Šta je novo?

Nekompatibilnost dva ista modula Kingston Fury memorije

Exodusbgd

Čuven
Učlanjen(a)
12.07.2005
Poena
515
Moja oprema  
Zvuk
AirPods Max
Laptop
MBP 16" M2 Pro
Mobilni telefon
14 Pro Max
Kupljen zimus jedan modul Kingston Fury 1866mhz 8gb.

Pošto mi je RAM postao usko grlo, danas kupljen još jedan isti takav modul (dakle isti tip, sve isto).

LM, dobijam konstantna resetovanja kompa prilikom logovanja u Windows. Naravno, prvo što sam uradio je CLR CMOS. Nakon toga i menjanje memorijskih slotova. Potom sam probao da blago podignem napon i da se malo igram sa latencijama i radio je tako 4-5 sati, ali ne vredi - večeras je opet krenuo da se restartuje.

Oba modula su ispravna, tj. ne prave problem kad rade solo.

Pretpostavljam da moram da vratim memoriju u prodavnicu, ali ono što me kopka je da li uzeti ponovo istu takvu kao zamenu ili bataliti? Koja je verovatnoća da će zamenski modul praviti identičan problem?

Ako ti je za utehu, meni nece da radi 2x4 kit exceleram 1600mhz koji ne nekad radio bez problema, pa jednu plocicu pozajmio bratu dok ne kupi za sebe, u medjuvremenu sam promenio plocu, i onda uzeo kingston fury 1866, ja uparim nazad moj kit, i ono nece, izvadim ovu pozajmljenu, stavim fury i radi xD i sad furam exceleram+fury... srecom te mi hercaze ne igraju ulogu :)

Haha, kažu mi likovi iz M*****a da sam ja prvi ovakav slučaj kod njih i da će ovo morati da prijave proizvođaču. Još nisu imali do sada situaciju da im dva ista modula budu nekompatibilna, a pogotovu dva Kingston modula.

Слабо искуство или корисници не пријављују? За претходни комп сам прво купио 1GB па ускоро још један и радило је без грешке. После неколико месеци купим 2х2GB сличног Кингстона (тј потпуно исте ознаке и параметри, осим што су по 2 гига) и када су сви у компу, дневно је windows пуцао по пар пута. Извадим нове, лепо ради. Ставим нове без старих, опет ради. Вратим све, пуца.
Продај стару, купи неку упарену па ће углавном да ради.

@Exodusbgd, jesi probao sa update bios-om?
Mozda novija verzija pomogne.

To sam uradio prošle nedelje zbog nekih drugih problema. Stavljen je poslednji BIOS.

A ***, znao sam da će se ovo desiti...

Komp je bio celo popodne kod njih na testiranju, vrteli su neki RAM test sa Hirens-a, i nije se restartovao komp nijednom. Doneo ga kući pre dva sata, radio sat vremena i nakon toga se restartovao.

Sad ću lepo uzeti telefon i snimati video pa ću im tamo pokazati kako to radi "bez problema".

Hteo sam večeras da vratim memoriju i da mi daju novac nazad, ali nisu mi to dozvolili jer "sve radi ok kod njih".

Cudno, Kingston ne radi na asus ploci. Fury je bele boje, u skladu s plocom?

Tu ploču sam kupio u subotu, za sad sve fercera odlično sa oba modula.

Naravno, bele boje :)

Imam 2 crvena modula za probu, ako si zvezdas. Da utvrdis sta kod tebe ne radi bas kako treba. Odlicno rade na asus z77.

Cenim da su to oni klasični gremlini koji se jave kod hw-a s' vremena na vreme.

Crvena mi kvari koncepciju kućišta, ionako ta stara Gigabyte ploča ide na doboš.

Hvala na ponudi ;)

A jel ima neka opcija bios updejt-a?Čisto da i tu budeš mirne glave.

Rekao je iznad da je stavio poslednji BIOS i nije pomoglo.

Da ti nije do maticne ? Obicno ako imas vise slotova treba u manual-u da vidis u koje treba da ubodes plocice. Probaj staviti prvo default, pa kasnije neki XMP profil

Takodje, ako mozes isprobaj drugo napajanje kad imas dva modula cisto da vidis jel i tad baguje

Napajanje je odlično i staro jedva pola godine. Nema veze, nabavio sam novu ploču i obe memorije rade ok za sad.

Vrh Dno