaju nekoliko minuta.

Evo resenja koje ponekad moze da donese neke rezultate. A to je ogranicavanje brzine modema na 33.6kbps. To se ne cini izborom maximalne brzine kako vecina ljudi pomisli vec stringom koji kontrolise rad modema. Za vecinu modema postoje ti stringovi, ali ne postoji jedan univerzalan. Evo linka na kome se nalazi spisak najcescih modema kod nas sa odgovarajucim stringovima:
-> OVDE KLIK <-
String treba uneti u polje pod nazivom _Extra settings_ u podesavanju za modem.

Druga stvar koja moze pomoci jeste navodjenje adresa DNS servera obzirom da zbog lose veze modem ne moze da preuzme te adrese.

Takodje, tu je i tehnicka podrska ISPa koja ponekad moze nesto pametno da ti kaze.

Probajte sa ovim pa kazite utiske.

Do centrale nije problem sigurno, centar grada 32... a i ostale mašine se ne žale rade bez problema. Do modema nije rekao sam veđ da sam probao nekoliko između ostalih i sa jednim USR 33.6.
Čini mi se da sam problem prošli put rešio čačkajući po Internet parametrima.
Da nema protoka se kod mene kući dešava pod određenim okolnostima. Ako zovem provajdera na broj koji počinje sa 3 modemi jedva uspeju da se dogovore a ako se veza i uspostavi nema protoka. To je do provereno do centrale (77...) tako da sam osuđen na Sezam i eunet jer samo oni imaju poyivne brojeve koji ne počinju sa 3.

Probaj da okrenes kao medjugradsku. Ja sam u Nisu, ali sam curi mojoj u bgd-u podesavao konekciju i ceo dan sam se ubio dok mi to nije palo na pamet. Dakle, pobaj da stavis 011, ispred broja telefona (sa sve zapetom koja je pauza) tako ces dobiti veci prioritet a nece ti se naplacivati medjugradska.
Ukoliko se modemi tesko dogovaraju to moze da pomogne, ali ce i dalje biti potreban veci broj pokusaja. A kazem ti da probas da stavis ogranicenje na 33.6 jer time nista ne gubis jer ti je konekcija ionako nikakva a ovo samo moze da je stabilizuje.

Ja sam pre imao cini mi se slican problem. Znaci, ne mogu nista da otvorim, a protok ni da makne. I neko sa foruma mi je rekao da je problem u valjda u history-i, tj. cackao sam nesto sa vremenom. Potrebno je valjda pobrisati sve history fajlove, a verovatno i temporary i ostale. Meni je pomoglo.
Pokusaj

Do sada mi se vise puta javljao mozda isti problem (u svakom slucaju sa istim simptomima) i obicno je pomagala reinstalacija mreznih protokola s osvrtom na TCP/IP pa mozda vredi pokusati.

History i Temporary Internet Files nema veze sa protokom. To mogu odgovorno da tvrdim.

Sto se mreznih protokola tice, oni mogu i te kako da zadaju muke, ali samo pod Win-om 98 ili Me. Posto je u ovom slucaju Win98 u pitanju moguce je da je to. Proveri da li imas duple protokole ili uzmi pa sve obrisi, restartuj sistem pa sve od pocetka.

Ovo se i meni jednom desilo: uz instalaciju nekog programa mi se instalirao i neki spyware .dll koji sam kasnije nasao i obrisao. Od tada mi net nije radio. Nasao sam njihovu web stranicu i otkrio da moram da unregistrujem taj dll sa regsvr32 /u da bi mi net ponovo radio kao pre. I naravno, proradilo.
Znaci, ako si rucno brisao nesto sto ne znas sta je...

Win i Office samo što su instalirani i ništa druigo nije instalirano. mašina je u mreži i nekoliko sam puta brisao protokole tj. TCP/IP, i meni je odmah smrdelo da je u tome problem.
Neznam kako mogu History i Temporary Internet Files da uticu ali bez obzira pošto nije bilo protoga to je prazno.

Nazad
Vrh Dno