Šta je novo?

Nekompatibilnost DVI izlaza na kartici sa TFT-monitorima

lolek

Čuven
Učlanjen(a)
26.10.2002
Poena
620
Jel neko zna koja PCI-E kartica ima problema u radu sa TFT monitorima (ovde mislim na probleme prilikom spajanja sa TFT-om preko DVI prikljucka)

Prvenstveno me zanimaju problemi sa jeftinijim karticama do 90 evra, nebitno da li se radi o ATI ili Nvidia karticama.

pozdrav

nikad u zivotu nisam cuo za takav slucaj, ni kad su u pitanju najjaci modeli ni kad su u pitanju kartice od 30-40 eura...
mozda retki pojedinacni slucajevi i nista vise...

pa dosta ljudi je imalo problem sa fsc w19-1 i atijima, starijim... npr 9600, 9000 itd.. mada su problemi uglavnom reseni na kraju novijim drajverima itd...
ima par topica vezanih za ofaj monitor, pa tamo pisu i problemi...

'ajde posto niko nista ne pise da napisem moj slucaj.
odmah na pocetku : verovatno je problem do mog win-a jer sam menjao plocu (presao sa agp na pcie) a nisam ga reinstalirao... imam samsung 710t i ati 700pro bba. kada radi 3d i ponekad kada se podigne win zna da izgubi sliku tj. kao da ode u standby. prilikom dizanja win-a (nakon ulaska u isti) tako krene nekoliko puta da nestaje slika i ukoliko nista ne uradim posle ne mogu da je vratim nego moram da restartujem masinu (win radi , tako da ga restartujem normalno , ne hard reset).vazno je da je prikljucen preko dvi izlaza i da se preko dsub izlaza to nije desavalo . u oba slucaja su stavljeni driveri od samsunga(nisu genericki)...
toliko , pa ako neko ima situaciju koja je slicna ovoj ali da je sigurniji u stabilnost svoga wina/masine neka napise.

Poslednja izmena:
@PretendeP
koliko se sećam kod atija u klasičnom kontrolnom panelu bi trebala da postoji opcija "reduce dvi frequency" (ili nešto sl. :D).
u catalist control centru nešto nisam viđao tu opciju.

ako si u prilici, tj. ako imaš klasičan kontrolni panel probaj navedenu opciju.
možda čak i pomogne ;)

@Darth Zool

probao sam bio i to i sve ostalo sto mi je palo na pamet, menjao i drivere za graficku ali ce izgleda jedini konacan odgovor dati reinstalacija sistema ... u svakom slucaju :wave:

Vrh Dno