Šta je novo?

Nema post ekrana kod paljenja???

strela

Cenjen
Učlanjen(a)
12.03.2010
Poena
169
Ljudi molim za pomoc u detekciji kvara. Klincadija se konstantno igra na desktopu i od jednog trenutka ne mogu da upale komp. Tacnije, prilikom paljenja na dugme, upali se spolja lampica za napon i hdd (koji se javi par puta i stane), ali monitor ostaje mrtav. Ne prikazuje post ekran, nego kao da nema signala (zuta lampica umesto plave). Otvorim kuciste i vidim da na ploci sija zelena dioda, svi memorijski stapovi imaju upaljene diode, svi ventilatori se vrte (ukljucujuci one na grafickoj). Izvadim graficku i memoriju, ocistim kontakte - vratim i opet isto. Monitor raskacim od kablova i upalim i napise 'no signal'. Na DVI prikljucku je veza sa PC-jem, a na VGA veza sa TV tjunerom. Monitor pusta TV bez problema. Da li je vrisnula grafika ili DVI veza ili nesto trece? Kako proveriti i biti siguran?

Ako je bitno - MSI 5850 TwinFrozr2 je grafika.

Unapred hvala.

Pozdrav.

vrti ventove na grafickoj i na cpu kuleru?koja je ploca i procesor?ako imas integrisanu grafiku da probas da prikopcas samo na integrusu,da iskljucis graficku iz jednacine.ako ni to ne pomogne moraces da nosis nekom iskusnijem ili u servis.

U jednom trenutku izvadim bateriju sa ploce i ostavim pola sata. Posle toga iscupam memoriju i graficku i upalim - pisti. Ubacim memoriju - pisti drugacije. Ubacim graficku sa adapterom DVI-VGA i monitor se pokrene. Iskljucim - rekoh ajd` da probam direktno dvi - RADI???

Da li je reset cmos-a resio problem ili ne, ne znam, ali jedna od stvari jeste (ciscenje kontakata, reset cmosa). Zatim sam podesio parametre BIOSa za memoriju,... i evo ga fercera.

Ako se nekome desi slicno, eto u ovoj temi sta sve proveriti.

Pozdrav.
-

Verovatno je od "dečje igre" grafička dobila elektrošok, da li zbog igranja sa podešavanjima u drajverima za grafičku ili se fizički igrala sa konektorom, pa je loš kontakt poslao lošu struju od koje je grafička "pobrljavila".
Dešavalo mi se ovo sa konektorom.

Vrh Dno