Šta je novo?

nema mreze u virtualbox-u (win2008)

OZZY83

Čuven
Učlanjen(a)
16.02.2004
Poena
785
Pozdrav,
Instalirao sam server 2008 preko virtualbox-a medjutim kad zelim da menjam neke mrezne parametre (ip, gateway, dns) jednostavno ne prikazuje nikakav adapter. izmenjao sam sve opcije medjutim nista se ne desava.
Jel postoji neko resenje?
Hvala

Prva stvar. Ne vidim kakve ovo veze ima sa Enterprise IT-em.

Druga stvar, nisi napomenuo (sto je dosta bitno kod virtualizacije) da li si instalirao Guest Additions, tj softwareski paket koji sadrzi raznorazne drajvere i kontrole da bi masina fino radila pod virtualnim okruzenjem.

Nakon instalacije tools-a verovatno ce se pojaviti i mrezni adapter ukoliko si dodelio jedan ili vise.

Pozdrav!

Poslednja izmena:
Nista se nije desilo nakon instalacije Guest Additions. kada odem na network adapters selektovan je samo adapter 1 i polje enable network adapter je sivo..ne mogu da ukljucim nijedan drugi. izabrao sam opciju bridged adapter gde mi je ispod uredno prijavio moju mreznu kartu. i u menage network conections u samom serveru 2008 se nije nista pojavilo.

EDIT: pa on meni ne vidi uopste ethernet controler u device manageru! kao da nemam drajvere...a kad pokusam da instaliram drajvere bilo preko diska ili koje sam skinuo sa neta nece da ih prihvati!

Poslednja izmena:
RESENO!
u samom meniju virtualboxa pre pokretanja sistema je trebalo da se podesi ispravan ethernet kontroler...bio je selektovan pogresan. mada mi je cudno sto ga device manager i dalje prijavljuje kao da ne radi tj sa zutim uzvicnikom..iako sam komp ubacio u domen i pinguje se sa DC-om...takodje izlazi i na net.
Inace verzija VB-a je 4.0 a server je plain 2008 ;)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno