Šta je novo?

Nema mreze posle flash stock roma?

misterlister

Poštovan
Učlanjen(a)
18.08.2016
Poena
54
S3 neo+. Flesovo sam stock rom, jer sam koristio custom pa sad malo stock koji dan pa cu se vratiti na custom. Nego nema mi mreze, znaci stoji onaj prekrizeni krug. Radio factory reset, nista. Odem tamo da skenira mrezu i samo se vrti nece da nadje.

About phone, Status, IMEI information, vidi da li imas IMEI. Ako nemas flash-nuo si NVRAM a nisi trebao. Bez IMEI-a nema ni mreze :zgran:.

Da li si slučajno bekapovao /efs particiju? Ako jesi onda imaš sreće. Vrati je i telefon će proraditi.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Nema IMEI-a. Nisam bekapovo jer sam i prije ovo radio. A sta to sad znaci?
Mogu li skinuti drugi stock rom koji treba pa popraviti ili ce se popraviti sad kad flesujem custom rom?
I koji da skinem, ja sam skino neki sa Samsungove stranice 2016.juna izbacen 4.4.2 i vidi se razlika, bas bolje radi nego onaj stock rom sto je bio i neke sitnice drugacije.
Ovo sam skinuo:
SEE-I9301IXCSAPG6-20160809220520.zip
Kad se raspakuje:
I9301IXCSAPG6_I9301IOXXAOF1_I9301IXXUAPG1_HOME.tar.md5

Poslednja izmena:
Ja sam flesovo izgleda pogresan stock rom, ovo je za bugarsku a ja sam iz bosne. Da li mozda zbog toga nema imei i mreze?
I kakve veze imaju ovi sistemi po drzavama? Mislim sta je drugacije, da li ako flesujem bih samo mogu bosanske kartice koristit mada je to nelogicno, onda bi bio zakljucan telefon na tu karticu a flesovanjem stock roma, nije moguce zakljucati telefon ako je vec otkljucan na sve mreze.
Gledao sam da nisam mozda formatiro EFS particiju, ali ja mislim da nisam jer sam u TWP recovery isao format data, wipe data, interne
Skinuo onaj z3x samsung tool pro, i preko njega za neke modele ima repair opcija i uradi repair. Za moj nema u 24.3 verziji, ali ima rucno za efs pariciju, wipe, clean i ostalo i tu kad idem da uradi informacije o telefonu sve pokaze samo hw model i imei prazno. E onda idem reset MSL tu mi skenira IMEI od mog telefona onaj original ispisalo u tom programu sto znaci da ima imei ali negde ima neka prepreka pa nece da ga ucita, bas sam proverio sa kutije ali nece da ga stavi tamo gde treba.

Poslednja izmena:
Vratio mi se imei nekako, nemam pojma citav dan skidam nesto, neke z3x samsung toolbox pro i ne znam ni ja sta sve i sad mi se vratio imei pise originalni onaj koji je i na kraju /null
ovako samo sto ovo nije moj imei necu ga ovde javno ispisati 8127373771893 / null? Sta to znaci?
I da, opet nema mreze, tj samo vrti kao da trazi i nece da nadje, i dalje je prekrizeni krug.

Flesovo sam neki .nvm fajl i sad gore pokazuje signal kartice nema vise kruga povecava se i smanjuje ali i dalje nemam imei ali sad mi ne detektuje sim karticu da je u telefonu, pise insert sim kad idme mobile networks

Ta app radi samo sa MEDIATEK cipovima, u mene je MSM. nasao sam tut za te mediatek, za njih imas 1000 nacina da popravis imei i da mi je mediatek ja bi davno napravio tel, nego ovo ****** nema nista za njega. A skido sam drugu app, za xposed koja radi sa xposed i promenim imei i sve pise lepo i u about i na *#06# ali opet nece mreza. Izgleda samo preko onog octopus boxa se moze imei unjeti. Ja skinuo taj octopus crekovani i sve radi, ali izgleda da za imei treba onaj box i na njega prikljucit tel jer dodjem do pola, sve fino prodje kad ukucam imei i onda da bi zavrsio treba da se prikljuci na taj box a ja ga nemam.

Vrh Dno